Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

ΕΡΤ : “Έγινε χρήση απινιδωτή στον Αλέξανδρο αλλά δεν επανήλθε” (vid)

Στο πένθος έχει βυθιστεί η Ηλιούπολη και γενικότερα το ελληνικό ποδόσφαιρο εξαιτίας του θανάτου του 21χρονου ποδοσφαιριστή της ομώνυμης ομάδας, Αλέξανδρου Λάμπη.

Ο νεαρός παίκτης έχασε την αισθήσεις του και διακομίσθηκε στο νοσοκομείο Γενικό Νοσοκομείο “Αλεξάνδρα” χωρίς τελικά οι γιατροί να καταφέρουν να τον κρατήσουν στη ζωή.

Το πρωί της Πέμπτης (03/02) η ΕΡΤ πραγματοποίησε ρεπορτάζ στο γήπεδο της Ηλιούπολης, όπου έχασε τη ζωή του ο παίκτης, παρουσιάζοντας όλη την προσπάθεια που έγινε εντός γηπέδου για να επανέλθει, με τη χρήση απινιδωτή.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος της Ηλιούπολης, Γιώργος Χατζηδάκης σχολίασε: “Είναι πραγματικά ένα τραγικό περιστατικό. Ένα νέο παιδί έφυγε από τη ζωή. Έπεσε στο γήπεδο στο 4ο λεπτό, έγιναν όλες οι προσπάθειες. Υπήρχε γιατρός στο γήπεδο. Έγινε χρήση και ΚΑΡΠΑ (σ.σ. Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση) και του απινιδωτή, αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσε να επανέλθει. Η μητέρα ήταν παρούσα στο γήπεδο και έζησε όλες αυτές τις στιγμές.

Θα πρέπει να εξεταστεί από την πλευρά του κράτους η υποχρέωση να υπάρχει ένα ασθενοφόρο και στη Γ’ Εθνική. Υπάρχουν πολλά περιστατικά το τελευταίο διάστημα με αθλητές που χάνουν τις αισθήσεις τους στο γήπεδο.

Έγινε μεγάλη προσπάθεια για το παιδί, αλλά είχε πολύ χαμηλούς σφυγμούς και δεν μπόρεσε να επανέλθει σε καμία στιγμή. Στο ασθενοφόρο διασωληνώθηκε, πήγε στο νοσοκομείο ‘Αλεξάνδρα’, αλλά δυστυχώς εκεί κατέληξε”.

*με στοιχεία από το Sport24

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected