Κατηγορίες
Αθλήματα

Το σήκωσαν στο Ακαπούλκο Τσιτσιπάς και Lopez (vids)

O Στέφανος Τσιτσιπάς και ο Feliciano Lopez ολοκλήρωσαν την εκπληκτική εβδομάδα τους στο Ακαπούλκο με νίκη στον τελικό επί των Marcelo Arevalo και Jean-Julien Rojer, για να κατακτήσουν τον τίτλο στο Abierto Mexicano. Αυτός ήταν ο 1ος τίτλος στην καριέρα του Στέφανου στα διπλά στο ATP Tour.

Μόλις στο 2ο τουρνουά που έπαιξαν μαζί διπλό, Τσιτσιπάς και Lopez έδειξαν ότι είναι ικανοί για μεγάλα πράγματα, κατακτώντας τον τίτλο στο 500άρι του Ακαπούλκο στο Μεξικό.

Στον τελικό του Abierto Mexicano, οι δυο πρωταθλητές επιβλήθηκαν των Marcelo Arevalo και Jean-Julien Rojer, No.4 στο ταμπλό, με 7-5, 6-4.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι Τσιτσιπάς και Lopez προηγήθηκαν με 3-1 νωρίς στο 1ο σετ, ισοφαρίστηκαν όμως στο 6ο game (3-3) και στο 10ο χρειάστηκε να σβήσουν 2 set points, αφού ήταν πίσω 4-5, 30-40 στο σερβίς του Lopez, κερδίζοντας τελικά τους δυο επόμενους πόντους, για το 40-40 και τον deciding point με τον οποίο έκαναν το 5-5.

Ακολούθησε break για το ελληνοϊσπανικό δίδυμο, που πέρασε ξανά μπροστά με 6-5 και ο Τσιτσιπάς αξιοποίησε την ευκαιρία να σερβίρει για το 1ο σετ και το 7-5 στη συνέχεια.

Στο 2ο σετ Τσιτσιπάς και Lopez έκαναν ξανά νωρίς το break για το 2-1. Έπειτα έσωσαν άλλα 2 break points για το 3-1 και έκτοτε δεν απειλήθηκαν ξανά στο σερβίς τους, για να φτάσουν με ασφάλεια στο 6-4 και στην κατάκτηση του πρώτου τους τίτλου ως ομάδα.

Τσιτσιπάς και Lopez είχαν παίξει μαζί για 1η φορά τον περασμένο Οκτώβριο στο 500άρι της Βιέννης, φτάνοντας έως τα προημιτελικά, όπου ηττήθηκαν από ένα από τα καλύτερα δίδυμα στον κόσμο, τους Juan Sebastian Cabal και Robert Farah, με 8-10 στο match tie-break.

Στο Ακαπούλκο πήραν ρεβάνς από τους Κολομβιανούς, καθώς τους κέρδισαν με 4-6, 6-4, 12-10 στα προημιτελικά, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι που έσωσαν 5 match points και ανέτρεψαν το tie-break από το 5-9!

Κέρδισαν ακόμα τους Αυστραλούς Luke Saville και John-Patrick Smith στον 1ο γύρο με 7-6 (7), 6-4, καθώς και τους Lloyd Glasspool και Harri Heliovaara στα ημιτελικά με 6-4, 6-4, ολοκληρώνοντας σήμερα το τουρνουά με μόλις ένα χαμένο σετ.

Για τον Τσιτσιπά ήταν ο 1ος τίτλος καριέρας στα διπλά, στον 2ο τελικό. Θυμίζουμε πως είχε παίξει στον τελικό του Miami Masters το 2019, μαζί με τον Wesley Koolhof. Ο 40χρονος Feli έπαιξε σήμερα για 17η φορά στην καριέρα του σε τελικό στο διπλό και κατέκτησε τον 6ο τίτλο του (6-11).

Μετά απ’ αυτόν τον τίτλο ο Τσιτσιπάς αναμένεται να κερδίσει 54 θέσεις στην παγκόσμια κατάταξη των διπλών και να “αναρριχηθεί” στο Νο.76 (από το Νο.130), πλησιάζοντας πολύ στο career high του, Νο.68. Ο 23χρονος Έλληνας τενίστας και ο έμπειρος Ισπανός παρτενέρ του, σκοπεύουν να αγωνιστούν μαζί και στο επόμενο τουρνουά τους, στο Indian Wells, που ξεκινάει σε κάτι λιγότερο από 2 εβδομάδες.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected