Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση με Καρλίτος για τον Παναθηναϊκό

Ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο Περιστέρι και πήρε μία πανάξια πρόκριση, λυγίζοντας 1-0 τον Ατρόμητο.

Το «τριφύλλι» πήρε το προβάδισμα στο 38′ με τον Καρλίτος, έπειτα από εκπληκτικό γύρισμα του Χατζηγιοβάνη σε σέντρα του Χουάνκαρ και έκτοτε δεν έδωσε δικαιώματα.

Κράτησε πολύ άνετα τη νίκη έως το τέλος, ο Ατρόμητος ήταν ακίνδυνος σε ροή αγώνα κι απειλούσε μόνο με γεμίσματα σε στατικές φάσεις.

Από το πρώτο λεπτό ο Παναθηναϊκός πήρε τον έλεγχο, αλλά ο Ατρόμητος στο 6’ άγγιξε το γκολ.

Ο Βέλεθ έκοψε αρχικά το πλασέ του Κωτσόπουλου και στη συνέχεια βρέθηκε μόνος του στο ύψος του πέναλτι ο Κουλούρης, αλλά πλάσαρε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Ο Παναθηναϊκός απάντησε στο 17’ στην ευκαιρία των γηπεδούχων. Ο Χατζηγιοβάνης έβγαλε ωραία σέντρα από δεξιά, ο Καρλίτος σε καλή θέση έπιασε την κεφαλιά, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ.

Στο 38’, όμως, το «τριφύλλι» άνοιξε το σκορ. Σέντρα ο Χουάνκαρ από αριστερά, ο Χατζηγιοβάνης στο δεύτερο δοκάρι γύρισε εκπληκτικά τη μπάλα πέφτοντας στο έδαφος και ο Καρλίτος σε άδεια εστία σκόραρε για το 0-1!

Ο Ατρόμητος μπήκε με μεγαλύτερη ένταση στο δεύτερο μέρος, αλλά ο Παναθηναϊκός ήταν συμπαγής και δεν επέτρεψε μεγάλες φάσεις στον αντίπαλο.

Στο 56′ σουτ του Κουλούρη μπλόκαρε ο Μπρινιόλι, ενώ ο Παναθηναϊκός απείλησε πρώτη φορά στο 58’ όταν ο Καρλίτος έστρωσε στον Παλάσιος και το δεξί σουτ του Αργεντινού στο ημικύκλιο της περιοχής έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 61’ σ’ εκτέλεση κόρνερ του Καρτάλη, η κεφαλιά του Παπαδόπουλου έφυγε άουτ.

Στο 63’ το «τριφύλλι» άγγιξε το 0-2. Ο Καρλίτος έκανε την κάθετη, ο Χατζηγιοβάνης «τσίμπησε» τη μπάλα προ του Γιαννιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας του Ατρόμητου την βρήκε κι αυτή χτύπησε εκ νέου στον Χατζηγιοβάνη κι έφυγε άουτ.

Στο 71’ο Παναθηναϊκός είχε νέα ευκαιρία. Φάουλ του Χατζηγιοβάνη, κεφαλιά του Σάλομον προς τα πίσω, ο Γιαννιώτης έσωσε το αυτογκόλ με τρομερή απόκρουση.

Ο Παναθηναϊκός κρατούσε άνετα το 0-1, ο Ατρόμητος δεν μπορούσε να επιτεθεί σωστά και στο 85’ πάλι το «τριφύλλι» έφτασε κοντά στο γκολ. Ο Χατζηγιοβανης κέρδισε την κόντρα, πλάσαρε από αριστερά, αλλά απέκρουσε ο Γιαννιώτης.

Ο Ατρόμητος απειλούσε περισσότερο με γεμίσματα από στατικές φάσεις και στο 92′ κεφαλιά του Παπαδόπουλου έφυγε άουτ.

Συνθέσεις

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης (60’ Βασιλαντωνόπουλος), Στρούγγης, Παπαδόπουλος, Μαυρομμάτης (71’ Αθανασίου), Γκαλβάο, Νάτσος (70’ Ντένιτς), Σάλομον, Καρτάλης (77’ Μπεντινέλι), Κωτσόπουλος (70’ Τζαβίδας), Κουλούρης.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (79′ Σάντσες), Βέλεθ, Σάρλια, Κώτσιρας, Πέρεθ, Αλεξανδρόπουλος, Χατζηγιοβάνης (90′ Πούγγουρας), Παλάσιος (69’ Βιτάλ), Καρλίτος, Ιωαννίδης.

Το πρόγραμμα της 5ης φάσης

Τρίτη 26/10

Λεβαδειακός – Αστέρας Τρίπολης  1-0
Αναγέννηση Καρδίτσας – Καλλιθέα  0-0, 5-4 πεν
ΑΕΛ – ΠΑΣ Γιάννινα 1-1, 3-1 πεν

Τετάρτη 27/10

ΑΕ Λευκίμμης – ΑΟ Αγίου Νικολάου  1-2
Ξάνθη – Ιωνικός  1-2
ΓΣ Ηλιούπολης – Λαμία  0-3
Πανσερραϊκός – ΝΠΣ Βόλος  1-3
Ατρόμητος – Παναθηναϊκός  0-1
Παναχαϊκή – Παναιτωλικός (21.30)

Πέμπτη 28/10

Αχέρων Καναλακίου – ΟΦΗ (15.00)
Τρίκαλα – Νίκη Βόλου (17.15)

Τετάρτη 3/11

ΑΕ Κηφισιάς – Απόλλων Σμύρνης (15.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
loading...
error: Protected