Κατηγορίες
Εθνικές Ομάδες

Με κορυφαία τη Σπυριδωνίδου η Εθνική, 3-2 το Καζακστάν

Η Εθνική Γυναικών επικράτησε 3-2 του Καζακστάν στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο, για τη δεύτερη αγωνιστική του 9ου προκριματικού ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου Γυναικών 2023.

Δύο γκολ, το πρώτο και το τρίτο για την Ελλάδα πέτυχε η Ημαθιώτισσα, Αναστασία Σπυριδωνίδου (7′-72′) ενώ με αυτογκόλ σημειώθηκε το δεύτερο και συγκεκριμένα από την Αϊτίμοβα (45+2′) το δεύτερο.

Μπορτνίκοβα στο 19′ και Κιργκιζμπάεβα στο 81′ σημείωσαν τα γκολ του Καζακστάν.

Η ελληνική ομάδα έπαιξε κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο και με ανάπτυξη κυρίως από τα άκρα δημιούργησε αρκετές ευκαιρίες για να σημειώσει περισσότερα τέρματα. Ειδικά στο δεύτερο ημίχρονο βρισκόταν συνεχώς στην επίθεση πιέζοντας την αντίπαλη ομάδα. Συνολικά ένα καλό παιχνίδι από το ελληνικό συγκρότημα, με βάση την εποχή και τον μικρό βαθμό ετοιμότητας αρκετών από τις διεθνείς.

Συνθέσεις

Ελλάδα: Βλασιάδου, Μίτκου (82΄ Γεωργίου), Γκάτσου, Σιδηρά, Γιαννακά, Σαρρή, Μωραΐτου (83΄ Στράντζαλη), Κακαμπούκη (73΄ Καλδαρίδου), Χαμαλίδου (61΄ Παλαμά), Μάρκου, Σπυριδωνίδου (73΄ Πούλιου).

Καζακστάν: Σαρατόβτσεβα, Ντεμίντοβα, Μιασνίκοβα, Αϊτίμοβα, Μπούροβα (74΄ Τουρλιμπέκοβα), Ζανατάγεβα, Νουρούσεβα, Καϊρούλινα, Κιργκιζμπάεβα, Βλάσοβα (46΄ Ζουμαμπάικιζι), Μπορτνίκοβα.

error: Protected