Κατηγορίες
Αθλήματα

Φιναλίστ η Ματούλα στη Σωζόπολη, εκτός τελικού η Παπαμιχαήλ

Μια εκπληκτική εβδομάδα είχε η Μάρθα Ματούλα στη Σωζόπολη της Βουλγαρίας, η οποία ολοκληρώθηκε σήμερα με την ήττα της στον τελικό από την κορυφαία του ταμπλό, Nastja Kolar, με 7-5, 3-6, 6-1.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η Μάρθα όχι μόνο κοίταξε στα μάτια την 27χρονη Σλοβένα, που βρίσκεται στο Νο.474 της παγκόσμιας κατάταξης και έχει φτάσει και στο Νο.178 στο παρελθόν – ενώ παράλληλα βρίσκεται στο Νο.29 της κατάταξης της ITF, αλλά είχε τη δυνατότητα και να σερβίρει για την κατάκτηση του 1ου σετ, κάτι που αν κατάφερνε ενδεχομένως να είχε πολύ διαφορετική κατάληξη ο τελικός.

Συγκεκριμένα, η Ματούλα έκανε break στο 9ο game και πέρασε μπροστά με 5-4, αλλά δεν μπόρεσε να κρατήσει το σερβίς της στο επόμενο game και ισοφαρίστηκε σε 5-5. Σαν να μην έφτανε αυτό, η έμπειρη Kolar έκανε κι άλλο break και πήρε το 1ο σετ με 7-5.

Η 24χρονη Ελληνίδα δεν το έβαλε κάτω. Τουναντίον, άνοιξε με ένα break το 2ο σετ και κατάφερε να διατηρηθεί μπροστά μέχρι το τέλος, για να το κλείσει με break στο 9ο game και να διαμορφώσει το 6-3.

Στο 3ο σετ ωστόσο η Kolar φάνηκε να έχει περισσότερες δυνάμεις και έκανε ένα πολύ καλό ξεκίνημα για το 3-0. Η Ματούλα μείωσε σε 3-1 και πάλεψε σε εκείνο το σημείο για να επιστρέψει στο ματς, αλλά έχασε 2 game points για να μειώσει σε 3-2 και υπέστη ένα ακόμα break, μένοντας πίσω με 1-4.

Αυτό ήταν και το τελειωτικό χτύπημα για την Ελληνίδα παίκτρια, με την Kolar να κερδίζει τα 2 επόμενα games και να ολοκληρώνει το ματς σε 2 ώρες και 25 λεπτά.

Λίγο πριν από τον τελικό, η Ματούλα είχε χρειαστεί να μπει και σε έναν άλλον αγώνα, τον ημιτελικό, που είχε διακοπεί χθες στο υπέρ της 2-6, 6-3, 5-2, απέναντι στην Κορεάτισσα Yeon Woo Ku. Η 24χρονη Ελληνίδα, Νο.1101 στην παγκόσμια κατάταξη, έκλεισε χωρίς πρόβλημα αυτό τον αγώνα και προκρίθηκε στον πρώτο της τελικό στο επαγγελματικό circuit της ITF.

Μετά από τη φανταστική της εβδομάδα στη Σωζόπολη, η Μάρθα αναμένεται να μπει για πρώτη φορά στο Top 1000 της παγκόσμιας κατάταξης της WTA, αλλά το πιο σημαντικό απέδειξε για μια ακόμα φορά πως το επίπεδο του τένις της είναι για πολύ ψηλότερα.

Δέσποινα Παπαμιχαήλ

Εκτός τελικού η Παπαμιχαήλ

Η Δέσποινα Παπαμιχαήλ δεν κατάφερε να ξεπεράσει το εμπόδιο της Antonia Ruzic και έμεινε εκτός τελικού στο τουρνουά των 25.000 δολαρίων του Lagos στην Πορτογαλία.

Η Παπαμιχαήλ ολοκλήρωσε την εβδομάδα της στα ημιτελικά του τουρνουά των 25.000 δολαρίων στο Lagos της Πορτογαλίας, καθώς ηττήθηκε σήμερα από την qualifier Antonia Ruzic, με 6-1, 6-1.

Η 18χρονη Κροάτισσα, που βρίσκεται στην καλύτερη θέση που είχε ποτέ, το Νο.729 της παγκόσμιας κατάταξης, και όπως όλα δείχνουν δεν θα αργήσει να “αναρριχηθεί” πολύ ψηλότερα, είχε τον τελευταίο λόγο στα περισσότερα games της αναμέτρησης, τα οποία ήταν γεμάτα, αλλά κατάφερε να τα κερδίσει και να φτάσει σ’ αυτή τη φαινομενικά άνετη επικράτηση.

Στον τελικό θα αντιμετωπίσει την Isabella Shinikova από τη Βουλγαρία, που έμεινε μόλις ένα τέταρτο στο court, αφού η Τσέχα αντίπαλή της, Jesika Maleckova, εγκατέλειψε με τραυματισμό στο 3ο game.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected