Κατηγορίες
Διάφορα

Περισσότερα εμβολιαστικά κέντρα στο πλάνο για “λουκέτο”. Αισθητή μείωση στους εμβολιασμούς (vid)

Με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς προχωρά η επιχείρηση “Ελευθερία” στη χώρα, με μόλις 29.065 εμβολιασμούς να πραγματοποιούνται χθες Τρίτη (14/9). Τούτων δοθέντων η διατήρηση των mega εμβολιαστικών κέντρων κρίθηκε ασύμφορη και έτσι στο τέλος Σεπτεμβρίου αρκετά θα κατεβάσουν ρολά.

Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω στην κούρσα των εμβολιασμών καθώς έχει εμβολιαστεί το 56.6% του πληθυσμού, τη στιγμή που η Πορτογαλία ξεπέρασε σήμερα το 80%, το Βέλγιο το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται στο 72% και στην Ιταλία 64,5%. Τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού σε κάποιες χώρες σήμαναν συναγερμό στην Ευρώπη.

Αναστάτωση προκάλεσαν σε εκατοντάδες πολίτες τα sms που έλαβαν για να λάβουν την αναμνηστική δόση χωρίς οι ίδιοι να ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες.

Λόγω παλαιότερων συνταγογραφήσεων τους με φαρμακευτικά σκευάσματα που λαμβάνουν ανοσοκατασταλμένοι το σύστημα τους ενέταξε αυτόματα, σε αυτή την κατηγορία. Έτσι αν δεν ανήκουν στις ομάδες που θα λάβουν την τρίτη δόση θα πρέπει απλά να αγνοήσουν την ειδοποίηση.

«Στις μεγαλύτερες ηλικίες έχουμε φτάσει σε ένα ποσοστό, δηλαδή άνω των 60 έχει εμβολιαστεί το 79% του πληθυσμού προφανώς κάποιος που δεν έχει εμβολιαστεί μέχρι τώρα είναι δύσκολο να πειστεί. Η αλήθεια είναι ότι τα μεγάλα εμβολιαστικά κέντρα όπως λειτούργησαν, να μην χρειάζεται να έχουν τον ίδιο τρόπο λειτουργίας», δήλωσε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected