Κατηγορίες
Διάφορα

Τα πρώτα χιόνια στα νησιά των Κυκλάδων (photos)

Εντυπωσιακές αλλά και σπάνιες εικόνες καταγράφει από χθες το Cyclades24, με τη χιονόπτωση να έχει κάνει την εμφάνιση της στα νησιά του Αιγαίου.

Σύρος

Αισθητή έως και έντονη θα είναι η χιονόπτωση στην Σύρο, η οποία ήδη έχει κάνει την εμφάνισή της από το βράδυ του Σαββάτου με το φαινόμενο να είναι σε πλήρη εξέλιξη.

Σε περιοχές όπως η Απάνω Μεριά, η Άνω Σύρος, το Πισκοπειό, η Αληθινή, τα Χρούσσα, η Ανάσταση, όπως και άλλα σημεία του νησιού η χιονόπτωση είναι πιο έντονη.

Το πρωί της Κυριακής η χιονόπτωση εμφανίζεται σχεδόν σε όλες τις περιοχές του νησιού και αναμένεται να το στρώσει για τα καλά. Χιόνι έχει πέσει και σε πιο πεδινά σημεία, ακόμη και στην Ερμούπολη, ενώ το φαινόμενο θα γίνει πιο έντονο κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Μέχρι στιγμής, προβλήματα παρουσιάζονται μόνο στην περιοχή της Απάνω Μεριάς με κάποιους δρόμους να έχουν κλείσει λόγω έντονης χιονόπτωσης. Συνίσταται, οι μετακινήσεις στο νησί να γίνονται με ιδιαίτερη προσοχή.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Τήνος

Η Τήνος είναι ένα από τα νησιά των Κυκλάδων όπου η χιονόπτωση και το κύμα κακοκαιρίας “Ελπίδα” έχουν κάνει την εμφάνισή τους έντονα.

Από το απόγευμα του Σαββάτου ξεκίνησε ο χιονιάς ο οποίος εμφανίστηκε σε πολλές περιοχές του νησιού, δημιουργώντας και προβλήματα καθώς ειδικά κατά τη διάρκεια της νύχτας η χιονόπτωση ήταν έντονη.

Από πλευράς του τοπικού μηχανισμού γίνεται μάχη για να παραμείνουν οι δρόμοι του νησιού ανοιχτοί, αν και δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ιδιωτικά συνεργεία και μηχανήματα έχουν κληθεί από την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου για να καθαρίσουν τους δρόμους όπου κρίνεται αναγκαίο. Υπάρχουν αποκλεισμένες περιοχές σε μεγαλύτερα υψόμετρα, μιας και το οδικό δίκτυο έχει καλυφθεί με χιόνι.

Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, τα φαινόμενα θα είναι ακόμη πιο έντονα την Κυριακή και την Δευτέρα.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

Άνδρος

Οι πρώτες ”άσπρες” εικόνες φτάνουν από το χωριό Βουρκωτή της Άνδρου σε υψόμετρο 620 μέτρων.

Τα μηχανήματα του Δήμου ήδη έχουν ξεκινήσει την προσπάθεια να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό, ενώ σύμφωνα με τον Δήμαρχο, Μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες η κυκλοφορία των οχημάτων στο επαρχιακό οδικό δίκτυο Βουρκωτή – Άρνη.

δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected