Κατηγορίες
Αθλήματα

Μεγάλη νίκη στο ντεμπούτο της σε GS η Παπαμιχαήλ, πρόκριση και για Γραμματικοπούλου! (vids)

Εκπληκτικό ντεμπούτο σε Grand Slam πραγματοποίησε η Δέσποινα Παπαμιχαήλ, η οποία έφτασε σε μια μεγάλη νίκη επί της Renata Zarazua, No.120 στην παγκόσμια κατάταξη, για να προκριθεί στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Δέσποινα Παπαμιχαήλ έκανε έναν πολύ καλό αγώνα στην πρεμιέρα της στο US Open και στην πρώτη της ever παρουσία στα προκριματικά ενός Grand Slam, για να αποκλείσει τη Renata Zarazua, Νο.14 στο ταμπλό και Νο.120 στην παγκόσμια κατάταξη της WTA, με 7-5, 7-6 (3).

Η Παπαμιχαήλ, η οποία βρίσκεται στο Νο.229 της παγκόσμιας κατάταξης και πραγματοποίησε το ντεμπούτο της σε ένα Grand Slam στα 28 της χρόνια, έμεινε πίσω με 0-2 στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά κέρδισε τα 4 επόμενα games και πέρασε μπροστά με 4-2.

Η 23χρονη Μεξικανή έκανε νέο break και ισοφάρισε σε 4-4 και αργότερα σε 5-5. Η Παπαμιχαήλ κράτησε το σερβίς της στα κρίσιμα τελευταία games του 1ου σετ και έκανε το break το 12ο game για να κατακτήσει το σετ με 7-5.

Στο 2ο σετ οι δυο παίκτριες κράτησαν από μια φορά τα σερβίς τους στα πρώτα 2 games και στη συνέχεια δεν μπορούσε καμία από τις δυο να το επαναλάβει. Ακολούθησαν 10 breaks στη σειρά, 5 για κάθε παίκτρια, με την Zarazua να έχει συνεχώς ένα ελαφρύ προβάδισμα και την Παπαμιχαήλ να την ισοφαρίζει συνεχώς.

Καμία παίκτρια δεν μπόρεσε να πάρει διαφορά 2 games σε όλη τη διάρκεια του σετ και η Zarazua σέρβιρε και 2 φορές για την κατάκτηση του σετ, η Παπαμιχαήλ όμως δεν πτοήθηκε και έστειλε το σετ στο tie-break. Εκεί απέκτησε από νωρίς τον έλεγχο και προηγήθηκε με 5-1 και με 6-2, για να αξιοποιήσει το δεύτερο match point της και να ολοκληρώσει τον θρίαμβό της σε 1 ώρα και 54 λεπτά.

Για τον 2ο προκριματικό γύρο, που θα γίνει την Πέμπτη, η Παπαμιχαήλ θα αντιμετωπίσει μια ακόμα πολύ δυνατή παίκτρια, την Dalma Galfi από την Ουγγαρία. Η 23χρονη Galfi, Νο.152 στην παγκόσμια κατάταξη και άλλοτε Νο.1 στα juniors, κέρδισε νωρίτερα τη Louisa Chirico με 3-6, 6-1, 6-2.

Πρόκριση και για τη Γραμματικοπούλου στο US Open 

Μετά τη Δέσποινα Παπαμιχαήλ, στον 2ο προκριματικό γύρο του US Open προκρίθηκε και η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία πανηγύρισε την πρώτη νίκη της καριέρας της στα γήπεδα του US Open!

Με νίκη συνδύασε την πρεμιέρα της στο US Open η Βαλεντίνη Γραμματικοπούλου, η οποία επικράτησε της Ιταλίδας Lucia Bronzetti, Νο.172 στην παγκόσμια κατάταξη, με 3-6, 6-1, 6-4, έπειτα από μια μάχη 2 ωρών και 15 λεπτών στο Court 14 του Flushing Meadows.

H Γραμματικοπούλου αγωνίζεται για 4η φορά στην καριέρα της στα προκριματικά του US Open, 1η μετά από 2 χρόνια, ενώ για 1η φορά προκρίθηκε στον 2ο γύρο.

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά για την 24χρονη Ελληνίδα, που υπέστη break νωρίς και έμεινε πίσω με 1-4 στο 1ο σετ, στο οποίο έσβησε 3 set points, αλλά δεν κατάφερε να επιστρέψει και το έχασε με 3-6.

Η Ιταλίδα είχε ενοχλήσεις και αποχώρησε για λίγα λεπτά από το court για medical time out, με τη Γραμματικοπούλου να κυριαρχεί στο 2ο σετ και να χάνει μόνο ένα game, για να το κερδίσει με 6-1.

Στο αποφασιστικό σετ έγινε μεγάλη μάχη, με τη Βαλεντίνη να κάνει το break και να περνάει μπροστά με 4-2. Η Bronzetti έσβησε 3 break points για να μειώσει σε 4-3, αλλά η Ελληνίδα παίκτρια δεν απειλήθηκε ξανά από τη γραμμή του σερβίς και ολοκλήρωσε την ανατροπή στο 10ο game, επειτα από 2 ώρες και 15 λεπτά.

Η Γραμματικοπούλου, η οποία βρίσκεται στο Νο.239 της παγκόσμιας κατάταξης, θα αντιμετωπίσει αύριο για τον 2ο γύρο των προκριματικών τη Ρωσίδα Anna Kalinskaya, που συνέτριψε τη Natalia Vikhlyantseva με 6-0, 6-2. Η Kalinskaya βρίσκεται στο Νο.122 στον κόσμο και έχει περάσει από το Νο.96, είναι ένα από τα φαβορί για να μπει στο κυρίως ταμπλό του αμερικανικού Grand Slam.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected