Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Σημαντικό προβάδισμα πρόκρισης για τη Λαμία

Με ένα γκολ σε κάθε ημίχρονο, η Λαμία επικράτησε 2-0 του Ιωνικού και απέκτησε σαφές προβάδισμα ενόψει του επαναληπτικού στη Νεάπολη.

Σε έναν κάκιστο αγωνιστικό χώρο, η ομάδα του Μιχάλη Γρηγορίου φάνηκε πιο έτοιμη και με τα τέρματα των Τσούκαλου (25′) και Ρόμανιτς (53′) πήρε το πάνω χέρι όσον αφορά την πρόκριση στα προημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας.

Η Λαμία από την αρχή ανέλαβε την πρωτοβουλία των κινήσεων και έδειξε να επηρεάζεται λιγότερο από το εκατέρωθεν εκτεταμένο rotation. Άλλωστε ήταν εκείνη που προχώρησε στις λιγότερες αλλαγές, καθώς ποδοσφαιριστές της όπως οι Νούνιες, Ρόμανιτς προέρχονται από τραυματισμούς και αποθεραπεύτηκαν πρόσφατα, κάτι που σημαίνει πως «θέλουν«» παιχνίδια για να βρουν ρυθμό. Έτσι οι γηπεδούχοι κρατούσαν μπάλα σε επίπεδα πάνω από 60%, απείλησαν με τους Τιρόνε (16′), Ελευθεριάδη (21′), Ρόμανιτς (26′) και ενδιάμεσα (24′) άνοιξαν το σκορ με τον Τσούκαλο, όταν ο νεαρός φορ βρήκε δίχτυα με κεφαλιά ύστερα από σέντρα του Βύντρα.

Οι φιλοξενούμενοι από την πλευρά τους προσπαθούσαν μέσω στατικών φάσεων να κάνουν αισθητή την παρουσία τους στα καρέ του Σαράνοφ – κυρίως μετά το ημίωρο – και βρήκαν 2 «στιγμές», με τους Καμπράλ, Τσιριγώτη.

Στις αρχές του δεύτερου μισού ο Ιωνικός πήρε μέτρα και «επισκέφτηκε» με αξιώσεις 2-3 φορές την αντίπαλη περιοχή. Η Λαμία όμως ήταν εκείνη που διπλασίασε τα τέρματά της και μάλιστα σχετικά νωρίς, στο συγκεκριμένο επιμέρους χρονικό διάστημα. Πιο συγκεκριμένα στο 52′ όταν ο Γκόλεμιτς βρήκε όμορφα/έξυπνα τον Ρόμανιτς στην πλάτη της άμυνας των φιλοξενουμένων, ο Σέρβος «κουβάλησε» την μπάλα για λίγο και με πλασέ «έγραψε» το 2-0.

Από εκείνο το σημείο και μετά στην… εξίσωση των γηπεδούχων μπήκε ο όρος «διαχείριση». Πρωταρχικό τους μέλημα ήταν το μηδέν παθητικό κάτι που διατήρησαν με σχετική ευκολία, ενώ μετά την είσοδο του Μαζουλουξή έπαιξαν με 3 στόπερ, Οι φιλοξενούμενοι (στο φινάλε πήγαν σε ένα 4-4-2) δημιούργησαν ορισμένες μικροευκαιρίες (Μάναλης, Καμπράλ), χωρίς όμως να φτιάξουν την «καθαρή» φάση.

Συνθέσεις

Λαμία (Μιχάλης Γρηγορίου) : Σαράνοφ, Γκόλεμιτς, Σαραμαντάς, Αντέτζο, Γκέντσογλου, Νούνιεζ (56′ Βλαχομήτρος), Τσούκαλος (56′ Μανουσάκης), Βύντρα, Τιρόνε (81′ Μαζουλουξής), Ελευθεριάδης (66′ Προβυδάκης), Ρόμανιτς (56′ Μπεχαράνο)

Ιωνικός (Δημήτρης Σπανός) : Αναγνωστόπουλος, Βαλεριάνος, Γκοτσούλιας (65′ Κιάκος), Τσιριγώτης, Βαφέας (80′ Άοσμαν), Σάντσεζ, Ματσούκας, Πογοσιάν (65′ Ντάλσιο), Κάνιας, Καμπράλ (90′ Λένις), Μάναλης

Το πρόγραμμα της φάσης των «16» :

Τετάρτη 1/12
Νίκη Βόλου – Παναιτωλικός  0-1
Άρης – ΟΦΗ  3-1
Λεβαδειακός – Ολυμπιακός  3-2
Παναθηναϊκός – ΝΠΣ Βόλος  2-1
ΑΕΚ – ΑΕ Κηφισιάς  4-0
ΑΕΛ – ΠΑΟΚ  1-1

Πέμπτη 2/12
ΑΟ Αγίου Νικολάου – Αναγέννηση Καρδίτσας  0-1
Λαμία – Ιωνικός  2-0

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected