Κατηγορίες
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Champions League : Θρίαμβος της Βιγιαρεάλ στο Τορίνο, δεύτερη νίκη και πρόκριση για τη Τσέλσι (vids)

Μαγική βραδιά για την κάτοχο του Europa League, Βιγιαρεάλ!

Το “υποβρύχιο”…βύθισε στον πάτο της Αδριατικής θάλασσας τη Γιουβέντους, πετυχαίνοντας τρία γκολ στο Allianz, παίρνοντας θριαμβευτικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Champions League. Εκεί θα δώσει το παρών και τη Τσέλσι, που πέρασε νικηφόρα (με ανατροπή) από το Pierre Mauroy της Λιλ.

Η Γιουβέντους ήταν θεωρητικά το φαβορί μετά το 1-1 στην Ισπανία και με βάση την εικόνα του πρώτου μέρους, αυτό επιβεβαιωνόταν. Ομως καμία σχέση. Η κάτοχος του Europa League αφού άντεξε και στάθηκε τυχερή, στην επανάληψη δίδαξε άμυνα και εκμεταλλευόμενη τα λάθη της Γηραιάς Κυρίας πέτυχε μια τεράστια νίκη στο Τορίνο (0-3) και συνεχίζει να ονειρεύεται στην κορυφαία διοργάνωση…

Η Βιγιαρεάλ μπήκε στο ματς παίρνοντας την κατοχή και την είχε και στο αντίπαλο μισό, όμως αυτό κράτησε για μόλις δέκα λεπτά. Στη συνέχεια η Γιουβέντους «ξύπνησε» και άρχισε να βομβαρδίζει με ευκαιρίες την εστία του Ρούλι. Ο Αργεντινός τερματοφύλακας έπιασε δουλειά στο 11’ βγάζοντας τη δυνατή κεφαλιά του Μοράτα μετά τη σέντρα του Κουαδράδο και στο 14’ η Γηραιά Κυρία είχε φάση διαρκείας αλλά ούτε ο Ισπανός φορ ούτε ο Βλάχοβιτς μπόρεσαν να κάνουν τη ζημιά.

Ο Σέρβος ζεστάθηκε στη συνέχεια και είχε τρεις πολύ καλές στιγμές, όμως δεν έμελλε να σκοράρει. Στο 20’ το μακρινό σουτ του έπεσε και απέκρουσε ο Ρούλι, στο 22’ τράνταξε το σίδερο με σουτ στην κίνηση από το πρώτο δοκάρι μετά τη συρτή σέντρα του Ντε Σίλιο και στο 35’ ο Ρούλι του έβαλε νέο stop, αητή τη φορά σεε κεφαλιά. Η Βιγιαρεάλ έμεινε σε υποψίες φάσεων και το πρώτο μέρος έφυγε χωρίς τέρματα.

Συνθέσεις

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι) : Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι (79’ Ντιμπάλα), Ντε Σίλιο, Κουαδράδο, Λοκατέλι (83’ Μπερναρντέσκι), Αρτούρ, Ραμπιό, Μοράτα (86’ Μόις Κιν), Βλάχοβιτς.

Βιγιαρεάλ (Ουνάι Έμερι) : Ρούλι, Οριέ, Ραούλ Αλμπιόλ, Τόρες, Εστουπινιάν, Γέρεμι Πίνο (65’ Τσουκουέζε), Παρέχο (86’ Πεντράθα), Καπού, Τριγέρος (64’ Κοκλέν), Λο Σέλσο (74’ Ζεράρ Μορένο), Ντανζούμα.

Χωρίς να πιάσει υψηλή απόδοση, η Τσέλσι έκανε το 2×2 απέναντι στη Λιλ, επικράτησε με 2-1 της Λιλ στο «Stade Pierre Mauroy» και προκρίθηκε στα προημιτελικά του Champions League.

Η Λιλ γνώριζε πως είχε να ανέβει ένα γολγοθά αν ήθελε να πάρει την πρόκριση καθώς το εις βάρος της 2-0 στο Λονδίνο δεν άφηνε περιθώρια στους Γάλλους. Για αυτό και έπαιξαν φουλ επίθεση από την αρχή της αναμέτρησης με τους Γιλμάζ και Ντέιβιντ να παίζουν ως δίδυμο στην επίθεση.

Οι Γάλλοι πήραν από την αρχή του αγώνα τα ηνία της αναμέτρησης, πίεσαν την εστία του Μεντί αλλά δεν μπορούσαν να φτιάξουν ευκαιρίες μπροστά από την εστία των μπλε. Η πρώτη καλή στιγμή του αγώνα ήρθε στο 11′ με τον Γιλμάζ να εκτελεί ένα φάουλ εκτός περιοχής και τη μπάλα να φεύγει πάνω από την εστία του Μεντί.

Το γκολ που έψαχναν οι “λιλουά” ήρθε στο 38′ με εκτέλεση πέναλτι του Γιλμάζ. Συγκεκριμένα στο 34′ ο Ζορζίνιο έκανε χέρι στην προσπάθεια του να κόψει τη μπάλα. Ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν είχε την παράβαση και χρειάστηκε η παρέμβαση του VAR για να δείξει την άσπρη βούλα. Ο Τούρκος φορ ανέλαβε την ευθύνη και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0 της Λιλ.

Παρότι το μομέντουμ της αναμέτρησης ήταν με τη Λιλ δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί και να πετύχει ένα ακόμη τέρμα μέχρι την ανάπαυλα και μάλιστα δεν κράτησε ούτε το υπέρ της 1-0.

Στην πρώτη φάση που έκαναν οι μπλε κατάφεραν να ισοφαρίσουν την αναμέτρηση. Ο Ζορζίνιο με μια υπέροχη κάθετη πάσα έκοψε την άμυνα της Λιλ στα δύο, πέρασε τη μπάλα στον Πούλισικ που δεν δυσκολεύτηκε να πλασάρει εύστοχα και να ισοφαρίσει σε 1-1 στο φινάλε του πρώτου μέρους.

Η Λιλ μπήκε καλύτερα και στο δεύτερο μέρος και θα μπορούσε να πάρει προβάδισμα στο σκορ και να δώσει άλλο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση στο 52′ όταν ο Γιλμάζ πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι του Μεντί. Η Τσέλσι απάντησε με σουτ του Ρίντιγκερ στο 60′ το οποίο είχε την ίδια κατάληξη.

Οι Γάλλοι στάθηκαν και άτυχοι στο 63′ καθώς ο Τσέκα σημάδεψε το δεξί δοκάρι του Μεντί σε σέντρα από τα δεξιά και έτσι η Λιλ δεν μπόρεσε να κάνει το 2-1 και να διεκδικήσει μέχρι τέλους την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ότι δεν κατάφερε η Λιλ όμως το πέτυχε η Τσέλσι με αρκετή δόση τύχης στο 71′. Ο Μάουντ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά με τον Αθπιλικουέτα με το γόνατο να βρίσκει τη μπάλα και να την στέλνει στα δίχτυα για το 1-2 των μπλε το οποίο ουσιαστικά κλείδωσε την πρόκριση για την ομάδα του Τούχελ.

Συνθέσεις

Λιλ (Ζοσελίλ Γκουρβενέκ) : Ζαρντίμ, Τσελίκ (59΄Γουεά), Τζαλό, Μπότμαν (57′ Ονανά), Γκούντμουντσον (78΄Μπράνταριτς), Φόντε, Μπαμπά (78΄Γκόμεζ), Τσέκα, Ντέιβιντ (77΄Μπεν Αρφά), Γιλμάζ, Αντρέ

Τσέλσι (Τόμας Τούχελ) : Μεντί, Αλόνσο, Κρίστενσεν (33΄Τσαλόμπα), Τιάγκο Σίλβα, Ρούντιγκερ, Αθπιλικουέτα, Κόβασιτς (46΄ Μάουντ), Καντέ, Ζορζίνιο (74΄Λόφτους Τσικ), Χάβερτζ (83΄Ζίγιες), Πούλισικ (74΄Λουκάκου)

Τα αποτελέσματα των επαναληπτικών αγώνων της φάσης των «16»

Τρίτη 8/3

Μπάγερν Μονάχου – Ζάλτσμπουργκ  7-1 [1-1]
Λίβερπουλ – Ίντερ  0-1 [2-0]

Τετάρτη 9/3

Ρεάλ Μαδρίτης – Παρί Σ.Ζ.  3-1 [0-1]
Μάντσεστερ Σίτι – Σπόρτινγκ Λισαβόνας  0-0 [5-0]

Τρίτη 15/3

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ – Ατλέτικο Μαδρίτης 0-1 [1-1]
Άγιαξ – Μπενφίκα 0-1 [2-2]

Τετάρτη 16/3

Λιλ – Τσέλσι  1-2 [0-2]
Γιουβέντους – Βιγιαρεάλ  0-3 [1-1]

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected