Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Μεγάλο διπλό της Βιγιαρεάλ στο Μπέργκαμο, στο Europa League η Αταλάντα

Την κάτοχο του Europa League μην την υποτιμάς. Αυτό έκανε η Αταλάντα και το πλήρωσε…

Ήταν το τελευταίο χρονικά ματς για το ποια ομάδα θα πάει στα νοκ-άουτ της κορυφαίας διοργάνωσης και μάλλον άξιζε τον κόπο αφού ήταν εκπληκτική ματσάρα. Τελικά, εκείνη που πανηγύρισε ήταν η Βιγιαρεάλ, που με τρεις φάσεις πέτυχε τρία γκολ και έκανε τα πράγματα δύσκολα για την Αταλάντα, που αν και πάλεψε σκληρά στο φινάλε, μπόρεσε μόνο να μειώσει για το 2-3 και πλέον βρίσκεται στους «16» του Europa League.

Μπορεί να είναι όσο κλισέ γίνεται, όμως η Βιγιαρεάλ έπιασε στον ύπνο την Αταλάντα μόλις στο 3’ καθώς ο Ντανζουμά έφυγε στην κόντρα και πλάσαρε τον Μούσο για το 0-1. Η La Dea αντέδρασε, είχε φάσεις με τους Χάτεμπερ και Παλομίνο και δοκάρι στο 11’ με τον Μέλε, ο Ρούλι έκανε μεγάλη επέμβαση στην προσπάθεια του Φρόιλερ στο 15’, όμως στο επόμενο διάστημα η Βιγιαρεάλ κατάφερε να ρίξει τον ρυθμό και να μην δέχεται τόσες φάσεις. Στο 34’ ο Ντεμιράλ είχε και αυτός καλή στιγμή, όμως οι Ισπανοί στη δεύτερη φάση τους στο πρώτο μέρος, πέτυχαν δεύτερο γκολ με τον Καπού να νικά τον Μούσο με δυνατό σουτ μέσα από την περιοχή (0-2).

Ο Γκασπερίνι έκανε διπλή αλλαγή στο ημίχρονο, όμως το πρώτο πράγμα που είδε στην επανάληψη ήταν την Βιγιαρεάλ να σκοράρει ξανά! Στο 48’ ο Ζεράρ Μορένο έκανε όμορφη ενέργεια, έδωσε στον Ντανζουμά και εκείνος με το δεύτερο προσωπικό γκολ του ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 0-3. Η Αταλάντα χρειαζόταν πλέον τέσσερα γκολ για να περάσει στα νοκ-άουτ, όμως δεν ήταν η βραδιά της. Στο 58’ το φάουλ του Ιλιτσιτς στο 58’ πήγε στο οριζόντιο δοκάρι και το σίδερο βρήκε στο 63’ και ο Ντουβάν Ζαπάτα. Παρά το γεγονός αυτό οι παίκτες του Γκασπερίνι δεν το έβαλαν κάτω.

Πέτυχαν ένα γκολ στο 71’ με τον Μαλινόβσκι με σουτ που κόντραρε στον Ραούλ Αλμπιόλ (1-3) και στο 80’ δίχτυα βρήκε και ο Ζαπάτα έπειτα από την ασίστ του Ιλιτσιτς για να γίνει το 2-3. Δυστυχώς για την La Dea αυτό παρέμεινε ως το τελικό αφού στο 86’ ο Μουριέλ «έσπασε» το οριζόντιο από τα 25 μέτρα και στην κενή εστία ο Τολόι δεν τα κατάφερε.

Συνθέσεις

Αταλάντα (Τζαν Πιέρο Γκασπερίνι): Μούσο, Τολόι, Ντεμιράλ (46′ Τζιμσίτι), Παλομίνο, Χάτεμπουρ, Ντε Ρόον (54′ Μουριέλ), Φρόιλερ, Μέλε (90′ Ζαπακόστα), Πεσίνα (46΄ Μαλινόφσκι), Ίλισιτς, Ζαπάτα

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι): Ρούγι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Γκόμεθ (90+3′ Πένια), Παρέχο (90+3′ Τριγκέρος), Καπού, Αλμπέρτο Μορένο (88′ Πεντράθα), Ζεράρ Μορένο (80′ Ιμπόρα), Ντανζούμα (88′ Ντιά)

Η τελική βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Μάντσεστερ Γ. 6 3 2 1 11 8 3 11
2 Βιγιαρεάλ 6 3 1 2 12 9 3 10
3 Αταλάντα 6 1 3 2 12 13 -1 6
4 Γιουνγκ Μπόις 6 1 2 3 7 11 -4 5
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected