Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Αθλήματα

Θρίαμβος για τον Φοίνικα Σύρου, νίκησε τον Ολυμπιακό και κατέκτησε το Super Cup!

Την “ψυχή” του κατέθεσε στη Ρόδο ο Φοίνικας Σύρου, επικρατώντας μετά από σπουδαία εμφάνιση 3-0 του περσινού πρωταθλητή Ολυμπιακού για τον τελικό του Super Cup.

Εντυπωσιακά βελτιωμένος σε κάθε τομέα σε σχέση με τις προηγούμενες εμφανίσεις του και με τον Τζούριτς που επέστρεψε μετά από καιρό απουσίας, να δίνει ψυχολογία και λύσεις (και να αναδεικνύεται και MVP της διοργάνωσης), ο Φοίνικας έφτασε στην κατάκτηση του τροπαίου, για πρώτη φορά στην ιστορία του.

Ο θεμέλιος λίθος βέβαια ήταν η υποδοχή, η οποία όσο τον “πλήγωσε” στο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, τόσο τον ανέβασε στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό, δίνοντας την ευκαιρία για επιθετική πολυφωνία, με πρώτο και καλύτερο τον διαγώνιο Πίτερ Μιχάλοβιτς ο οποίος ήταν ασταμάτητος. Το 3-0 μπορεί να φαίνεται απλό, και στα τρία σετ όμως στο τελείωμα δόθηκε μάχη, με τον Ολυμπιακό να παλεύει να ξαναμπεί στο παιχνίδι, η ψυχραιμία ωστόσο των παικτών του Γιόσκο Μιλενκόσκι και οι σωστές επιλογές στα τελειώματα των φάσεων, δεν επέτρεψαν κάτι τέτοιο.

Στα ενδιαφέροντα του σημερινού παιχνιδιού ήταν ότι ο σημερινός MVP, Δημήτρης Τζούριτς, ήταν και ο MVP την τελευταία φορά που διεξήχθη το Super Cup, το 2010 στη Σαντορίνη, ως παίκτης του Ολυμπιακού τότε.

Η Ρόδος όπως αποδεικνύεται, δεν είναι γούρικη για τους ερυθρόλευκους, αφού είναι η δεύτερη φορά (μετά από Final Four) που φεύγουν άπραγοι από το νησί. Κορυφαίος για τους Πειραιώτες ήταν ο Νίκολα Μιγιαΐλοβιτς, ενώ το ντεμπούτο του έκανε στη νέα του ομάδα ο Κώστας Προύσαλης.

Το φιλμ

Το ξεκίνημα του σετ βρήκε τον Ολυμπιακό να δημιουργεί ένα σερί 4-0 χάρη στον Μιγιαΐλοβιτς, σιγά σιγά όμως ο Φοίνικας ανέβασε στροφές και πίεσε κυρίως στο μπλοκ άμυνα. Σχεδόν χωρίς λάθη στην υποδοχή τους οι παίκτες του Γιόσκο Μιλενκόσκι έδωσαν την ευκαιρία στον Ιερεζουέλο να μοιράσει όμορφα το παιχνίδι και να υπάρξει επιθετική ποικιλία. Η διαφορά έτσι ψαλιδίστηκε (7-7) ενώ και το εκ νέου προβάδισμα των ερυθρόλευκων (13-11, 16-13, 18-16) δεν έμελλε να κρατήσει για πολύ, καθώς το τέλος επεφύλασσε συγκινήσεις. Ενώ το σκορ ήταν 22-18 έλαβε θέση στη γραμμή του σερβίς ο Στερν χαλώντας την υποδοχή του Ολυμπιακού, κάτι που έδωσε ευκαιρία στον Φοίνικα να εξαπολύσει την αντεπίθεσή του και έτσι με τον Μιχάλοβιτς “πρώτο βιολί” μείωσε τη διαφορά, ισοφάρισε και έγραψε το 23-25.

Αντίστοιχη η εικόνα και του δεύτερου σετ ειδικά στο ξεκίνημά του, με τις ομάδες να παίζουν κλειστό παιχνίδι χωρίς πολλά λάθη, κάτι που οδήγησε σε πολύ κοντινά σκορ. Η παρουσία του Δημήτρη Τζούριτς λειτούργησε πολύ βοηθητικά για την ομάδα, τόσο στο πρακτικό επίπεδο (3 μπλοκ και πολλές “σπασμένες” μπάλες) όσο και ψυχολογικά, ενώ ο εντυπωσιακά ανεβασμένος σε σχέση με το τελευταίο παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ, Πίτερ Μιχάλοβιτς δεν σταμάτησε να “πυροβολεί”, κερδίζοντας 11 πόντους στο σετ. Στο κομμάτι του σκορ που κινήθηκε με μικρές διαφορές (9-11, 16-17, 19-21) το σασπένς ήρθε και πάλι στο τέλος (22-22, 23-23, 25-25) με τους Μιχάλοβιτς, Τζούριτς και Στερν να οδηγούν στο 25-27 και το 0-2.

Από την αρχή του 3ου σετ ο Προύσαλης πήρε τη θέση του πασαδόρου για τον Ολυμπιακό δίνοντας πρόσκαιρα λύσεις. Μάλιστα ο Ολυμπιακός ξέφυγε 16-13 με τους Παγιένκ, Μιχαήλοβιτς αλλά ο Φοίνικας ακολούθησε. Ισοφάρισε 17-17 με τον Κόστα, αλλά ο Έγκλεσκαλνς με άσσο έκανε το 21-19. Με εντυπωσιακό σερί 4-0 ο Φοίνικας ΟΝΕΧ προσπέρασε 23-21. Με τα δύο λάθη ενθουσιασμού από Ιερεζουέλο και Κόστα ο Ολυμπιακός ισοφάρισε 24-24 και μάλιστα με τους Μιγιαΐλοβιτς, Έγκλεσκαλνς οι ερυθρόλευκοι προηγήθηκαν 27-26. Με τον Μιχάλοβιτς σε φάση διαρκείας έγινε το 27-27 και με δύο καθοριστικά μπλοκ του Τζούριτς πάνω σε Μιγιαΐλοβιτς και Έγκλεσκαλνς ο Φοίνικας έκανε το 29-27 και πήρε τη μεγάλη νίκη με 3-0 σετ.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected