Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Η Δανία βάζει τα…γυαλιά σε όλους!

Μετά την εξαιρετική παρουσία τους στο EURO, σε μια πορεία που είχε μοναδική σκιά την κατάρρευση του Κρίστιαν Έρικσεν στην πρεμιέρα, οι Δανοί εξασφάλισαν την πρόκριση στα τελικά του Μουντιάλ, με οκτώ νίκες στις πρώτες ισάριθμες αγωνιστικές της προκριματικής φάσης, με τον εντυπωσιακό απολογισμό των 27 τερμάτων υπέρ και του μηδενικού παθητικού.

Με την νίκη 1-0 επί της Αυστρίας, μπροστά στους χιλιάδες και ενθουσιώδεις «ρόλιγκανς», οι οποίοι γέμισαν το «Πάρκεν» της Κοπεγχάγης, οι Δανοί διεθνείς εξασφάλισαν την συμμετοχή τους στα τελικά του Κατάρ και, όπως ανάφερε η εφημερίδα «Politiken», η ομάδα του εμβληματικού αρχηγού, Σιμόν Κιάερ «είναι έτοιμη για το Παγκόσμιο Κύπελλο νωρίτερα από ποτέ».

Όπως αναφέρει το SDNA, σύσσωμο το μικρό σκανδιναβικό βασίλειο απολαμβάνει τις στιγμές, αρχίζοντας από την επικεφαλής της κυβέρνησης, Μέτε Φρέντρικσεν, η οποία έγραψε σε ανάρτηση της στο Instagram «Μπράβο», συνοδεύοντας μία φωτογραφία της με τον αρμόδιο υπουργό, αμφότεροι ντυμένοι στα κόκκινα, που μαζί με το λευκό, είναι τα χρώματα στην σημαία της Δανίας.

«Είναι σαν η Δανία να έχει ερωτευθεί ξανά την εθνική ομάδα», σχολίασε ο αθλητικός συντάκτης, Αντρέας Κράουλ, σχολιαστής του δημόσιου καναλιού DR, μιλώντας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Μετά από ένα δύσκολο πρώτο 45λεπτο στο «Πάρκεν», οι Δανοί «λυτρώθηκαν» από το γκολ που σημείωσε στο 53ο λεπτό ο Γιόακιμ Μέλε της Αταλάντα και το οποίο αποδείχθηκε «χρυσό».

«Ακόμη μια μαγική στιγμή σε μια μαγική χρονιά του ποδοσφαίρου», γράφει επίσης η «Politiken», ενώ η «Β.Τ.» αναφέρει: «Τι ταξίδι… Μακάρι να μην τελειώσει ποτέ».

Η νίκη επί της Αυστρίας ήταν αφιερωμένη στον Κρίστιαν Έρικσεν, ο οποίο κατέρρευσε κατά την διάρκεια του εναρκτήριου αγώνα για το EURO. Η ήττα από την Φινλανδία με 1-0, ήταν αποτέλεσμα του σοκ που υπέστησαν οι Δανοί διεθνείς, καθώς εντυπωσίασαν με τις εμφανίσεις τους στην συνέχεια της διοργάνωσης, φθάνοντας μέχρι τον ημιτελικό, όπου αποκλείσθηκαν στην παράταση από την Αγγλία, με ένα αμφισβητούμενο πέναλτι.

Και όπως επισημαίνει, με νόημα, ο Κράουλ «αυτό το περιστατικό ήταν σαφώς καταλυτικό για την ομάδα, που έχει γίνει κάτι περισσότερο από μια ομάδα. Την μεγάλωσε. Τα παιδιά παίζουν ένα ποδόσφαιρο που αρέσει στην Δανία και στο εξωτερικό και που είναι ευχάριστο να παρακολουθείς».

«Ήταν μια από τις καλύτερες βραδιές στο Πάρκεν, εδώ και πολύ καιρό. Είναι υπέροχο», δήλωσε ο «χρυσός» σκόρερ στο ματς με την Αυστρία, ενώ ο «φύλακας άγγελος» της εστίας, Κάσπερ Σμάιχελ, τόνισε: «Κάναμε κάτι υπέροχο μαζί».

Παράλληλα, αυτή η εθνική Δανίας έγραψε την δική της Ιστορία, καθώς τα 42 γκολ που έχουν σημειώσει οι Δανοί διεθνείς -κι ενώ απομένουν άλλα δύο ματς τον Νοέμβριο- αποτελούν ρεκόρ παραγωγικότητας για τους Δανούς σε μία χρονιά. Το προηγούμενο σχετικό ρεκόρ, ήταν 32 τέρματα και είχε σημειωθεί το… μακρινό 1962!

«Την τελευταία φορά σε μία μεγάλη διοργάνωση, φθάσαμε στον ημιτελικό. Θέλω περισσότερα, θέλουμε περισσότερα. Θα παίξουμε στο Παγκόσμιο Κύπελλο και θέλουμε περισσότερα», τόνισε εμφανώς χαρούμενος ο Κιάερ, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του, είναι ένας από τους 30 υποψηφίους για την «Χρυσή Μπάλα».

Η γερμανική εφημερίδα «Bild», χαρακτήρισε την εθνική Δανίας ως «ομάδα της χρονιάς», αλλά ο προπονητής, Κάσπερ Χιούλμαντ, παραμένει ταπεινός: «Υπάρχουν τόσοι πολλοί άνθρωποι που έχουν μερίδιο σ΄ αυτήν την επιτυχία»…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected