Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

LaLiga : Το παιχνίδι της χρονιάς στη Μαδρίτη, η Ατλέτικο νίκησε στο τέλος με 10 παίκτες! (vid)

Τρελό, παλαβό, “χύμα”… Όπως και να το χαρακτηρίσει κανείς το σημερινό παιχνίδι στο Wanda Metropolitano, θα πέσει μέσα!

Επτά γκολ, τρία πέναλτι, μία αποβολή και ανατροπή στην ανατροπή για την Ατλέτικο που νίκησε με 4-3 τη Χετάφε στη ματσάρα της χρονιάς στη La Liga κι έμεινε σε τροχιά τετράδας.

Αναμφίβολα, όλα λεφτά στην αναμέτρηση του “Γουάντα Μετροπολιτάνο” ήταν το πρώτο μέρος, διάστημα στο οποίο υπήρχε χαμένο πέναλτι από τον Λουίς Σουάρες στο 9ο λεπτό (το έπιασε ο Σορία για την ακρίβεια) και έξι γκολ στη συνέχεια, από το 20′ μέχρι το 45+4.

Οι ροχιμπλάνκος πήραν προβάδισμα δύο γκολ με τους Κορέα και Κούνια στο 20′ και στο 27′ αντίστοιχα, όμως ακολούθησε μία τρελή ανατροπή, με τον Μαγιοράλ να μείωνει στο 32′ και τον Ουνάλ να σκοράρει δις από την άσπρη βούλα (37′ 42′) για να γίνει μόλις ο δεύτερος παίκτης στην ιστορία της La Liga -μετά τον μυθικό Αλφρέδο Ντι Στέφανο την 1η Νοεμβρίου 1953- που βάζει δύο γκολ με εκτελέσεις πέναλτι σε έναν αγώνα στην έδρα της Ατλέτικο.

Στο τέταρτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους ήρθε και το 3-3, με τον Κορέα να βρίσκει δίχτυα και να σφραγίζει το πρώτο ματς στην προπονητική καριέρα του Ντιέγκο Σιμεόνε έξι γκολ στο πρώτο 45λεπτο.

Κάπου εκεί οι δύο ομάδες έφτασαν στο peak τους και το δεύτερο μέρος ήταν ολότελα διαφορετικό, με την Ατλέτικο να μένει με 10 παίκτες από το 58′ λόγω απευθείας αποβολής του Φελίπε και τους παίκτες της να επιδιώκουν και να καταφέρνουν να “σβήσουν” το ματς, απέναντι σε μία Χετάφε που φάνηκε να συμφιλιώνεται με το βαθμό της ισοπαλίας.

Αυτό αποδείχτηκε εντέλει και το μοιραίο λάθος της, με την “Ατλέτι” να περιμένει την κατάλληλη στιγμή και να δαγκώνει σαν κόμπρα στο 89ο λεπτό με τη συνεργασία των δύο πρώτων αλλαγών του Σιμεόνε, με τον Φέλιξ να σερβίρει με το κεφάλι μετά από εκτέλεση φάουλ και τον Ερμόσο να σκοράρει με σουτ μέσα από τη μικρή περιοχή.

Συνθέσεις

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε) : Όμπλακ, Γιορέντε, Σάβιτς, Φελίπε, Ρεϊνίλντο, Κορέα (75′ Βρσάλικο), Κόκε, Κοντογκμπιά (74′ Ντε Πάουλ), Λεμάρ, Σουάρες (60′ Ερμόσο), Κούνια (74′ Φέλιξ)

Χετάφε (Κίκε Φλόρες) : Σορία, Τζένε, Μίτροβιτς (76′ Μάτα), Κουένκα, Σουάρεθ, Ροντρίγκες, Αραμπάρι, Μακσίμοβιτς, Γιάνκτο, Μαγιοράλ, Ουνάλ (55′ Γιοκουσλού)

Το πρόγραμμα της 24ης αγωνιστικής

Παρασκευή 11/2

Σεβίλλη – Έλτσε  2-0

Σάββατο 12/2

Κάντιθ – Θέλτα  0-0
Βιγιαρεάλ – Ρεάλ Μαδρίτης  0-0
Ράγιο Βαγεκάνο – Οσασούνα  0-3
Ατλέτικο Μαδρίτης – Χετάφε  4-3

Κυριακή 13/2

Αλαβές – Βαλένθια (15.00)
Λεβάντε – Μπέτις (17.15)
Σοσιεδάδ – Γρανάδα (19.30)
Εσπανιόλ – Μπαρτσελόνα (22.00)

Δευτέρα 14/2

Μαγιόρκα – Αθλέτικ Μπιλμπάο (22.00)

Η βαθμολογία

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected