Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Απομακρύνεται η πρώτη θέση για τον Ολυμπιακό, ελπίζει σε ήττα της Φενέρ στο Βέλγιο

Εντός έδρας ήττα με ανατροπή για τον Ολυμπιακό, που έχασε την ευκαιρία να κάνει βήμα πρόκρισης από τώρα και τώρα περιμένει ένα…δώρο της Αντβέρπ και να επικρατήσει της Φενέρ (σε λίγη ώρα η έναρξη του συγκεκριμένου αγώνα).

Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στο ματς, μπήκαν…φουριόζοι στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με τον Ελ Αραμπί.

Οι…κυνικοί Γερμανοί όμως βρήκαν τον τρόπο να φτάσουν γρήγορα στην ισοφάριση με τον Καμαντά και έτσι το δεύτερο ημίχρονο απέκτησε δραματικό χαρακτήρα, σαν μια παρτίδα σκάκι με πολλές κινήσεις τακτικής.

Τελικά η Άιντραχτ κατάφερε όχι μόνο να φύγει με τον βαθμό της ισοπαλίας από το Καραϊσκάκης αλλά βρήκε και ένα δεύτερο γκολ στις καθυστερήσεις, με το γκολ που σημείωσε ο Χάουγκε σε μια ωραία εκδηλωμένη αντεπίθεση από πλευράς φιλοξενουμένων.

Να σημειώσουμε πως για 20 λεπτά, το VAR ήταν εκτός λειτουργίας(!) με αποτέλεσμα ένα μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ, που “σήκωνε” κόκκινη κάρτα, να υποδειχτεί απλά κίτρινη.

Το φιλμ

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό. Οι παίκτες του Πέδρο Μαρτίνς στην πρώτη τους παρουσία στην αντίπαλη περιοχή κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ με δράστη τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί. Ήταν το 12ο λεπτό, όταν ο Χένρι Ονιεκούρου έκανε την κούρσα από τα αριστερά, μπήκε στην περιοχή της Άιντραχτ, την κατάλληλη στιγμή «έκοψε» στον Μαροκινό και αυτός με σουτ στην κίνηση έγραψε το 1-0.

Με το τέρμα που σημείωσε ο διεθνής φορ έγινε ο κορυφαίος επιθετικός των «ερυθρόλευκων» στην Ευρώπη, έχοντας σημειώσει 16 τέρματα σε 33 παιχνίδια, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Πρέντραγκ Τζόρτζεβιτς και Κώστα Μήτρογλου, με 15 τέρματα. Ο Σέρβος τα συμπλήρωσε σε 83 ματς, ενώ ο Έλληνας φορ σε 44 αναμετρήσεις.

Ωστόσο, οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ το προβάδισμα που πήραν. Η Άιντραχτ κατάφερε να φτάσει άμεσα στην ισοφάριση, μια και στο 17’ ο Καμαντά κινήθηκε στην πλάτη της άμυνας του Ολυμπιακού, βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ και με πλασέ στην κίνηση διαμόρφωσε το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά οι Πειραιώτες προσπάθησαν να αντιδράσουν. Στο 28’ ο Αγκιμπού Καμαρά έκανε το σουτ από τον άξονα αλλά ο Τραπ μπλόκαρε εύκολα, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα, οι Γερμανοί είδαν με… ικανοποίηση τον διαιτητή να παρατηρεί με κίτρινη κάρτα τον Μπάρκοκ, την στιγμή που ο τελευταίος πήγε με τις τάπες σε μαρκάρισμα στον Ρέαμπτσιουκ.

Η συνέχεια άνηκε στους Πρωταθλητές Ελλάδας, οι οποίοι είχαν μερικές αξιόλογες ευκαιρίες. Στο 35’ η κεφαλιά του Μαντί Καμαρά πέρασε άουτ, ενώ στο επόμενο λεπτό, ο Γιώργος Μασούρας έχασε μοναδική ευκαιρία να σκοράρει, όταν το πλασέ που έκανε, έπειτα από τρομερή μπαλιά του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, κατέληξε κόρνερ, μια και ο Τραπ μπόρεσε να τη βρει για λίγο με το πόδι του, πέφτοντας στο έδαφος.

Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους ήταν και πάλι για λογαριασμό του Ολυμπιακού, όταν στο 39’ ο Μαντί Καμαρά βρέθηκε μέσα στην περιοχή των Γερμανών, έκανε το σουτ, αλλά ο Τραπ κατάφερε να διώξει τον κίνδυνο.

Οι δύο ομάδες ξεκίνησαν το δεύτερο ημίχρονο χωρίς αλλαγές και ύστερα από ένα 12 λεπτο κατοχής μπάλας υπέρ του Ολυμπιακού ο Ονιεκούρου έχασε ευκαιρία που δεν μπορούσε να πιστέψει. Ο Αραμπί του πέρασε τη μπάλα υποδειγματικά και ο Νιγηριανός από θέση βολής έστειλε τη μπάλα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Δικαίως έπιανε τα μαλλιά του. Ο εξτρέμ του Ολυμπιακού στο 66′ έφυγε ταχύτατα στην κόντρα, μπήκε στην περιοχή, βρέθηκε πεσμένος από μαρκάρισμα του Τουρέ, αλλά ο Λευκορώσος Αλεξέι Κουλμπάκοβ έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Ο προπονητής της Άιντραχτ, Όλιβερ Γκλάσνερ, ζούσε έντονα το ματς και ήταν διαρκώς όρθιος σε αντίθεση με τον Πέδρο Μαρτίνς. Στο 68′ o Γερμανός εκνευρίστηκε με τον ποδοσφαιριστή του Τίμοθι Τσάντλερ και όταν η μπάλα στρώθηκε μπροστά του την κλώτσησε με δύναμη προς την κερκίδα. Επικράτησε χαμός και ο ρέφερι του έδειξε κίτρινη κάρτα. Την ώρα που το γήπεδο «έβραζε» και ο κόσμος ζητούσε από τους παίκτες του Ολυμπιακού να τα δώσουν όλα, ο Βατσλίκ εκτινάχθηκε στο 69′ και απέκρουσε το καλοτραβηγμένο σουτ του Λίντστορμ.

Οι αλλαγές που έκανε ο Μαρτίνς δεν έφεραν αλλαγή στη διάταξη. Ήταν όλες αλλαγές προσώπων. Βαλμπουενά αντί Ονιεκούρου (μετατοπίστηκε αριστερά ο Μασούρας), Λόπες αντί Μασούρα, Τικίνιο αντί Αραμπί και Κούντε αντί Μαντί. Στο 79′ η κεφαλιά του Αραμπί ήταν αδύναμη και κατέληξε στην αγκαλιά του Τραπ, στο 79′ η πάσα του Αγκιμπού για τον Μασούρα δεν ήταν καλή ενώ υπήρχαν οι προϋποθέσεις για να βγει κάτι καλό. Στο 87′ ο Παπασταθόπουλος βρέθηκε πεσμένος στην περιοχή της Άιντραχτ χωρίς να υπάρξει κάτι αντικανονικό σύμφωνα με τους διαιτητές. Ενώ οι γηπεδούχοι πίεζαν για το γκολ που θα τους έστελνε στην κορυφή, το δέχτηκαν στο 90’+2′. Ο Εντικά έκλεψε τη μπάλα, έδωσε στον Λίντστρομ, το γύρισμα του οποίου εκμεταλλεύτηκε ο Χάουγκε -ο Μπα δεν κατάφερε να διώξει- για να στείλει τη μπάλα στα δίχτυα με πλασέ. Λίγο αργότερα η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε και η ομάδα της Φρανκφούρτης κατέκτησε το «διπλό» και την πρόκριση.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Βατσλίκ, Λαλά, Παπασταθόπουλος, Μπα, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (89′ Κούντε), Μασούρας (83′ Ρόνι Λόπες), Α. Καμαρά, Ονιεκούρου (71′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί (83′ Τικίνιο).

Άιντραχτ Φραγκφούρτης (Όλιβερ Γκάσνερ) : Τραπ, Τούτα, Χασέμπε, Εντικά, Τσάντλερ, Σο (82′ Ιλσάνκερ), Γιάκιτς (78′ Ρόντε), Μπάρκοκ (58′ Τουρέ), Καμάντα, Μπορέ (78′ Χάουγκε), Λάμερς (58′ Λίντστορμ).

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Άιντραχτ Φρ. 4 3 1 0 7 3 4 10
2 Ολυμπιακός 4 2 0 2 7 6 1 6
3 Φενέρμπαξε 3 0 2 1 3 6 -3 2
4 Αντβέρπ 3 0 1 2 3 5 -2 1
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected