Κατηγορίες
Basket - Συνεργάτες

O Λεμπρόν Τζέιμς επενδύει στην… εστίαση

Τα χρόνια περνούν, οι μονομαχίες μέσα στα παρκέ γίνονται όλο και πιο έντονες και ο χρόνος είναι αμείλικτος με όλους. Ακόμη και με τον «King James», που όσο μεγαλώνει μπορεί να εξακολουθεί να μοιάζει ασταμάτητος αλλά δεν παύει να πλησιάζει ο καιρός που θα πρέπει να αποσυρθεί από τα γήπεδα.

Ο Λεμπρόν Τζέιμς δεν είναι όμως ένας τυχαίος αθλητής. Ο κορυφαίος σταρ του ΝΒΑ γνωρίζει ότι το πλήρωμα του χρόνου θα έρθει και ετοιμάζεται για την επόμενη μέρα.

Οι επενδύσεις αποτελούσαν πάντοτε ένα «χόμπι» για τον σούπερ σταρ του μπάσκετ, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει στρέψει το ενδιαφέρον του στην… εστίαση! Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά τον προηγούμενο μήνα, ο Τζέιμς έχει ενώσει τις δυνάμεις του με το «Old El Paso» για να ανοίξει το πρώτο εστιατόριο της μάρκας φαγητών. Πίσω από το «Old El Paso» βρίσκεται η παραγωγός εταιρεία General Mills, που επιθυμεί από το 2023 να μπει στον τομέα της εστίασης.

Το επόμενο βήμα του Τζέιμς όμως έχει ήδη γίνει και αφορά την επένδυση που έκανε στο Kittch, μία πλατφόρμα ζωντανής μετάδοσης γεγονότων αποκλειστικά από σεφ, μάγειρες και δημιουργούς περιεχομένου. Το Kittch άνοιξε τις πύλες του στις 8 Μαρτίου, αφού πρώτα είχε λανσάρει τη beta έκδοσή του για περίπου τέσσερις μήνες. Η πλατφόρμα φιλοδοξεί να φέρει στο προσκήνιο τη δουλειά διάσημων σεφ και οι απλοί χρήστες να έχουν δωρεάν πρόσβαση στην καθημερινή δραστηριότητα των συμμετεχόντων.

Για παράδειγμα, θα μπορούν να παρακολουθούν σε live streaming τον τρόπο με τον οποίο οι σεφ μαγειρεύουν είτε στο σπίτι τους είτε στο εστιατόριό τους. Οι συνιδιοκτήτες του Kittch δημιούργησαν την πλατφόρμα με το όνειρο να βοηθήσουν τους σεφ να ανακτήσουν όσα έχασαν τα τελευταία δύο χρόνια. O CEO του Kittch, Μπράιαν Μπέντολ, θεωρεί ότι στα επόμενα δύο χρόνια από σήμερα περίπου 10 με 20 χιλιάδες σεφ θα έχουν προστεθεί στην πλατφόρμα. Ο Μπεντόλ δεν οραματίζεται την πλατφόρμα ως ένα μέρος που θα είναι αποκλειστικό και περιφραγμένο. Αντίθετα, τη φαντάζεται περίπου όπως το Twitch, όπου μπορείς να απολαύσεις εν δράσει τους πιο διάσημους δημιουργούς περιεχομένου.

Το Twitch είναι η πιο διάσημη streaming πλατφόρμα του πλανήτη και ξεκίνησε ως ένα μέρος συνάντησης αποκλειστικά για gamers, πριν σταδιακά επεκταθεί σε όλους τους τομείς. Από τον πιο πετυχημένο gamer όλων των εποχών, γνωστό με το ψευδώνυμο Ninja, έναν από τους πιο επιδραστικούς στο Twitch επαγγελματίες των παιχνιδιών με τράπουλα, τον Φίνταν Χαντ, τον πιο δημοφιλή streamer για ταξίδια, τον pajalockk, έως τον Monstercat που γνωρίζει κάθε λεπτομέρεια της μουσικής βιομηχανίας, το Twitch είναι ένα μέρος για όλους.

Processed with VSCO with t1 preset

Το Kittch βέβαια θέλει να αφαιρέσει το «φαγητό» από το «μέρος για όλους» και να το κάνει εντελώς δικό του. «Ο στόχος είναι να δημιουργήσουμε ένα πολυποίκιλο, δημοκρατικό περιβάλλον όπου θα κτίσει κάποιος μία βάση θαυμαστών και θα αποκτήσει τη δυνατότητα να κεφαλαιοποιήσει οικονομικά την προσπάθειά του» είπε ο Μπέντολ και πρόσθεσε «Την ίδια στιγμή και οι δύο πλευρές θα έχουν τη δυνατότητα να ανακαλύψουν νέες δυνατότητες και, παράλληλα, να διατηρήσουν την πλατφόρμα ως ένα μέρος κοινωνικών συναναστροφών».

Οι χρήστες του Kittch θα μπορούν να δημιουργούν δικό τους πρωτογενές περιεχόμενο, να παρακολουθούν live streams ανά πάσα στιγμή του 24ώρου και κάθε μέρα, να πληρώνουν για μαθήματα από τους κορυφαίους σεφ του κόσμου και να εμπλακούν ενεργά στην τέχνη της μαγειρικής. Για την ώρα, μερικοί από τους κορυφαίους σεφ που έχουν εγγραφεί στην πλατφόρμα είναι οι Μάρκους Σάμιουελσον, Αμάντα Φράιταγκ, Αμάντα Σούλμαν και άλλοι.

Ο Τζέιμς παρακολούθησε όλο το πρότζεκτ με προσοχή και αποφάσισε να επενδύσει πάνω του. Το ίδιο έκανε, άλλωστε, πριν από μερικούς μήνες όταν επένδυσε στη StatusPro μέσω της Fenway Sports Group. Στην τελευταία συμμετέχουν μετοχικά, εκτός του Τζέιμς, ο ράπερ Drake και η τενίστρια Ναόμι Οζάκα. Η StatusPro είναι μία άσημη τεχνολογική εταιρεία με μεγάλες προοπτικές, αφού ιδρύθηκε από τον αστέρα του αμερικάνικου ποδοσφαίρου, Άντριου Χόκινς και ήδη συνεργάζεται με τους Baltimore Ravens, την ομοσπονδία παικτών του NFL και τις ομάδες αμερικάνικου ποδοσφαίρου στο NCAA. Άλλοι επενδυτές που είδαν το μέλλον να εμφανίζεται μπροστά στα μάτια τους χάρη στις δυνατότητες της StatusPro είναι οι Verizon, KB Partners, Greycroft and κορυφαίοι μεγαλομέτοχοι της ποδοσφαιρικής ομάδας της Λιντς.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected