Κατηγορίες
Κύπελλο Ελλάδος

Πρόκριση με τρομερή ανατροπή στις καθυστερήσεις για τον ΠΑΟΚ!

Ένα πραγματικά εκπληκτικό φινάλε μας επιφύλασσε ο τελευταίος χρονικά προημιτελικός του Κυπέλλου Ελλάδας!

Η ΑΕΚ προηγήθηκε με ένα τέρμα του Σιμόες στο 83ο λεπτό και έγινε το απόλυτο φαβορί για την πρόκριση, όμως ο “δικέφαλος” του Βορρά κράτησε το καλό για το τέλος καθώς όχι μόνο ισοφάρισε με ένα εντυπωσιακό γκολ του Κούρτιτς στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά έκανε την ανατροπή δύο λεπτά με τον Μιτρίτσα.

Οι “ασπρόμαυροι” καταφέρνουν να ρίξουν την ΑΕΚ για ακόμη μία χρονιά στο…καναβάτσο στον θεσμό του Κυπέλλου, δημιουργώντας μια σπουδαία παράδοση.

Το φιλμ

Ιδιαιτέρως προσεκτικοί παρουσιάστηκαν στα πρώτα 45 λεπτά της αναμέτρησης ΑΕΚ και ΠΑΟΚ, με τις δύο ομάδες να είναι προσηλωμένες τακτικά. Η Ένωση ήταν αυτή που έβγαλε περισσότερη ενέργεια, έχοντας επισκεφθεί αρκετές φορές την περιοχή του Πασχαλάκη, αλλά είτε οι προσπάθειες δεν θα ολοκληρώνονταν, είτε όταν γινόταν αυτό να σηκώνεται το σημαιάκι του βοηθού για Off Side.

Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 12′ με τον Τσούμπερ να σουτάρει από το ύψος της περιοχής, αλλά τον Πασχαλάκη να κρατά σταθερά τη μπάλα στην αγκαλιά του.

Τρία λεπτά μετά η ΑΕΚ σκόραρε, αλλά το γκολ μετά από έλεγχο στο VAR ακυρώθηκε ως Off Side. Ήταν όταν ο Άμραμπατ εκτέλεσε φάουλ με τον Μήτογλου να σουτάρει στην κίνηση, όπως είχε κάνει και εναντίον του Άρη, όμως ο αμυντικός της Ένωσης ήταν οριακά εκτεθειμένος.

Από εκείνο το σημείο και μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους δεν υπήρχε άλλη αξιόλογη στιγμή, με το ματς να έχει πολλές διακοπές και πολλά φάουλ που δεν επέτρεπαν σε καμία από τις δύο ομάδες να βρει ρυθμό.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος, με τις ομάδες να παραμένουν προσεκτικές και πειθαρχημένες στο πλάνο τους.

Στο 58′ η ΑΕΚ σκόραρε ξανά με τον Μήτογλου, όμως και πάλι το τέρμα ακυρώθηκε ως off side. Ο Άμραμπατ εκτέλεσε το φάουλ, ο Αραούχο νικήθηκε από τον Πασχαλάκη, ο Τσούμπερ σέντραρε, ο Σιμάνσκι σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι και ο Μήτογλου από κοντά έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε για off side στον Αργεντινό στο ξεκίνημα της φάσης. Αυτή τη φορά η φάση ήταν ξεκάθαρη, με τον επόπτη πάντως να μην σηκώνει το σημαιάκι για off side.

Η πρώτη αξιόλογη στιγμή στο ματς για τον ΠΑΟΚ ήρθε στο 62′, με τον Ζίφκοβιτς να σουτάρει από πλάγια θέση, αλλά τον Τσιντώτα να μην αιφνιδιάζεται.

Οι φιλοξενούμενοι έχασαν σπουδαία ευκαιρία στο 67′ με το απευθείας φάουλ του Κούρτιτς να αποκρούεται εντυπωσιακά από τον Τσιντώτα σε κόρνερ και ενώ η μπάλα άλλαξε πορεία στο κεφάλι του Αραούχο.

Στο 82′ η ΑΕΚ πίεσε, ο Τσούμπερ σέντραρε, αλλά ο Αραούχο με δύσκολη προσπάθεια έστειλε τη μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Ένα λεπτό μετά η Ένωση βρήκε γκολ όταν από ωραία ενέργεια του Λιβάι Γκαρσία, ο οποίος γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ενώ ήταν κλεισμένος από τρεις αντιπάλους, ο Σιμόες εκτέλεσε με τη μία και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πασχαλάκη.

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για off side στον Τσούμπερ που καλυπτόταν, αλλά δεν συμμετείχε στη φάση, η οποία για τέσσερα λεπτά ελέγχθηκε από το VAR για να μετρήσει τελικά το τέρμα του Πορτογάλου χαφ.

Οι παίκτες του Λουτσέσκου στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης πίεσε για την ισοφάριση και τη βρήκε στο 95′ με τον Κούρτιτς να πετυχαίνει φανταστικό γκολ με ωραίο φαλτσαριστό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα στο παραθυράκι του Τσιντώτα.

Και πριν καταλάβει η ΑΕΚ τι συνέβη βρέθηκε να χάνει και το ματς στο 96′ με τον Μιτρίτσα να σουτάρει από το ύψος της περιοχής και να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-2.

Συνθέσεις

ΑΕΚ (Αργύρης Γιαννίκης) : Τσιντώτας, Τζαβέλλας, Ρότα (89′ Μισελέν), Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιμάνσκι, Άμραμπατ (90+3′ Ανσαριφάρντ), Τσούμπερ, Λιβάι Γκαρσία, Σιμόες, Αραούχο (89′ Λε Ταλέκ)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου) : Πασχαλάκης, Λύρατζης (64′ Σάστρε), Σίντκλεϊ (90+3′ Μουργκ), Κρέσπο, Ίνγκασον, Κούρτιτς, Τσιγγάρας (64′ Τσιγγάρας), Ζίφκοβιτς (82′ Βιερίνια), Μπίσεσβαρ, Αουγκούστο, Άκπομ

Το πρόγραμμα των επαναληπτικών προημιτελικών :

Τετάρτη 26/1

Λαμία – Άρης  1-0 παρ. [0-0]

Τετάρτη 9/2

Αναγέννηση Καρδίτσας – Παναθηναϊκός  0-1 [0-4]
Ολυμπιακός – Παναιτωλικός  3-1 παρ [1-2]
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ (20.00) [0-0]

*μέσα στην αγκύλη το σκορ του πρώτου αγώνα

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected