Αθλήματα

Νίκησε τον αξιόμαχο Φίλιππο Βέροιας ο Παναθηναϊκός, αύξησε τη διαφορά στην κορυφή (βαθμολογία)

Τρεις ακόμα πολύτιμους βαθμούς πήρε το «τριφύλλι» στη μάχη του πρωταθλήματος και αποσπάστηκε τρεις βαθμούς από τον Ολυμπιακό ενώ εκκρεμεί ο αγώνας του Μίλωνα με τον ΠΑΟΚ.

Το «τριφύλλι» είχε την ουσία σε ένα ματς κόντρα σε έναν αξιόμαχο αντίπαλο και κατάφερε και χρησιμοποιήσει αρκετούς παίκτες που δεν αγωνίζονται συχνά όπως οι Συνοδινός, Μάρκου, Ρουσόπουλος και Σερεμέτης.

Στο αγωνιστικό μέρος ο Παναθηναϊκός παρουσιάστηκε σοβαρός στο πρώτο σετ είχε από την αρχή το προβάδισμα στο σκορ και σε κάποιες στιγμές που πλησίασε ο αντίπαλος είχε την ποιότητα και την ψυχραιμία να ξαναπάρει τη διοαφορά και να κατακτήσει τελικά το σετ.

Σε ότι αφορά το δεύτερο σετ το «τριφύλλι» το κατέκτησε με χαρακτηριστική ευκολία ενώ ο κόουτς του «τριφυλλιού» έβαλε στο ματς και αρκετούς παίκτες που δεν έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής όπως οι Σερεμέτης, Ρουσόπουλος και Μάρκου, οι οποίοι στάθηκαν επάξια.

Ο Παναθηναϊκός στο τρίτο σετ συνέχισε να αγωνίζεται με αρκετές αλλαγές και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 16-22 και τελικά το έχασε με 21-25.

Στο τέταρτο σετ επανήλθε η βασική ομάδα ωστόσο δυσκολεύτηκε καθώς λίγο πριν τη λήξη του πρώτου σετ το σκορ ήταν 19-18 και τελικά το κατέκτησε έστω και με δυσκολία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν την έναρξη του αγώνα δόθηκε ο τίτλος MVP της προηγούμενης αγωνιστικής στον Χαράλαμπο Ανδρεόπουλο. Ήταν η τέταρτη φορά που ο νεαρός άσος παίρνει τον συγκεκριμένο τίτλο και όπως και τις προηγούμενες φορές τον βράβευσε και πάλι ο Λεωνίδας Πολέμης.

Τα σετ: 25-20, 25-17, 21-25, 25-19.

H βαθμολογία

  ΑΓ Ν Η ΣΕΤ Β
1 Παναθηναϊκός 10 9 1 27-5 27
2 Ολυμπιακός 10 8 2 27-9 24
3 ΠΑΟΚ 9 7 2 24-8 22
4 Φοίνικας Σύρου 10 7 3 21-17 18
5 Μίλωνας 9 3 6 11-19 10
6 Κηφισιά 9 2 7 12-22 8
7 Φίλιππος Βέροιας 10 1 9 8-27 3
8 ΟΦΗ 9 1 8 3-26 2

Σε δήλωση του ο τεχνικός του ΠΑΟ Δημήτρης Ανδρεόπουλος τόνισε «Αποφασίσαμε να δώσουμε χρόνο σε πολλά παιδιά. Νομίζω ότι ανταποκρίθηκαν πολύ καλά. Με σχήματα που δεν είχαν δουλευθεί μέσα σε συνθήκες αγώνα. Σε γενικές γραμμές είμαι ευχαριστημένος. Ήταν ένα παιχνίδι όπως το περιμέναμε, με καλούς παίκτες από απέναντι. Πολλοί από αυτούς είναι αρκετά έμπειροι. Αποφασίσαμε να δώσουμε ουσιαστικό χρόνο συμμετοχής σε παιδιά που χρειαζόμαστε για τη συνέχεια του πρωταθλήματος».

Για τη συνέχεια του πρωταθλήματος: «Αυτές οι 4 ομάδες (σ.σ Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, Φοίνικας) ανεξαρτήτως θέσεις είναι πάρα πολύ καλές. Και οι τέσσερις διεκδικούν τους τίτλους. Παίζουμε ένα παιχνίδι πολύ δύσκολο απέναντι στον Φοίνικα την επόμενη αγωνιστική. Θα προετοιμαστούμε όσο καλύτερα μπορούμε για αυτό το ματς».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής του Φίλιππου Βέροιας Τάκης Χριστοφορίδης είπε «Σε ένα παιχνίδι δε λες ποτέ αυτό θα κάνω και θα βγει. Όταν παίζεις απέναντι σε μία ομάδα με τέτοια ποιότητα όπως ο Παναθηναϊκός πρέπει να παίξεις ελεύθερα. Τους διαβάσαμε πολύ καλά νομίζω σε κάποια σημεία. Ήμασταν καλοί στο κομμάτι μπλοκ άμυνα. Το θέμα για την ομάδα είναι να παίξει πιο καλά με τον ΟΦΗ. Ανάλογα με το τι όπλα έχω τα χρησιμοποιώ. Έκανα αλχημείες στο ματς με τον Ολυμπιακό λόγω απουσιών. Πρέπει να καταλάβουμε ότι το παιχνίδι δεν παίζεται μόνο από τις άκρες αλλά και από τον πρώτο χρόνο. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για την πρόκριση στο Τσάλεντζ Καπ».

Σε ότι αφορά τον Άγγελο Μάρκου ανέφερε «Πήραμε μια ακόμα σημαντική νίκη στη μάχη που δίνουμε σε όλους τους θεσμούς εντός και εκτός συνόρων. Εμείς οφείλουμε να είμαστε πάντα έτοιμοι να δίνουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να παλέψουμε για το καλύτερο δυνατό και να κάνουμε ταμείο στο τέλος».

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected