Κατηγορίες
Αθλήματα

Εκτός US Open η Λάκη – είχε match point (vid)

© Jed Jacobsohn/USTA

Μετά από 2 ώρες και 23 λεπτά μιας μεγάλης μάχης στο Court 12 του Flushing Meadows, η Μιχαέλα Λάκη ηττήθηκε στις λεπτομέρειες από την Alex Eala με 4-6, 7-5, 6-4 και ολοκλήρωσε την πορεία της στη φάση των “16” του US Open.

Η Λάκη ήταν καλύτερη από την αντίπαλή της, που βρίσκεται στο Νο.2 της παγκόσμιας κατάταξης των juniors και αποτελεί το μεγαλύτερο ταλέντο αυτή τη στιγμή στην ακαδημία του Rafael Nadal, σε όλο το 1ο σετ, ενώ στο 2ο σετ είχε μεγάλες ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη.

H Eala έκανε καλύτερο ξεκίνημα και προηγήθηκε με 2-0, αλλά η Λάκη κυριάρχησε τα επόμενα λεπτά και με ένα σερί 5 κερδισμένων games προηγήθηκε με 5-2 στο 1ο σετ. Η 16χρονη Φιλιππινέζα μείωσε προσωρινά σε 5-4, αλλά η Λάκη κράτησε το σερβίς της στο 10ο game και κατέκτησε το σετ με 6-4.

Στο 2ο σετ η Eala είχε ξανά το γρήγορο προβάδισμα για το 2-0 και το 4-2, αλλά η Λάκη επέστρεψε και σ’ αυτό και ισοφάρισε σε 4-4. Αργότερα προηγήθηκε με 5-4 και είχε τη μεγάλη ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι στο 10ο game, στο σερβίς της Eala στο 4-5, 30-40.

Η Φιλιππινέζα έσωσε το match point, κράτησε το σερβίς της για το 5-5 και στο επόμενο game έκανε και το break, για να κερδίσει τελικά το σετ μέσα από τα χέρια της Ελληνίδας με 7-5 και να στείλει την αναμέτρηση σε 3ο.

Και στο 3ο σετ η Μιχαέλα πάλεψε, αλλά η Eala, που έδειχνε να έχει περισσότερες δυνάμεις, κέρδισε 3 συνεχόμενα games σε ένα κρίσιμο σημείο και πέρασε μπροστά με 5-2. Η Λάκη δεν το έβαλε κάτω και μείωσε σε 5-4, αλλά όταν σέρβιρε (για 2η φορά) για την παραμονή της στο τουρνουά, μετά από ένα συγκλονιστικό game έχασε 2 game points και τελικά στο 2ο match point που αντιμετώπισε έκανε λάθος υπό πίεση με το backhand της και η Eala πανηγύρισε τη μεγάλη νίκη.

Η Λάκη έχει ανοιχτές υποχρεώσεις ακόμα στο διπλό κοριτσιών του US Open, όπου θα αντιμετωπίσει και πάλι την Eala. Συγκεκριμένα, σε περίπου 2 ώρες η Λάκη και η Σλοβάκα Zelnickova, θα παίξουν με τις Eala και Vandewinkel για μια θέση στα προημιτελικά του τουρνουά.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected