Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Μεγάλα “διπλά” πρόκρισης για Ατλέτικο και Μπενφίκα! (vids)

Σπουδαία βραδιά η αποψινή για Ατλέτικο Μαδρίτης και Μπενφίκα. που άφησαν εκτός συνέχειας Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Άγιαξ αντίστοιχα, παίρνοντας την πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League!

Η Ατλέτικο του Τσόλο Σιμεόνε μπορεί να πήγε με μισή ομάδα στη ρεβάνς με την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά χάρη στο γκολ του Λόντι από το 41′ πήρε τη νίκη με 1-0 και παράλληλα τη μεγάλη πρόκριση για τα προημιτελικά του Champions League. Κορυφαίος ο Όμπλακ για τους «ροχιμπλάνκος», με τον Σλοβένο να κατεβάζει ρολά σε όλο το ματς και να κρατά όρθια την ομάδα του.

Απογοήτευση για Ρονάλντο και Γιουνάιτεντ που χάνουν ακόμη έναν στόχο τη φετινή σεζόν ενώ αξίζει να σημειωθεί πως αυτή ήταν η τέταρτη σερί φορά που οι «κόκκινοι διάβολοι» μένουν εκτός διοργάνωσης στα νοκ άουτ όταν στο πρώτο παιχνίδι έχουν φέρει ισοπαλία.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ μπήκε φουριόζα στα πρώτα λεπτά και με όπλο την κατοχή της μπάλας και την πίεση ψηλά δημιούργησε αρκετά προβλήματα στους Μαδριλένους, για να έρθει μάλιστα η πρώτη μεγάλη στιγμή της στο 13ο λεπτό. Ο Φερνάντες βγήκε από τα δεξιά και έκανε το γύρισμα με τον Ελάνγκα να πετάγεται και να κάνει την προβολή από το ύψος της μικρής περιοχής και τον Όμπλακ να αποκρούει σωτήρια με το… κεφάλι του, σταματώντας έστω και ανορθόδοξα την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα.

Τρία λεπτά αργότερα πάντως ήταν η σειρά της Ατλέτικο να απειλήσει έστω και με προσπάθεια εκτός περιοχής, με τον Ντε Πολ να εξαπολύει κεραυνό και τον Ντε Χέα να απογειώνεται στη δεξιά γωνία του και να βγάζει με υπερένταση σε κόρνερ.

Η συνέχεια και μέχρι το ημίωρο βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν τον έλεγχο και να ασκούν πίεση κυκλοφορώντας τη μπάλα έξω από τα καρέ των Μαδριλένων, με τους παίκτες του Σιμεόνε να απορροφούν ωστόσο τους κραδασμούς.

Στο 34ο λεπτό οι ροχιμπλάνκος προειδοποίησαν τους κόκκινους διαβόλους όταν έστειλαν τη μπάλα στα δίχτυα μετά από όμορφη και γρήγορη συνεργασία των Κόκε, Γιορέντετ και Φέλιξ αλλά το γκολ του τελευταίου δεν μέτρησε (εκτεθειμένος ο Γιορέντε), για να έρθει ωστόσο το 0-1 επτά λεπτά αργότερα σε νέα αντεπίθεση μέσω ταχύτατης μετάβασης από την άμυνα στην επίθεση.

Ο Φέλιξ πάτησε με τακουνάκι τη μπάλα και ο Γκριεζμάν σήκωσε το κεφάλι και έβγαλε καλοζυγισμένη σέντρα από τα δεξιά, με τον Λόντι να έχει τρυπώσει στην άμυνα της Γιουνάιτεντ χωρίς να τον έχει αντιληφθεί ο Ντάλοτ και με σκαστή κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι -όντας αμαρκάριστος- να νικάει τον Ντε Χέα και να γράφει το 0-1.

Στα αμέσως επόμενα λεπτά οι παίκτες του Ράνγκνικ προσπάθησαν να αντιδράσουν πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια όμως στην καλύτερη στιγμής τους (45+2′) είδαν το σουτ του Φερνάντες να αποκρούεται από τον Όμπλακ, για να φτάσουμε στο φινάλε του πρώτου μέρους που βρήκε την Γιουνάιτεντ να υπερτερεί στις περισσότερες στατιστικές κατηγορίες (6-3 οι τελικές, 58% η κατοχή) αλλά την Ατλέτικο να έχει το προβάδισμα με το χρυσό γκολ του Λόντι.

Τα πρώτα λεπτά του δευτέρου μέρους βρήκαν τους γηπεδούχους να μπαίνουν ορμητικά όμως όσο περνούσε η ώρα έβρισκαν δυσκολία στο να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή λόγω της εξαιρετικής αμυντικής λειτουργίας της ομάδας του Σιμεόνε, με την πρώτη μεγάλη φάση να έρχεται στο 59′.

Τότε που ο Ντάλοτ μπόρεσε να βγάλει τη σέντρα από τα δεξιά και ο Σάντσο βρέθηκε σε θέση βολής μέσα στη μεγάλη περιοχή, με την επιλογή του όμως να κάνει μονοκόμματο σουτ να μην τον δικαιώνει, αφού η μπάλα έφυγε ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Η συνέχεια βρήκε τους Μαδριλένους να απειλούν με τις αντεπιθέσεις τους και να υπενθυμίζουν στην Γιουνάιτεντ πως πρέπει να προσέχει και τα μετώπισθεν, με τον Ράνγκνικ από την πλευρά του να ρίχνει τους Ράσφορντ, Πογκμπά και Μάτιτς στο 67′ και τον Καβάνι στο 76′, με την ελπίδα να κάνει τους Μαδριλένους να αισθανθούν μεγαλύτερη πίεση.

Ένα λεπτό μετά την είσοδο του Καβάνι η Γιουνάιτεντ πλησίασε το 1-1 όχι όμως με κάποια προσπάθεια του Matador αλλά του Βαράν, με τον Γάλλο σέντερ μπακ να πιάνει καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ και τον Όμπλακ να αποκρούει εντυπωσιακά με τη γροθιά του.

Στο 83′ ο Ντάλοτ επιχείρησε μακρινό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε άουτ και αυτή ήταν η τελευταία απειλή της Γιουνάιτεντ στο παιχνίδι, με την Ατλέτικο να παίζει άμυνα για σεμινάριο σε όλο το δεύτερο μέρος και να πανηγυρίζει δίκαια την πρόκριση στις 8 κορυφαίες ομάδες του Champions League.

Συνθέσεις

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (Ραλφ Ράγκνικ) : Ντε Χέα, Νταλότ, Μακγκουάιρ (84′ Μάτα), Βαράν, Τέλες, Φρεντ (75′ Καβάνι), ΜακΤόμινεϊ (67′ Μάτιτς), Σάντσο, Φερνάντες (67′ Πογκμπά), Ελάνγκα (67′ Ράσφορντ), Ρονάλντο

Ατλέτικο Μαδρίτης (Ντιέγκο Σιμεόνε) : Όμπλακ, Γιορέντε, Χιμένες, Σάβιτς, Ρεϊνίλντο, Λόντι, Κόκε (80′ Κοντογκμπιά), Ερέρα, Ντε Πολ, Φέλιξ (90′ Φελίπε), Γκριεζμάν (90+3′ Γκριεζμάν)

Ένα γκολ του Ντάργουιν Νούνιες έδωσε στην Μπενφίκα μια τεράστια νίκη 1-0 στο Άμστερνταμ κόντρα στον Άγιαξ, που τη στέλνει στα προημιτελικά του Champions League, ύστερα από το 2-2 του πρώτου αγώνα. Δεν απειλήθηκε ο Οδυσσέα Βλαχοδήμος, που έδειξε σταθερότητα όποτε χρειάστηκε.

Η Μπενφίκα του Οδυσσέα Βλαχοδήμου διέψευσε τα προγνωστικά, κατάφερε να κρατήσει στο μηδέν μία από τις καλύτερες επιθετικές λειτουργίες του κόσμου τη φετινή σεζόν, του Άγιαξ, και με το γκολ του Ντάργουιν Νούνιες στο 77′ πήρε τη νίκη 1-0 μέσα στη “Γιόχαν Κρόιφ Αρένα” και συνάμα την πρόκριση στα προημιτελικά του Champions League.

Συνθέσεις

Άγιαξ (Έρικ Τεν Χαχ): Ονάνα, Μαζραουί, Τίμπερ (90+5′ Κούντους), Μαρτίνες, Μπλιντ, Άλβαρες (81′ Μπρόμπεϊ), Μπέργκχαους (80′ Κλάασεβ), Χράφενμπερχ, Άντονι, Αλέ, Τάντιτς

Μπενφίκα (Νέλσον Βερίσιμο): Βλαχοδήμος, Οταμέντι, Βερτόνχεν, Γκριμάλντο, Βάιγκλ, Τααράμπτ (46′ Μεϊτέ), Σίλβα (90+1′ Λαζάρο), Έβερτον (72′ Γιάρεμτσουκ), Ράμος (90+1′ Μπερνάρντο), Νούνιες (81′ Γκονσάλβες)

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16»

Τρίτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Ζάλτσμπουργκ  7-1 [1-1]
Λίβερπουλ – Ίντερ  0-1 [2-0]

Τετάρτη 9/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σ.Ζ.  3-1 [0-1]
Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισαβόνας  0-0 [5-0]

Τρίτη 15/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 [1-1]
Άγιαξ – Μπενφίκα 0-1 [2-2]

Τετάρτη 16/3

Λιλ – Τσέλσι [0-2]
Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected