Κατηγορίες
Basket

Ιστορική νίκη του Λαυρίου στην πρεμιέρα του BCL!

Η πρώτη νίκη του Λαυρίου στο BCL είναι γεγονός!

Οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη έγραψαν ιστορία στην πρεμιέρα του Basketball Champions League καθώς επικράτησαν με 65-63 της Ντιζόν για το τρίτο γκρουπ και ξεκίνησαν ιδανικά τις ευρωπαϊκές τους υποχρεώσεις. Άνθρωπος της τελευταίας στιγμής ο Κένι Γκόνις που ευστόχησε στο νικητήριο σουτ κι έκοψε στην εκπνοή τον Ρασάντ Κέλι σε προσπάθεια για τρεις πόντους. Πρώτος σκόρερ για το Λαύριο Megabolt ο Τάισον Κάρτερ με 15 πόντους, καθοριστικός ο Δημήτρης Κακλαμανάκης με 13 πόντους κι εννέα ριμπάουντ.

Mε τον Βασίλη Μουράτο να δίνει το σύνθημα από το ξεκίνημα της αναμέτρησης χάρη στις επιθετικές του λύσεις, το Λαύριο Μegabolt μπήκε σε θέση οδηγού έχοντας το προβάδισμα παρά τα λάθη τα οποία έκανε στην πρώτη περίοδο. Ο αρχηγός των γηπεδούχων συνέχισε στον ίδιο ρυθμό στο δεύτερο δεκάλεπτο και οι παίκτες του Χρήστου Σερέλη, προσφέροντας πολλές εντυπωσιακές φάσεις δεν έχασαν σε κανένα σημείο του πρώτου μέρους το προβάδισμα, παρά το γεγονός ότι δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν μία σημαντική διαφορά.

Στην επανάληψη η Ντιζόν απάντησε με έξι συνεχόμενους πόντους του Σάιμον με συνέπεια να κάνει επιμέρους σκορ 8-2 και να πάρει προβάδισμα με 36-32 στο 23’. Mαζί με τον Ρασάντ Κέλι αποτελούσαν τον πιο μεγάλο κίνδυνο για τους γηπεδούχους, σε μία αναμέτρηση που εξελισσόταν με ενδιαφέρον αφού οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ μπαίνοντας στην τελευταία περίοδο (44-43). Με τον Δημήτρη Κακλαμανάκη να εξελίσσεται σε πρωταγωνιστή της αναμέτρησης, το Λαύριο έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση καθώς με εύστοχο τρίποντο του Τάισον Κάρτερ προηγήθηκε με 61-56 στο 38’. Kι όμως, το ματς δεν τελείωσε εκεί καθώς η Ντιζόν παρέμενε κοντά στο σκορ και με τρίποντο του Χόλστον η γαλλική ομάδα έφερε το ματς στα ίσια (63-63) 28’’ πριν από τη λήξη του αγώνα. Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη καθώς ο Κένι Γκόινς με ένα καλάθι κι ένα κόψιμο πάνω στον Ρασάντ Κέλι… σφράγισε την ιστορική επικράτηση του Λαυρίου στο BCL.

Τα δεκάλεπτα: 16-14, 30-28, 44-43, 65-63.

Λαύριο (Σερέλης): Κάρτερ 15 (2), Γκόινς 10 (2), Κακλαμανάκης 13, Λιούις 9 (4/6 δίποντα), Μουράτος 10 (1), Αμίνου 2, Γερομιχαλός, Νικολαΐδης 4, Περσίδης, Σμιθ 2.

Ντιζόν (Μάρκοβιτς): Αλινγκέ 1, Χένρι 7 (1), Χόλστον 13 (3), Κέλι 14, Σάιμον 15 (4), Ντουκότ, Γκαλιού, Κάτιτς 4, Λουμ 4, Γουέαρ 5.

Για τα στατιστικά της αναμέτρησης πατήστε εδώ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected