Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μαγική βραδιά για τον Ολυμπιακό, “άλωσε” με τριάρα την πόλη!

Μια άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση για τον Ολυμπιακό, που δεν “μάσησε” ούτε λεπτό από το γεμάτο “Σουκρού Σαράτσογλου” και πέτυχε μια από τις μεγαλύτερες εκτός έδρας ευρωπαϊκές νίκες του.

Έχοντας τον Μασούρα σε…δαιμονιώδη κατάσταση, οι “ερυθρόλευκοι” έφτασαν στο ευρύ 3-0 και έβαλαν τις βάσεις για την πρόκριση στους “32” του Europa League.

Οι Τούρκοι, που είχαν στο αρχικό τους σχήμα τον Δημήτρη Πέλκα, πίεσαν ασφυκτικά για την ισοφάριση στις αρχές του δευτέρου μέρους, αλλά ανέλαβε δράση ο Μασούρας και έδωσε τέλος στη…σεμνή τελετή!

To ματς

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς ευτύχησαν να… σοκάρουν το «Σουκρού Σαράτσογλου», μια και στην πρώτη τους «επίσκεψη» στα καρέ του Μπαγιντίρ άνοιξαν το σκορ με… δράστη τον Τικίνιο Σοάρες.

Ήταν το 6ο λεπτό του αγώνα, όταν οι Τούρκοι έκαναν λάθος στην μεσαία γραμμή. Ο Μαντί Καμαρά με τη μία έβγαλε την κάθετη μπαλιά στον Γιώργο Μασούρα, αυτός είδε την κίνηση του Βραζιλιάνου, ο οποίος απέναντι από τον πορτιέρο των «καναρινιών», με εξαιρετικό πλασέ «έγραψε» το 1-0.

Στην συνέχεια οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν και μάλιστα… άμεσα. Δύο λεπτά μετά το τέρμα των «ερυθρόλευκων», ο Βαλένσια βρέθηκε σε θέση… βολής, έπειτα από ωραία κίνηση από τα αριστερά, αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

Ο Ολυμπιακός είχε δώσει χώρο στους παίκτες του Βίτορ Περέιρα, θέλοντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Στο 24’ ο Νόβακ βρέθηκε στην περιοχή, αλλά ο Παπασταθόπουλος έβαλε την κόντρα και έδιωξε, ενώ στο επόμενο λεπτό, η κεφαλιά του Ρόσι, μέσα από την περιοχή, δεν βρήκε στόχο και πέρασε άουτ.

Στο 27’ η Φενέρμπαχτσε βγήκε και πάλι με αξιώσεις στην επίθεση, όταν ο Πέλκας κέρδισε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή, έκανε την κούρσα, βρήκε τον Βαλένσια, αλλά στο σουτ του φορ των γηπεδούχων ο Βατσλίκ ήταν στην σωστή θέση και μπλόκαρε.

Η συνέχεια άνηκε στους Πειραιώτες, οι οποίοι απείλησαν δις με τον Μαντί Καμαρά. Αρχικά στο 35’ ο μέσος του Ολυμπιακού έπιασε το σουτ μέσα από την περιοχή, έπειτα από γύρισμα του Μασούρα, αλλά ο Μπαγιντίρ έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ και δύο λεπτά αργότερα, ο διεθνής Αφρικανός σούταρε από το ύψος της περιοχής, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Το πρώτο ημίχρονο ολοκληρώθηκε με τους γηπεδούχους να χάνουν μεγάλη ευκαιρία για να σκοράρουν. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις, ο Ρόσι μπήκε στην περιοχή, έπειτα από κακό διώξιμο του Μπουχαλάκη, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε άουτ.

Τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα, αμέσως μετά την έναρξη του δευτέρου μέρους. Τα καναρίνια πίεσαν αφόρητα για την επίτευξη του 1-1, η ομάδα του Πειραιά πέρασε εφιαλτικές στιγμές, με αποκορύφωμα το δοκάρι του Πέλκα στο 56′ αλλά για καλή της τύχη, δεν λύγισε. Ο Μαρτίνς άλλαξε το σύστημα, βγάζοντας τον κιτρινισμένο και πάντα επικίνδυνο Μπα, πέρασε τον Λαλά στην δεξιά πτέρυγα, δίνοντας την ευκαιρία στον Μασούρα να παίξει πιο κοντά στην περιοχή.

Ο Αγκιμπού προειδοποίησε σε κόντρα επίθεση στο 58′ με τον 27χρονο εξτρέμ, στην φυσική του θέση πλέον, να μην είναι τόσο… ευγενικός τέσσερα λεπτά αργότερα. Ο Τίκινιο έκανε την εξαιρετική κίνηση από τα αριστερά, μοίρασε στον Μαντί Καμαρά με τον Αλτάι να του βάζει εκ νέου το στοπ, με την μπάλα να καταλήγει στα πόδια του Μασούρα, που με ένα υπέροχο σουτ την έστειλε στο παραθυράκι της εστίας για το 2-0 στο 62′!

Ο Ολυμπιακός είχε κερδίσει κατά κράτος την ψυχολογική μάχη, έδειχνε άνετος στο χορτάρι με τον απόλυτο πρωταγωνιστή της βραδιάς να βάζει το κερασάκι στην τούρτα. Ο επίσης εκπληκτικός απόψε Τικίνιο, κατέβασε με το στήθος, «τσίμπησε» υπέροχα για τον Αγκιμπού που έκανε το πλασέ με τον Αλτάι να αποκρούει ξανά και τον Μασούρα να παίρνει το ριμπάουντ και ψύχραιμα να υπογράφει τον ερυθρόλευκο θρίαμβο στο 68′!

Συνθέσεις

Φενέρμπαξε (Βίτορ Περέιρα) : Μπαγιντίρ, Ζάλαϊ, Νόβακ, Κιμ, Καντιόγλου (84′ Σανλιτούρκ), Σάμουελ, Γκουστάβο (70′ Ζάιτς), Χακάν Γιαντάς (75′ Μεγιέρ), Ρόσι (70′ Μπερίσα), Πέλκας, Βαλένσια (75′ Γκουμουσκάγια)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Βάτσλικ, Ρέαμπτσιουκ, Μπα (46′ Λαλά), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Ονιεκούρου (64′ Κουντέ), Μασούρας (89′ Βαλμπουενά), Καμαρά Α., Καμαρά Μ. (89′ Βρουσάι), Τικίνιο (86′ Ελ Αραμπί)

Τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής

Αντβέρπ – Άιντραχτ Φραγκφούρτης  0-1
Φενέρμπαξε – Ολυμπιακός  0-3

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 2 2 0 0 5 1 4 6
2 Άιντραχτ Φρ. 2 1 1 0 2 1 1 4
3 Φενέρμπαξε 2 0 1 1 1 4 -3 1
4 Αντβέρπ 2 0 0 2 1 3 -2 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected