Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

“Διπλό” ολκής στην Κοπεγχάγη για τον ΠΑΟΚ και πρώτη θέση!

Πολύ σημαντική νίκη για τον ΠΑΟΚ, που ουσιαστικά “σβήνει” την εντός έδρας ισοπαλία με τη Σλόβαν και αν επικρατήσει στην Τούμπα των Δανών σε δύο εβδομάδες, βρίσκεται με το…ενάμιση πόδι στην επόμενη φάση του Conference League.

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης δε…μάσησε από το γεμάτο Parken και με τη βοήθεια 2.000 περίπου φίλων του, “πάτησε” τους Δανούς, εκμεταλλευόμενος στο έπακρο την ανόητη αποβολή του πορτιέρο Γκραμπάρα, που έπιασε τη μπάλα με το χέρι εκτός περιοχής.

Κορυφαίος του γηπέδου ήταν ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς, που προκάλεσε…εφιάλτες στους αντίπαλους αμυντικούς και τον ακολούθησαν οι Σίντκλεϊ, Μπίσεσβαρ και ο Πασχαλάκης, που χρειάστηκε μετά τη μείωση του σκορ από τους Δανούς.

Το φιλμ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε καλά και στο 1’ σουτ του Μπίσεσβαρ κατέληξε στα χέρια του Γκραμπάρα. Στο 5’ φάουλ του Μπίελ, προβολή του Ντικς πέρασε άουτ.

Στο 8’ έγινε η φάση που έδωσε στον ΠΑΟΚ τα ηνία. Κάθετη του Ζίβκοβιτς, ο Μιτρίτσα στην πλάτη της άμυνας έκανε το πλασέ και ο Γκραμπάρα έδιωξε εκτός περιοχής το πλασέ του Ρουμάνου με το χέρι, με αποτέλεσμα να αντικρίσει την κόκκινη κάρτα του Βέλγου Λάμπρεχτς.

Ο ΠΑΟΚ πήρε τον έλεγχο και στο 12’ αν και μπήκε κρύος ο Γιόνσον, απέκρουσε το φάουλ του Μπίσεσβαρ σε κόρνερ.

Στο 19’ ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ. Οι Θεσσαλονικείς κυκλοφόρησαν τη μπάλα και από δεξιά έκανε γλυκιά σέντρα ο Ζίβκοβιτς. Στο δεύτερο δοκάρι ο Σίντκλεϊ πήρε την κεφαλιά και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα!

Στο 21’ σουτ του Σφιντέρσκι απέκρουσε ο Γιόνσον και στο 34’ ο Σφιντέρσκι έχασε τεράστια ευκαιρία. Έκλεψε από τον Άνκερσεν, αλλά καθυστέρησε στο τετ α τετ να πλασάρει, πέρασε τον Γιόνσον, όμως, βγήκε πλάγια και το πλασέ από αριστερά έκοψε ο Άνκερσεν, που είχε γυρίσει στην εστία.

Στο 36’ δεξί φαλτσαριστό σουτ του Μπίσεσβαρ δεν βρήκε στόχο, αλλά στο 38’ έγινε το 0-2 σε τρομερή αντεπίθεση του ΠΑΟΚ. Ο Σφιντέρσκι έδωσε στον Σβαμπ, αυτός στον Ζίβκοβιτς, ο οποίος μπήκε από δεξιά και με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Γιόνσον!

Στο 42’ φάουλ του Σβαμπ, έφυγε ελάχιστα άουτ!

Ο ΠΑΟΚ χρειαζόταν πλέον να ελέγξει τον ρυθμό και να μην δώσει δικαιώματα, όπως με τον Βόλο. Και το έκανε με τις γραμμές κοντά. Στο 56’, παράλληλα, σουτ του Ζίβκοβιτς εκτός περιοχής κατέληξε στα χέρια του Γιόνσον.

Οι Θεσσαλονικείς είχαν την κατοχή, αλλά όχι και την καλή τελική πάσα για το 0-3, ενώ υπήρξαν πολλές προϋποθέσεις.

Στο 66’ σουτ του Μιτρίστα κόντραρε στον Μπόιλεσεν. Στο 71’ κάθετη του Ελ Καντουρί, στον Σφιντέρσκι, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι σημάδεψε τον Γιόνσον.

Ο ΠΑΟΚ, όμως, μετά το 75’ χαλάρωσε ξανά και στο 79’ απομάκρυνε ο Πασχαλάκης το φάουλ του Ανκερσεν.

Στο 80’, όμως, ο Μπίελ έκανε θρίλερ το ματς, όταν με αριστερό σουτ εκτός περιοχής έστειλε τη μπάλα στην αριστερή γωνία.

Στο 84’, παράλληλα, ο Πασχαλάκης απέκρουσε εντυπωσιακά κεφαλιά του Λέραγκερ!

Ο ΠΑΟΚ άντεξε στο τέλος στα γεμίσματα των Δανών, δεν έπαθε… Βόλο και έτσι πήρε το σπουδαίο τρίποντο.

Συνθέσεις

Κοπεγχάγη (Γες Τόρουπ) : Γκραμπάρα, Ντικς, Άκερσεν, Μπόιλεσεν, Κοτσολάβα, Γιοχάνενσον (74′ Κρίστενσεν), Λέραγκερ, Μπάλντουρσον (46′ Σινγκ / 83′ λ.τ. Χόιλουντ), Μπέβινγκ (12′ Γιόνσον), Μπίελ, Γουίντ

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Πασχαλάκης, Σίντκλεϊ, Τέιλορ, Μιχαηλίδης (74′ Βαρέλα), Μιχάι, Σβαμπ (65′ Ελ Καντουρί), Εσίτι, Μιτρίτσα (83′ Μουργκ), Ζίφκοβιτς, Μπίσεσβαρ (74′ Αουγκούστο), Σφιντέρσκι (83′ Άκπομ)

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής

Κοπεγχάγη – ΠΑΟΚ  1-2
Σλόβαν Μπρατισλάβας – Λίνκολν Ρεντ Ιμπς (22.00)

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 ΠΑΟΚ 3 2 1 0 5 2 3 7
2 Κοπεγχάγη 3 2 0 1 7 3 4 6
3 Σλόβαν Μπρατ. 2 0 1 1 2 4 -2 1
4 Λίνκολν 2 0 0 2 1 5 -4 0
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected