Ποδόσφαιρο Κόσμος

Σοβαρεύτηκε στον επαναληπτικό της Κροατίας ο ΠΑΟΚ και πέρασε στους ομίλους του Conference League

Κυνικός και αποφασιστικός ο ΠΑΟΚ στην Κροατία, δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης στη Ριέκα και προκρίθηκε στις 32 καλύτερες ομάδες του νεοσύστατου Conference League.

Η κλήρωση των ομίλων θα διεξαχθεί αύριο στις 14.00 στην Κωνσταντινούπολη, όπου θα αναδειχτούν οκτώ όμιλοι των τεσσάρων ομάδων.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε από την αρχή πως είναι καλύτερος των Κροατών και με επιθετικό…κρεσέντο, έφτασε ουκ ολίγες φορές στα καρέ του Πρσκαλο. Μάλιστα, μέχρι το πρώτο γκολ του Ελ Καντουρί, είχε ήδη δύο δοκάρια, τα οποία έγιναν τρία αργότερα!

Ο “δικέφαλος” ξεκίνησε δυνατά στο ματς και πριν συμπληρωθούν 7 λεπτά είχε δύο δοκάρια και μάλιστα σε δύο απανωτές φάσεις, αρχικά σε αριστοτεχνικό σουτ του Σβαμπ, ενώ ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Ελ Καντουρί.

Η πίεση του ΠΑΟΚ είχε αποτέλεσμα δύο λεπτά μετά, όταν η εξαιρετική ασίστ του Σβαμπ στην πλάτη της άμυνας έγινε “βούτυρο στο ψωμί” του Ελ Καντουρί ο οποίος με προβολή έστειλε τη μπάλα στη γωνία της εστίας του Πρσκάλο.

H πρώτη καλή στιγμή για τη Ριέκα ήταν από τον δραστήριο κατά τα άλλα Άμπας, με δυνατό σουτ που επιχείρησε στο 32ο λεπτό αλλά η μπάλα κατέληξε εκτός εστίας.

Μάλιστα, τέσσερα λεπτά μετά ο Άμπας γέμισε από δεξιά, ο Βαρέλα δεν βρήκε τη μπάλα αλλά ο Τόμετσακ που ακολουθούσε έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 41′ ο ΠΑΟΚ είχε και τρίτο δοκάρι στο ματς, σε ένα εντυπωσιακό σουτ του Ελ Καντουρί από τα 30 μέτρα, ενώ στην επαναφορά ο ανενόχλητος Σβαμπ έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο κόουτς της Ριέκα “φρέσκαρε” την ομάδα, βάζοντας στον αγώνα τους πιο επιθετικογενείς Βούτσκιτς και Γκνέζντα, όμως ο ΠΑΟΚ απειλήθηκε ελάχιστα, κρατώντας τον ρυθμό εκεί που τον ήθελε.

Και ενώ ο χρόνος περνούσε υπέρ του “δικεφάλου”, ο Λουτσέσκου έριξε στον αγώνα Καγκάουα και Μουργκ, κινήσεις που βοήθησαν άμεσα και ειδικά για τον Ιάπωνα άσο, που έβγαλε πάσα “πάρε-βάλε” στον Αυστριακό για το 0-2, που ουσιαστικά “κλείδωσε” την πρόκριση.

Στο 90+2′ ήταν η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, όταν ο Καγκάουα γέμισε από αριστερά και ο Σφιντέρσκι από κοντά δεν κατόρθωσε να σκοράρει.

Συνθέσεις

Ριέκα (Γκόραν Τόμιτς): Πρσκάλο, Τόμετσακ (81′ Μπούσνια), Εσκοβάλ, Κρέσιτς, Γκάλοβιτς (71′ Βούτσκιτς), Βούκσεβιτς (46′ Γκνέζντα), Πάβιτσιτς, Λεπινίτσα (46′ Σελάχι), Ισάχ, Άμπεμ, Ντρμιτς (84′ Ομπρεγκόν).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Τέιλορ, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Κούρτιτς (76′ Εσίτι), Σβαμπ (90+3′ Αουγκούστο), Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (75′ Καγκάουα), Ελ Καντουρί (67′ Μουργκ), Σβιντέρσκι.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected