Κύπελλο Ελλάδος

Κύπελλο Ελλάδας : Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τον Άρη

Με το ενάμιση πόδι στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας βρίσκεται ο Άρης, καθώς επικράτησε 3-1 του ΟΦΗ στο «Κλεάνθης Βικελίδης».

Η ομάδα του Άκη Μάντζιου-που προερχόταν από το μεγάλο διπλό στην Τούμπα-προηγήθηκε στο πρώτο ημίχρονο με 2-0 χάρη στις δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι (δόθηκαν μετά από υπόδειξη του VAR), όμως στην επανάληψη έδωσε την ευκαιρία στους Κρητικούς να βρουν το γκολ που έψαχναν ώστε να διατηρήσουν ζωντανές τις ελπίδες τους, αλλά ο νεοεισελθών Ιτούρμπε είχε διαφορετική άποψη και με ένα τρομερό σουτ στο 90΄ έδωσε ξεκάθαρο προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους» ενόψει της ρεβάνς στο «Γεντί Κουλέ».

Άρης και ΟΦΗ μπήκαν αμφότεροι με εξαιρετική ψυχολογία στο χορτάρι του “Βικελίδης”, με τους κίτρινους να προέρχονται από την εκτός έδρας νίκη στο ντέρμπι της πόλης με τον ΠΑΟΚ και τους Κρητικούς από το 2-1 επί του Ιωνικού στο φινάλε που τον είχε ανεβάσει στην 4η θέση της βαθμολογίας της Super League.

Όσο για τους δύο προπονητές, δεν προχώρησαν σε εκτεταμένο rotation, με τον Μάντζιο να διατηρεί ίδια την ομάδα του κατά τα 9/11 και να έχει ως μοναδικά νέα πρόσωπα τους Ντένις και Γκάμα (αντί των Κουέστα και Μαντσίνι) και τον Νόπλια να φρεσκάρει την ομάδα του με τους Βάτερμαν, Καμάου και Καστάνιος αντί των Επασί, Μεγιάδο και Φαν Ντούινεν.

Από τα πρωτά λεπτά φάνηκε πως ο Άρης είχε διάθεση να κλείσει τους φιλοξενούμενους στα καρέ τους μέσω της κατοχής της μπάλας και της καλής κυκλοφορίας και η δικαίωση για την πίεση που άσκησε ήρθε νωρίς. Οι κίτρινοι έκρυψαν τη μπάλα με τους Γκάμα, Σάσα και Σούντγκρεν και ζήτησαν πέναλτι σε μαρκάρισμα του Βούρου πάνω στον Καμαρά στο ύψος της μικρής περιοχής, με τον διαιτητή Φωτιά να λέει αρχικά “παίζετε” αλλά στη συνέχεια να πηγαίνει στο μόνιτορ να δει τη φάση μετά από παρότρυνση του VAR και να αλλάζει τη απόφασή του.

Ο Μπρούνο Γκάμα πήρε έτσι θέση στην άσπρη βούλα και έστειλε από την άλλη γωνία τον Βάτερμαν για να κάνει το 1-0 και να βάλει μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Μετά το 20λεπτο ο ΟΦΗ μπόρεσε να ισορροπήσει, να κερδίσει μέτρα και να απειλήσει 1-2 φορές τους γηπεδούχους με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ωστόσο οι παίκτες του Μάντζιου εξακολουθούσαν να είναι πιο επικίνδυνοι.

Στο 30′ είχαν ένα μονόκομματο σουτ του Γκάνεα που έφυγε άουτ και στο 37′ απείλησαν με κεφαλιά του Φαμπιάνο, ενώ λίγο πριν το φινάλε του πρώτου μέρους “χτύπησαν” σε μία ανύποπτη φάση. Ο Εντιαγέ κυνήγησε τη μπάλα και έγινε κάτοχός της μπαίνοντας στην περιοχή των Κρητικών, με τον Μεγιάδο να τον ανατρέπει και τον Φωτιά να διατάζει αρχικά να συνεχιστεί το ματς παρά τις διαμαρτυρίες των γηπεδούχων.

Όπως όμως και στη φάση του πρώτου γκολ, έτσι και αυτή τη φορά το VAR είχε διαφορετική γνώμη και τον κάλεσε να ελέγξει τη φάση στo μόνιτορ, με τον διαιτητή να το κάνει και να δείχνει εκ νέου την άσπρη βούλα. Ο Καμαρά ανέλαβε την εκτέλεση, ξεγέλασε τον Βάτερμαν και έκανε το 2-0 για να προσφέρει μαξιλάρι ασφαλείας δύο γκολ στην ομάδα του, που ολοκλήρωσε το πρώτο μέρος με 7-3 τελικές εκ των οποίων 4-1 εντός εστίας.

Στα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους οι κίτρινοι μπήκαν με ενθουσιασμό ψάχνοντας και τρίτο γκολ όμως δεν το βρήκαν και στην πρώτη μεγάλη φάση του ΟΦΗ στο ματς, οι Κρητικοί βρήκαν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ.

Ο Τοράλ βρήκε χώρο και έβγαλε εξαιρετική κάθετη πάσα στον Καστάνιος και εκείνος απέφυγε περίτεχνα τους Φαμπιάνο και Μπράμπετς για να βγει απέναντι στον Ντένις και να τον νικήσει με πλασέ (2-1).

Δέκα λεπτά αργότερα ήταν η σειρά των κιτρίνων να πανηγυρίσουν, όταν από πλασέ του Καμαρά και αυτογκόλ του Διαμαντή η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα των Κρητικών, όμως η χαρά των παικτών του Μάντζιου έφυγε μετά από δύο λεπτά, με το VAR να τσεκάρει τη φάση και να βρίσκει οφσάιντ στην αρχή της φάσης (εκτεθειμένος ο Εντιαγέ).

Με το ματς να έχει ανοίξει, ο ΟΦΗ φλέρταρε έντονα στο 76′ με το γκολ. Οι Καστάνιος, Ντε Γκουζμάν κυκλοφόρησαν εξαιρετικά τη μπάλα και αυτή έφτασε στον Λάμπρου, που με κοφτή ντρίμπλα στον Μπράμπετς βγήκε σε θέση βολής από πλάγια θέση, για να στείλει τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Συνθέσεις

Άρης: Ντένις, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Γκάνεα (69΄ Λούμορ), Σούντγκρεν, Τζέγκο, Ντιαγέ (69΄ Ματίγια), Σάσα (86΄ Μάνος), Γκάμα (69΄ Ιτούρμπε), Γκαρσία (46΄ Μαντσίνι), Καμαρά

ΟΦΗ: Βάτερμαν, Μαρινάκης, Βούρος, Διαμαντής, Μπαλογιάννης, Γκαγιέγκος (32΄ Μεγιάδο), Τοράλ (64΄ Ναμπί), Ντε Γκουζμάν, Λάμπρου (84΄ Γιαννούλης), Καμάου (46΄ Τσιλιανίδης), Καστάνιος (84΄ Γιάννου).

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» :

Τετάρτη 1/12
Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός  0-1
Άρης – ΟΦΗ  3-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός  3-2
Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος (19.00)
ΑΕΚ – ΑΕ Κηφισιάς (20.15)
ΑΕΛ – ΠΑΟΚ (21.30)

Πέμπτη 2/12
ΑΟ Αγίου Νικολάου – Αναγέννηση Καρδίτσας (15.00)
Λαμία – Ιωνικός (17.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected