Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Ανατροπή για την Αταλάντα με Τζιμσίτι, αιφνιδιάστηκε στο δεύτερο ημίχρονο ο Ολυμπιακός (vid)

Μετά από ένα εξαιρετικό πρώτο ημίχρονο, στο οποίο ο Ολυμπιακός προηγήθηκε και “κλείδωσε” τα ατού των αντιπάλων, η Αταλάντα μπήκε φουριόζα στο δεύτερο και έκανε την ανατροπή με δύο γκολ του Τζιμσίτι.

Το ματς ξεκίνησε ιδανικά με το γκολ του Τικίνιο στο 16′, αλλά η Αταλάντα πίεσε κι έκανε την ανατροπή με γκολ του Τζιμσίτι (61′, 63′). Κι έτσι η πρόκριση για τους «16» του Europa League θα παιχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (27/2) στο Καραϊσκάκη.

To φιλμ

Σε μια τέτοια στο 16′ ο Ονιεκούρου βρήκε τον Μασούρα. Εκείνος κράτησε την μπάλα και την έδωσε στον Τικίνιο. ο Βραζιλιάνος την κουβάλησε για λίγο κι έκανε ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ λίγο έξω από την μεγάλη περιοχή, για να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34′ ο Ονιεκούρου πήρε την μπάλα έξω από την μεγάλη περιοχή κι ενώ ήταν μόνος έκανε κακό σουτ με το αριστερό.

Γενικά ο Ολυμπιακός στα πρώτα 35 λεπτά είχε κοντά τις γραμμές του. Με σύστημα στην αμυντική λειτουργία το 4-5-1 έβαλε δύσκολα στην Αταλάντα. Η οποία πήγε στα άκρα να βρει δημιουργία. Εκεί πολλές φορές ήταν τρεις και τέσσερις ερυθρόλευκοι για να κλείνουν τους διαδρόμους.

Ο Αγκιμπού Καμαρά βοήθησε πολύ σε όλο αυτό, αλλά και ο Ονιεκούρου ήταν πολύ καλός στα αμυντικά του καθήκοντα και όχι μόνο.

Ωστόσο από το 35′ και μετά ο Ολυμπιακός άρχιζε να χάνει την προσήλωση του. Κι έτσι η Αταλάντα απείλησε με κεφαλιά του Πάσαλιτς στο 36′ αλλά και στο 40′. Στο 44′ ο Σισέ έκανε αχρείαστο φάουλ στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής. Ο Μουριέλ το εκτέλεσε για να βρει η μπάλα πάνω στον Σενεγαλέζο στόπερ.

Και στο 45′ ακυρωθηκε σωστά γκολ του Πεσίνα για οφσάιντ, σε προσπάθεια του Μουριέλ, που έγινε άκρως επικίνδυνος στα τελευταία λεπτά.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Γκασπρίνι έβγαλε τους Πεσίνα, Μουριέλ κι έβαλε τους Κουπμέινερς, Μπογκά. Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά και στο 50′ ο Μπογκά ανάγκασε τον Βατσλίκ να κάνει σωτήρια επέμβαση.

Στο 54΄ο Μαλινόφσκι εκτέλεσε δυνατά φάουλ από πλάγια δεξιά, με τον Βατσλίκ να κάνει νέα καλή απόκρουση.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε στο μοτίβο του να περιμένει αρκετά μέτρα πίσω από την μπάλα. Οι γηπεδούχοι όμως έγιναν πιο γρήγοροι στην κυκλοφορία της μπάλας, ψάχνοντας επιθέσεις από τα άκρα.

Ενδεικτικό της πίεσης των «μπεργκαμάνσκι» ήταν πως στο 59 τα κόρνερ ήταν 10-0 υπέρ τους! Δηλαδή οι «ερυθρόλευκοι» δεν είχαν πάρει ούτε ένα κόρνερ. Μάλιστα στο 11ο κόρνερ τους στο 61′ ο Τζιμσίτι με κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι έκανε το 1-1. Οι Πειραιώτες διαμαρτυρήθηκαν έντονα για το κόρνερ, που δόθηκε, λέγοντας πως δεν ήταν.

Σα να μην έφτανε αυτό στο 63′ πάλι από κόρνερ, ο Σισέ δεν έπιασε καλά την κεφαλιά. Η μπάλα πήγε στον Αγκιμπού, που αιφνιδιάστηκε, πήρε ύψος, ο Ρέαμπτσιουκ έκανε ασθενή κεφαλιά και ο Τζιμσίτι βρήκε την ευκαιρία να σκοράρει για την ανατροπή της Αταλάντα.

Συνθέσεις

Αταλάντα (Τζιαν Πιέρο Γκασπερίνι) : Μούσο, Τζιμσίτι, Τολόι, Ντεμιράλ, Πετσέλα, Μέλε (87′ Χάτεμπερ), Πεσίνα (46′ Κουπμάινερς), Ντε Ρον (72′ Φρόιλερ), Πάσαλιτς, Μαλινόφσκι (66′ Μιχάιλα), Μουριέλ (46′ Μπογκά)

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς) : Βάτσλικ, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Μανωλάς, Ρέαμπτσιουκ, Λαλά, Καμαρά Α., Εμβιλά (85′ Μπουχαλάκης), Ονιεκούρου (85′ Λόπες), Μασούρας (64′ Καμαρά Μ.), Τικίνιο (73′ Ελ Αραμπί)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected