Super League 1 - Super League 2 - Γ Εθνική / Τοπικά - Διάφορα

Στα…κάγκελα οι κάτοχοι διαρκείας στους αθλητικούς συλλόγους : Μόνο 10% η πληρότητα στα γήπεδα με τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Μεταξύ άλλων, όπως ανακοίνωσε, τα γήπεδα θα παραμείνουν ανοιχτά, ωστόσο η πληρότητα θα φτάνει μόλις το 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Σημειώνεται ότι το εν λόγω μέτρο θα ισχύει από την ερχόμενη Δευτέρα (03/01) και θα αφορά μόνο εμβολιασμένους. Όπως είναι φυσιολογικό, έχει επιφέρει μεγάλες αντιδράσεις για τους κατόχους διαρκείας (ειδικά σε λαοφιλείς συλλόγους), καθώς δεν θα μπορούν να παρακολουθήσουν από κοντά την αγαπημένη τους ομάδα, ειδικά από τη στιγμή που έχουν πληρώσει το εισιτήριο για όλη τη σεζόν.

Ο υπουργός Υγείας ξεκαθάρισε ότι αν δεν τηρηθούν τα παραπάνω μέτρα, τότε όλα τα παιχνίδια θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών.

Τα νέα μέτρα που ανακοινώθηκαν
Από την ερχόμενη Δευτέρα (03/01) μέχρι και τις 16/01 τίθενται σε ισχύ τα εξής νέα μέτρα:

-Υποχρεωτική χρήση μάσκας υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, ή διπλή μάσκα χειρουργική ή υφασμάτινη με σύσταση την υψηλής προστασίας, τόσο στα σούπερ μάρκετ όσο και στα μέσα μεταφοράς, αλλά και για το προσωπικό εστίασης. Σύσταση για διπλή μάσκα ή υψηλής προστασίας τύπου ffp2 ή ΚΝ95, όπου υπάρχει συγχρωτισμός.

-Ωράριο στην εστίαση μέχρι τις 12, τραπέζια με μετρικές αποστάσεις έως 6 άτομα, απαγορεύεται για ορθίους. Η μουσική δε διακόπτεται για την ώρα.

-Στις μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και χρονίων πασχόντων, επισκεπτήριο με PCR 48 ωρών και αυστηροποίηση επισκεπτηρίων στα νοσοκομεία.

-Τηλεργασία στο έως 50% σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, με κυλιόμενο ωράριο.

Αναφορικά με τα σχολεία και τον τρόπο λειτουργίας, η συζήτηση θα λήξει την επόμενη εβδομάδα, ωστόσο δεν θα πραγματοποιηθούν σχολικές εκδρομές.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected