Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Λυτρωτής” Ρέαμπτσιουκ στο 87′ για τον Ολυμπιακό και ξεκίνημα με νίκη

Μεγάλη νίκη στην πρεμιέρα των ομίλων του Europa League για τον Ολυμπιακό, κόντρα σε μια σπουδαία ομάδα!

Οι Πειραιώτες βρήκαν τη…χρυσή λίρα στο 87′ με τρομερό γκολ του Ρέαμπτσιουκ και ενώ βρισκόταν “φάτσα” με την ισοπαλία κόντρα στη βελγική Αντβέρπ.

Μια ομάδα μάλιστα, που ήρθε στο “Καραϊσκάκης” να πάρει τη νίκη, είχε σημαντικές ευκαιρίες αλλά και 3-4 παίκτες που θα μπορούσαν άνετα να σταθούν σε υψηλότερο επίπεδο.

To ματς

Έντονος ήταν ο ρυθμός της αναμέτρησης στα πρώτα λεπτά. Οι δύο ομάδες έδειξαν διάθεση να αναζητήσουν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία, την στιγμή που και ο διαιτητής δεν… θέλησε να μπει στην «εξίσωση» του αγώνα, αφήνοντας το παιχνίδι να κυλήσει. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά στα δύο καρέ.

Η πρώτη καλή στιγμή του ματς ήταν για λογαριασμό των Πρωταθλητών Ελλάδας. Ήταν το 12ο λεπτό, όταν ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε τη σέντρα, στο δεύτερο δοκάρι «πετάχτηκε» ο Ονιεκουρού, αλλά η προβολή του έφυγε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι απείλησαν και πάλι, αυτή τη φορά με σουτ του Μαντί Καμαρά εκτός περιοχής, αλλά ο Μπουτέζ ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε.

Η πρώτη καλή επίσκεψη της Αντβέρπ στην εστία του Βατσλίκ ήρθε στο 26ο λεπτό, όταν ο Μιγιόσι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά, ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Τρία λεπτά αργότερα ο Ολυμπιακός έφτασε μία… ανάσα από το γκολ. Ο Μπουχαλάκης εκτέλεσε το φάουλ, ο Σισέ πήρε την κεφαλιά από την «καρδιά» της άμυνας των Βέλγων, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ, εκατοστά πάνω από το δοκάρι του Μπουτέζ.

Οι Πειραιώτες συνέχισαν να αναζητούν τους διαδρόμους προς την αντίπαλη εστία και μάλιστα τα κατάφεραν στο 38’ με εξαιρετικό πλασέ του Ελ Αραμπί, όμως, το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά ως οφσάιντ. Η… απάντηση των Βέλγων ήρθε λίγο πριν το ημίχρονο, όταν οι Σισέ και Παπασταθόπουλος «τράκαραν» ο Σαμάτα βρήκε τον Φίσερ, αυτός σούταρε, όμως η μπάλα πέρασε άουτ, ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Βατσλίκ. Μάλιστα, στην επόμενη φάση ο Σαμάτα πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ και οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν χωρίς τέρματα στο ημίχρονο.

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές και στο 52′ ο Ολυμπιακός έκανε το 1-0! Ο Αραμπί αξιοποίησε τη σέντρα του Καμαρά από δεξιά, προ του Ναϊνγκολάν, και με καταπληκτική κεφαλιά άνοιξε το σκορ. Πέντε λεπτά μετά ο Μπατάιγ έκανε σουτ μέσα από την περιοχή και αριστερά αλλά αστόχησε, ενώ στο 59′ ήταν η σειρά του Σισέ να μη βρει στόχο με κεφαλιά μετά το φάουλ του Μαντί.

H Αντβέρπ άρχισε να βγαίνει μπροστά όσο περνούσαν τα λεπτά. Ο Μαντί συνέχισε να παίζει δεξιά στη μεσαία γραμμή και κοντά στον Αραμπί κινούνταν ο Αγκιμπού, ο οποίος σε σχέση με το πρώτο μισό είχε πιο ενεργό ρόλο στο ματς. Πολύ σημαντική ήταν η παρουσία του Σισέ στα μετόπισθεν. Ακόμη κι όταν έκανε εύκολα λάθος, το διόρθωνε ο ίδιος.

Οι «ερυθρόλευκοι» από το 65′ και μετά δεν κρατούσαν μπάλα, οι Βέλγοι γέμιζαν με παίκτες την περιοχή του Βατσλίκ, ο Μαντί οπισθοχωρούσε και έκοβε, δίνοντας τέλος στις επιθέσεις της Αντβέρπ σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 74′. Ο Μπενσόν έκανε τη σέντρα από δεξιά προ του Εμβιλά και ο Σαμάτα με κεφαλιά πρόλαβε τον Καμαρά και σκόραρε στο δεύτερο δοκάρι (1-1). Παρεμπιπτόντως, λίγο νωρίτερα ο Μαρτίνς είχε σηκώσει τον Βρουσάι και ενώ ήταν έτοιμος να τον βάλει στο ματς, δεν την έκανε την αλλαγή.

Ο Μαρτίνς πραγματοποίησε τελικά τριπλή αλλαγή στο 81′, ρίχνοντας στο ματς Βρουσάι, Τικίνιο και Κούντε. Στο 84′ ο Σαμάτα παραλίγο να κάνει για δεύτερη φορά τη ζημιά στον Ολυμπιακό, αλλά το σουτ έξω από την περιοχή κατέληξε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι στάθηκαν τυχεροί στο 86′, αφού το… φαρμακερό σουτ του Μπενσόν κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Κι επειδή η μπάλα τιμωρεί, ο Ολυμπιακός «εκτέλεσε» την Αντβέρπ στο 87′! Γκολ με Ρέαμπτσιουκ, δοκάρι και μέσα! Ο Βρουσάι έδωσε πάσα στον Μολδαβό που ερχόταν σαν… τρέιλερ μέσα στην περιοχή, έκανε φοβερό αριστερό σουτ, έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα. Το πρώτο του γκολ με τους «ερυθρόλευκους» δεν θα το ξεχάσει ποτέ!

Στο 90′ ο Μπατάιγ είδε δεύτερη κίτρινη για αντικανονικό μαρκάρισμα στον Κούντε, η Αντβέρπ θα τελείωνε το ματς με δέκα παίκτες, αλλά μέχρι τέλους πάλεψε για το 2-2, που δεν ήρθε ποτέ. Στο 90’+2′ ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να βρει τρίτο γκολ, αλλά ο Τικίνιο δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας μετά τη σέντρα του Βαλμπουενά από δεξιά.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Καρμπόβνικ, Παπασταθόπουλος, Σισέ, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (81′ Τικίνιο), Μπουχαλάκης, Α. Καμαρά (81′ Βρουσάι), Ονιεκούρου (81′ Κούντε), Ελ Αραμπί (88΄Μπα).

Αντβέρπ (Μπρίαν Πρίσκε): Μπουτέζ, Μπατάιγ, Ντε Λατ, Αλμέιδα, Μπούτα, Βερστράετε, Ναϊνγκολάν (68′ Γκέργκενς), Φίσερ, Σαμάτα, Μιγιόσι (68′ Μπένσον), Φρέι (80′ Έγκεσσταιν).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected