Διάφορα

Υπουργός Υγείας : “Ελεύθερα όλα για τους εμβολιασμένους, σταματούν τα νέα μέτρα για τους ανεμβολίαστους” (vid)

O Υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, η Αναπληρώτρια Υπουργός Μίνα Γκάγκα και ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Θεοκλής Ζαούτης κάνουν αυτή τη στιγμή ανακοινώσεις αναφορικά με την πανδημία και για το οριστικό τέλος των lockdown, ενώ ανέφεραν ότι σταματούν τα νέα μέτρα για ανεμβολιάστους.

Αρχικά τον λόγο πήρε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης και δήλωσε ότι τα νέα μέτρα θα κρατήσουν αρχικά για 15 ημέρες. Επιπλέον τόνισε ότι αίρονται όλα τα μέτρα για την απαγόρευση κυκλοφορίας και την απαγόρευση της μουσικής στην εστίαση και πώς «σταματάνε» στην ουσία οι Κόκκινες Περιοχές στον επιδημιολογικό χάρτη.

Δηλαδή δεν θα υπάρχει κανένας τοπικός περιορισμός ή lockdown και στις επιβαρυμένες περιοχές θα υπάρχει ενημέρωση σχετικά με την επιδημιολογική τους εικόνα, όπως τα κρούσματα και το ποσοστό της εμβολιαστικής κάλυψης.

Στα μαγαζιά που είναι για αμιγώς κλειστούς χώρους, δεν θα υπάρχει κανένας απολύτως περιορισμός ενώ για τους μεικτούς θα ισχύουν οι περιορισμοί που υπάρχουν ήδη.

Στην συνέχεια ο κ. Πλεύρης αναφέρθηκε στον εμβολιασμό (περισσότερα εμβόλια, λιγότερα κρούσματα, ακόμα λιγότερα περιστατικά βαριάς νόσησης). Έτσι, σημείωσε ότι ο ΕΟΔΥ «βάζει πλώρη» για τις περιοχές με μικρότερη εμβολιαστική κάλυψη ώστε να πειστεί ο κόσμος για το εμβόλιο.

Όπως τόνισε, οι εμβολιασμένοι νοσούν πιο δύσκολα και μεταδίδουν πιο δύσκολα, και ξεκίνησε να αναφέρει τις περισσότερες «ελευθερίες» για τους εμβολιασμένους. Όπως σημείωσε, στους χώρους διασκέδασης με πλήρως εμβολιασμένους πελάτες, δε θα υπάρχουν πλέον περιορισμοί.

Από κει και πέρα, για τους ανοιχτούς χώρους, αλλά και για τους μεικτούς κλειστούς χώρους δεν αλλάζει κάτι, με τους περιορισμούς να ισχύουν ως έχουν.

Αναλυτικά τα «νέα μέτρα»

  • Σε κλειστούς χώρους, μπαρ, κέντρα διασκέδασης και εστίαση δεν θα υπάρχει κανένας περιορισμός για όσους είναι πλήρως εμβολιασμένοι.
  • Όσοι είναι πλήρως εμβολιασμένοι, θα μπορούν να παραμένουν στα καταστήματα αυτά όση ώρα θέλουν και εφόσον οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων απασχολούν εργαζόμενους που είναι επίσης πλήρως εμβολιασμένοι, δεν θα υπάρχει καμία απαγόρευση ή περιορισμός σε τετραγωνικά, αποστάσεις, χορό, κλπ.
  • Επίσης, οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα περιορίζονται από κανένα lockdown σε κόκκινη περιοχή, θα μπορούν να κινούνται κανονικά και μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας – από 01:00 έως 06: 00 – σε αντίθεση με τους ανεμβολίαστους που θα πρέπει να επιστρέφουν σπίτι τους.

Κινηματογράφοι και Θέατρα

Στους κινηματογράφους και στα θέατρα, οι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να επιτρέπουν την είσοδο σε αποκλειστικά εμβολιασμένους με αντάλλαγμα την εκμετάλλευση του 100% του χώρου της επιχείρησής τους.

Αυτό σημαίνει πως θέατρα και κινηματογράφοι θα μπορούν να γεμίζουν, υπό την προϋπόθεση ότι οι ιδιοκτήτες τους θα έχουν μέσα είτε εμβολιασμένους είτε ανθρώπους που έχουν νοσήσει τους τελευταίους έξι μήνες.

Αναλυτικά ότι αλλάζει:

Τα περιοριστικά μέτρα που αναμένεται να ανακοινωθεί ότι καταργούνται είναι:

  • απαγόρευση στη μουσική,
  • απαγόρευση στον χορό,
  • περιορισμός στο ωράριο,
  • τα rapid test για οποιαδήποτε δραστηριότητα.
  • οι επιχειρήσεις θα λειτουργούν με πληρότητα στο 100% της χωρητικότητας τους και δεν θα είναι υποχρεωμένες να έχουν θαμώνες, μόνο καθήμενους.

Δηλαδή η απαγόρευση κυκλοφορίας στις κόκκινες περιοχές δεν θα ισχύει πλέον, ενώ δεν θα ισχύει και η απαγόρευση της μουσικής.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected