Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1

Πήρε τον βαθμό στο “Καραϊσκάκης” η ΑΕΚ και έμεινε μόνη τρίτη

Ισόπαλο 1-1 ολοκληρώθηκε το ντέρμπι του Φαλήρου για την 3η αγωνιστική των play offs με τις δύο ομάδες να δημιουργούν σωρεία ευκαιριών αλλά να μην μπορούν να σκοράρουν. Στο +11 οι Πειραιώτες από τον ΠΑΟΚ, κράτησε την 3η θέση η Ένωση

Σε ένα πολύ καλό παιχνίδι στο Καραϊσκάκη γεμάτο φάσεις και καλό ρυθμό στη μεγαλύτερη διάρκειά του και το οποίο θα μπορούσε να είχε καταλήξει με τη νίκη για οποιαδήποτε από τις δύο πλευρές, Ολυμπιακός και ΑΕΚ έμειναν στο 1-1 στο πλαίσιο της 3ης αγωνιστικής των πλέι-οφ της Super League. Ιδανικό αποτέλεσμα δεν ήταν για καμία από τις δύο ομάδες, ωστόσο αμφότερες έκαναν τη δουλειά τους με αυτό το «Χ» αφού ο μεν Ολυμπιακός -μετά την ήττα του ΠΑΟΚ- ανέβασε τη διαφορά στο +11 και η δε ΑΕΚ έμεινε ξανά μόνη στην 3η θέση με +1, μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού.

Ο Καρβάλιο το γκολ των «ερυθρόλευκων» στο 30′, ο Σιμάνσκι απάντησε για την ΑΕΚ στο 43′, δοκάρι ο Μασούρας στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους. Εξαιρετική εμφάνιση από Εμβιλά και Κριχόβιακ που έφτιαξαν όλο το παιχνίδι για τις ομάδες τους. Στα στοιχεία του αγώνα, η επανεμφάνιση του Κώστα Φορτούνη μετά 10 και πλέον μήνες.

To φιλμ

Το ντέρμπι του Φαλήρου ξεκίνησε με την ΑΕΚ να μπαίνει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Οι «κιτρινόμαυροι» πίεσαν ψηλά, δημιούργησαν πολλά προβλήματα στους γηπεδούχους, οι οποίοι έδειξαν να έχουν έλλειψη διάθεσης και κίνησης.

Το «συγκρότημα» του Σωκράτη Οφρυδόπουλου ήταν αυτό που απείλησε πρώτο, λίγο πριν το πρώτο τέταρτο, αλλά το σουτ του Σιμάνσκι βρήκε σε ετοιμότητα τον Βατσλίκ και τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Τσέχος τερματοφύλακας ήταν στη σωστή θέση και απέκρουσε το κοντινό σουτ του Τσούμπερ στην πρώτη μεγάλη φάση του ματς.

Ο Ολυμπιακός δυσκολευόταν σε μεγάλο βαθμό να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην αντίπαλη περιοχή, καθώς η ανάπτυξή του ήταν ανύπαρκτη, ελέω της ελάχιστης κίνησης των ποδοσφαιριστών του. Πάντως, στο 24’ ο Ελ Αραμπί βρήκε την ευκαιρία να απειλήσει, αλλά ο Βράνιες ήταν στην σωστή θέση και έδιωξε τον κίνδυνο.

Μάλιστα, στο 30’ κόντρα στην ροή του αγώνα, οι Πειραιώτες άνοιξαν το σκορ. Ο Μοχαμάντι δεν κατάφερε να διώξει το γέμισμα, ο Μασούρας πήρε τη μπάλα μπήκε στην περιοχή και την κατάλληλη στιγμή βρήκε τον Καρβάλιο στο δεύτερο δοκάρι, ο οποίος με προβολή νίκησε τον Στάνκοβιτς, παρά την προσπάθεια του τελευταίου να διώξει.

Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν να «χτίσουν» στο προβάδισμά τους, σκόραραν και πάλι τρία λεπτά αργότερα με τον Μασούρα, αλλά το τέρμα του ακυρώθηκε σωστά για οφσάιντ του Ελ Αραμπί στην αρχή της φάσης, ενώ στο 39’ ο Εμβιλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει σωστά μέσα από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει άουτ.

Λίγο πριν την συμπλήρωση του πρώτου μέρους, η ΑΕΚ ευτύχησε να φτάσει στην ισοφάριση, έπειτα από τραγικό λάθος του Λαλά. Ο Γάλλος δεν έδιωξε σωστά, ο Άμραμπατ του έκλεψε και ανάγκασε τον Παπασταθόπουλο να παραχωρήσει το κόρνερ. Ο Μαροκινός το εκτέλεσε και στο δεύτερο δοκάρι ο Σιμάνσκι, που σηκώθηκε χωρίς πίεση, με κεφαλιά, έγραψε το 1-1 στο 43ο λεπτό.

Πάντως, στις καθυστερήσεις, ο Ολυμπιακός έχασε μεγάλη ευκαιρία να πάρει και πάλι προβάδισμα, όταν έπειτα από κόρνερ, ο Μασούρας βρέθηκε απέναντι στον Στάνκοβιτς, έκανε το δυνατό σουτ, αλλά ο πορτιέρο της Ένωσης απέκρουσε και είχε και την τύχη με το μέρος του καθώς η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε.

Εξαιρετικό ως προς τον ρυθμό και τις φάσεις ήταν από το ξεκίνημά του και το δεύτερο ημίχρονο του ντέρμπι. Η ΑΕΚ είχε τις πρώτες δύο μεγάλες φάσεις, με τον Ολυμπιακό να απαντά με πληθώρα δικών του φάσεων και το ματς να γίνεται συνολικά… ροντέο όσο περνούσε η ώρα. Στο 48′ ο Άμραμπατ είδε το σουτ που δοκίμασε υπό καλές προϋποθέσεις να κοντράρει και να περνάει κόρνερ, ενώ ένα λεπτό αργότερα ο Ρότα χάνει μεγάλη ευκαιρία με σουτ άουτ, ενώ είχε καλύτερες επιλογές, σε μια φάση διαρκείας στην περιοχή του Βατσλίκ.

Στο 50′, το ίδιο έκανε και ο Μασούρας στην αντεπίθεση, όταν δοκίμασε να κάνει ατομική ενέργεια και σουτ άουτ, ενώ είχε πάσα στον Ελ Αραμπί. Τρία λεπτά μετά, στο 53′, τεράστια ευκαιρία χάνει και ο Ελ Αραμπί μετά από ωραία συνεργασία Εμβιλά και Καρβάλιο, με τον Μαροκινό να σουτάρει πάνω στον Στάνκοβιτς ενώ όλη η αριστερή πλευρά του τέρματος ήταν άδεια. Ένα «τσαφ» έκανε και ο Αγκιμπού στο 55′ μέσα από την περιοχή και προ του Στάνκοβιτς. Στο 60′, μετά από νέα επίθεση που ξεκίνησε ο Εμβιλά, ο Ελ Αραμπί έκανε κακό κοντρόλ ενώ είχε την ευκαιρία για ένα σουτ ολομόναχος από το ύψος του πέναλτι.

Στο 79′ και το 86′ Ελ Αραμπί και Παπασταθόπουλος είχαν δύο ακόμη φάσεις που δεν μετουσιώθηκαν, ενώ όλη αυτή την ώρα οι φιλοξενούμενοι που είχαν πλέον παθητικό ρόλο στο ματς, είχαν κάποιες ανολοκλήρωτες επιθέσεις και κάποια σουτ που δεν απείλησαν, με Τσούμπερ και Αραούχο. Άουτ κατέληξε και η προσπάθεια του Τικίνιο στις καθυστερήσεις και κάπως έτσι, αυτό το 1-1 έμεινε μέχρι το τελικό σφύριγμα του διαιτητή.

Συνθέσεις

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Βατσλίκ, Λαλά, Σισέ, Παπασταθόπουλος, Ρέαμπτσιουκ, Εμβιλά, Μ. Καμαρά (78′ Φορτούνης), Α. Καμαρά, Καρβάλιο (78′ Τικίνιο), Μασούρας (70′ Βαλμπουενά), Ελ Αραμπί.

ΑΕΚ (Σωκράτης Οφρυδόπουλος): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βράνιες, Μήτογλου, Μοχαμάντι, Σιμάνσκι (89′ Λε Ταλέκ), Κριχόβιακ, Γκαρσία, Άμραμπατ (70′ Μάνταλος), Τσούμπερ (93′ Τάνκοβιτς), Αραούχο.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

Άρης – ΠΑΣ Γιάννινα  0-0
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ  2-1
Ολυμπιακός – ΑΕΚ  1-1

Η βαθμολογία

ΑΓ Ν Ι Η ΓΥ ΓΚ +/- Β
1 Ολυμπιακός 29 21 7 1 51 17 34 70
2 ΠΑΟΚ 29 18 5 6 53 26 27 59
3 ΑΕΚ 29 14 6 9 44 31 13 48
4 Παναθηναϊκός 29 14 5 10 44 23 21 47
5 Άρης 29 13 8 8 29 23 6 47
6 ΠΑΣ Γιάννινα 29 11 9 9 29 26 3 42
moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected