Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Το πρώτο χέρι ενόψει ρεβάνς η Γιουβέντους, “καθαρό” σκορ για Τσέλσι (vids)

Ο Βλάχοβιτς “άνοιξε” λογαριασμό με τη φανέλα της Γιουβέντους και το έκανε στο πλέον κατάλληλο ματς! Σημαντικό προβάδισμα και για τη Τσέλσι, που νίκησε 2-0 τη Λιλ.

Ο Σέρβος στράικερ σκόραρε έπειτα από 32 δευτερόλεπτα στο ντεμπούτο του στο Champions League, όμως το γκολ – ρεκόρ του δεν ήταν αρκετό ώστε να δώσει τη νίκη στη Γιουβέντους μέσα στο “Θεράμικα”. Η Βιγιαρεάλ ισοφάρισε σε 1-1 στο 2ο ημίχρονο, αποσπώντας μία δίκαιη ισοπαλία από τον πρώτο αγώνα της φάσης των 16.

Το “κίτρινο υποβρύχιο” είχε και δοκάρι λίγα λεπτά έπειτα από το σοκ του 1ου λεπτού, ενώ ήταν πιο κυριαρχική στον αγωνιστικό χώρο, αν και δεν δημιούργησε πολύ καλές ευκαιρίες.

Οι δύο ομάδες δίνουν νέο ραντεβού στο Τορίνο στις 16 Μαρτίου, όπου θα λύσουν τις διαφορές τους χωρίς να τους επηρεάζει το εκτός έδρας γκολ.

Ντανίλο και Βλάχοβιτς συνδυάστηκαν πριν συμπληρωθεί ένα λεπτό αγώνα για το 1-0, ωστόσο το επιθετικό πλάνο στη συνέχεια δεν λειτούργησε ιδανικά. Ο Χουάν Κουαδράδο και ο Μοράτα πάτησαν δύο φορές στην αντίπαλη περιοχή και δοκίμασαν τα πόδια τους, όμως πιο επικίνδυνοι ήταν οι γηπεδούχοι.

Λίγα λεπτά μετά το γκολ, ο Λο Σέλσο είχε δοκάρι, ενώ στο 16′ ο Ντανζουμά με ένα τακουνάκι απείλησε να νικήσει τον Βόιτσιεχ Σέσνι. Το passing game της Βιγιαρεάλ προβλημάτισε την άμυνα των φιλοξενουμένων, έστω κι αν δεν δημιουργήθηκαν άλλες μεγάλες ευκαιρίες.

Στην ανάπαυλα, ο Αλέγκρι έριξε στον αγώνα τον Λεονάρντο Μπονούτσι, που δεν ήταν έτοιμος να αγωνιστεί 90λεπτο. Η έξοδος του Άλεξ Σάντρο μετέτρεψε τη διάταξη σε 3-5-2 και η Γιουβέντους ήταν πιο κυριαρχική σε σχέση με την εκκίνηση του 1ου μέρους, αν και δεν βρήκε ξανά γρήγορο γκολ.

Ένα μακρινό σουτ του Χουάν Κουαδράδο πέρασε πολύ άουτ και στη συνέχεια άρχισε να ανεβάζει στροφές το “κίτρινο υποβρύχιο”. Η μπάλα έφτανε πιο εύκολα έξω από τη γεμάτη Ιταλούς περιοχή της Γιουβέντους, μέχρι το 66ο λεπτό, όταν ένα πανέξυπνο σήκωμα του Ετιέν Καπού βρήκε τον ξεχασμένο Ντάνι Παρέχο στο ύψος του πέναλτι κι αυτός ισοφάρισε σε 1-1.

Τα μέτρα που είχε δώσει η Γιουβέντους στους γηπεδούχους δεν κατάφερε να τα ξαναπάρει πίσω έπειτα από την ισοφάριση. Οι αλλαγές του Έμερι “φρέσκαραν” τα πνευμόνια της ισπανικής ομάδας, που διατηρήθηκε μπροστά. Παρ’ όλα αυτά, ένα σουτ του Βλάχοβιτς στο 85′ ανάγκασε τον Χερόνιμο Ρούλι να προβεί σε μία διπλή επέμβαση.

Αυτή ήταν η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα, ο οποίος έληξε δυσάρεστα για τη Γιουβέντους, αφού έχασε τον Γουέστον Μακένι με τραυματισμό. Η διαθεσιμότητα του Αμερικανού μέσου για το δεύτερο αγώνα σε τρεις εβδομάδες είναι άγνωστη.

Συνθέσεις

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ρούλι, Φόιτ, Αλμπιόλ, Τόρες, Πεδράθα (79′ Εστουπινιάν), Τσουκουέζε (90′ Πίνο), Καπού, Παρέχο, Μορένο (79′ Τριγκέρος), Λο Σέλσο, Ντανζουμά

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) : Σέσνι, Ντε Σίλιο (87′ Πελεγκρίνι), Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Σάντρο (46′ Μπονούτσι), Κουαδράδο, Λοκατέλι (71′ Αρτούρ), Ραμπιό, Μακένι (81′ Ζακάρια), Βλάχοβιτς, Μοράτα

Η Τσέλσι δίχως να ανησυχήσει ιδιαίτερα πανηγύρισε τη νίκη επί της Λιλ με 2-0 στο πρώτο μεταξύ τους ματς για τους «16» του Champions League και βρίσκεται με το ένα… πόδι στα προημιτελικά.

Ευκαιρία με το… καλησπέρα η Τσέλσι. Σέντρα «πάρε-βάλε» από τον Αθπιλικουέτα, με τον Χάβερτς να πλασάρει ψηλά άουτ. Αυτό, όμως, ήταν το προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε. Στο 8′ ο Χάβερτς βρήκε δίχτυα. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ζιγιές, πετάχτηκε στην «καρδιά» της περιοχής και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με καρφωτή κεφαλιά!

Η Λιλ προσπάθησε να ισορροπήσει και να βγάλει αντίδραση και στο 12′ σε φάση διαρκείας είδε τα σουτ των Ντέιβιντ και Αντρέ να κοντράρουν για να χάσουν στo 18′ οι «μπλε» ευκαιρία για το 2-0 με τον Αλόνσο. Ο Ισπανός όντας ξεχασμένος στη γωνία της μικρής περιοχής της Λιλ, έπιασε το σουτ, το οποίο πέρασε άουτ.

Το 1-0 παρέμενε με τον ρυθμό του ματς μετά το 25′ να πέφτει και τη Λιλ να έχει την πρώτη τελική στον στόχο στο 36′ με τον Μεντί να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του Αντρέ. Έτσι το προβάδισμα των «μπλε» έμελλε να παραμείνει έως το ημίχρονο.

Στο β’ ημίχρονο η Τσέλσι μπήκε δυνατά. Απείλησε στο 54′ και στο 59′. Δεν πτοήθηκε από τις αναγκαστικές αλλαγές των Κόβασιτς και Ζίγιες και στο 63′ έφθασε στο 2-0. Εξαιρετική αντεπίθεση από τους «μπλε». Ο Καντέ κουβάλησε για μισό γήπεδο την μπάλα, σέβιρε στον Πούλισικ που πλάσαρε εύστοχα δίνοντας αέρα δύο τερμάτων στους Λονδρέζους.

Το 2-0 έδινε πλέον άνεση στην Τσέλσι. Οι «μπλε» ναι μεν δεν απειλούσαν, ωστόσο είχαν απόλυτο έλεγχο του ρυθμού και διαχειρίζονταν άψογα το προβάδισμά τους.

Συνθέσεις

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) : Μεντί, Κρίστενσεν, Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Καντέ, Κόβασιτς (51′ λ.τρ. Λόφτους-Τσικ), Αλόνσο (80′ Σαρ), Ζίγιες (60′ λ.τρ. Σαούλ), Πούλισικ (80′ Βέρνερ), Χάβερτς.

Λιλ (Ζοσελίν Γκουβερνέκ) : Ζαρντίμ, Τσελίκ, Φόντε, Μπότμαν, Τζαλό (76′ Γκούντμουνσον), Ονανά (65′ Γιλμάζ), Σέκα, Αντρέ, Σάντσες (81′ Μπεν Αρφά), Ντέιβιντ (81′ Ζεγκρόβα), Μπαμπά.

Το πρόγραμμα της φάσης των “16”

Τρίτη 15/2

Παρί Σ.Ζ. – Ρεάλ Μαδρίτης  1-0
Σπόρτινγκ Λισαβόνας – Μάντσεστερ Σίτι  0-5

Τετάρτη 16/2

Ίντερ – Λίβερπουλ  0-2
Σάλτσμπουργκ – Μπάγερν Μονάχου  1-1

Τρίτη 22/2

Τσέλσι – Λιλ  2-0
Βιγιαρεάλ – Γιουβέντους  1-1

Τετάρτη 23/2

Ατλέτικο Μαδρίτης – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (22.00)
Μπενφίκα – Άγιαξ (22.00)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected