Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ηττήθηκε στη Γερμανία ο Ολυμπιακός, περνάει με νίκη στο “Καραϊσκάκης”!

Είναι γνωστό τοις πάσι πως αν οι Γερμανικές ομάδες πιάσουν ρυθμό, ειδικά στην έδρα τους, είναι ανίκητες. 

Αυτό το βίωσε απόψε σε μεγάλο βαθμό ο Ολυμπιακός, που ηττήθηκε στο Commerzbank Arena από την Άιντραχτ Φραγκφούρτης, η οποία “έπνιξε” κατά διαστήματα την ελληνική ομάδα. Ο Ολυμπιακός, που είχε μικρά ποιοτικά διαστήματα στο παιχνίδι του, έπεσε στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, έχοντας μια σημαντική διαφορά από τη Φενέρ, που δεν κατάφερε να κερδίσει νωρίτερα την Αντβέρπ (2-2).

Τα δύο πρώτα γκολ του αγώνα επιτεύχθηκαν από τα 11 βήματα. Ο Ράφαελ Σάντος άνοιξε το σκορ στο 26′ και τέσσερα λεπτά μετά, ο Ελ Αραμπί απάντησε για τους “ερυθρόλευκους”. Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους, ο Τουρέ έδωσε εκ νέου το προβάδισμα στους γηπεδούχους και το τελικό 3-1 διαμόρφωσε στο 59′ ο Καμαντά.

Το φιλμ

Οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι στο 25ο λεπτό, όταν ο Σισέ έχασε την ισορροπία του μέσα στην περιοχή και… γκρέμισε τον Μπορέ, που πήγε να γίνει κάτοχος της μπάλας. Την εκτέλεση ανέλαβε ο… παθών, ο οποίος νίκησε τον Βατσλίκ και έκανε το 1-0 για τους Γερμανούς.

Πάντως η ισοφάριση των Πειραιωτών ήταν άμεση και μάλιστα ήρθε με τον ίδιο τρόπο.

Στο 29′ σε στημένη φάση ο Γιάκιτς βρήκε την μπάλα με το χέρι, κι έτσι ο Μαρτίνς διέταξε να στηθεί και πάλι η μπάλα στην άσπρη βούλα, με τον Ελ Αραμπί να βρίσκει στοχο, ισοφαρίζοντας σε 1-1 για τους πρωταθλητές Ελλάδας.

Πάντως η ομάδα του Πειραιά πριν το τελευταίο σφύριγμα του Πορτογάλου για το πρώτο μέρος δέχτηκε και δεύτερο τέρμα, καθώς στο 45+3′, μετά το δοκάρι του Χίντερεγκερ, οι Πασιένσια, Μπορέ και Σο συνεργάστηκαν πολύ ωραία και ο Τουρέ από κοντά βρήκε δίχτυα, κάνοντας το 2-1.

Στο πρώτο τέταρτο του β’ ημιχρόνου ο Ολυμπιακός προσπάθησε να φτάσει στην ισοφάριση, ζητώντας πέναλτι σε φάσεις με πρωταγωνιστές τον Ελ Αραμπί (53′) και Ρέαμπτσιουκ (56′).

Ωστόσο στο 59′ οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να πετύχουν και τρίτο τέρμα, όταν ο Πασιένσια έκανε το σουτ και ο Βάτσλικ απέκρουσε ασταθώς, με τον Κάμαντα να παίρνει το… ριμπάουντ σκοράροντας από κοντά.

Συνθέσεις

Άιντραχτ Φραγκφούρτης (Όλιβερ Γκλάσνερ) : Τραπ, Χιντερέγκερ, Τούτα (60′ Εντικά), Χασέμπε, Κόστιτς, Τουρέ (83′ Ντουρμ), Σο (89′ Χάουγκε), Γιάκιτς, Καμαντά, Πασιένσια (83′ Ρόντε), Ραφαέλ Σάντος

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Βάτσλικ, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά (77′ Ανδρούτσος), Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μπουχαλάκης, Καμαρά Μ. (65′ Κουντέ), Εμβιλά (60′ Ονιεκούρου), Καμαρά Α., Μασούρας (77′ Λόπες), Ελ Αραμπί (65′ Τικίνιο)

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Φενέρμπαξε – Αντβέρπ  2-2
Άιντραχτ Φραγκφούρτης – Ολυμπιακός  3-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Άιντραχτ Φρ. 3 2 1 0 5 2 3 7
2 Ολυμπιακός 3 2 0 1 6 4 2 6
3 Φενέρμπαξε 3 0 2 1 3 6 -3 2
4 Αντβέρπ 3 0 1 2 3 5 -2 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected