Κατηγορίες
Γ Εθνική / Τοπικά

Γ Εθνική : Ένσταση ο Μακεδονικός, ένσταση και η Λευκίμμη!

Μπορεί ο Μακεδονικός να προσπαθεί να κερδίσει στις δικαστικές αίθουσες τον αγώνα με την ΑΕ Λευκίμμης, ωστόσο την ίδια οδό ακολουθεί και η κερκυραϊκή ομάδα για το παιχνίδι της με τον Μέγα Αλέξανδρο Τρικάλων Ημαθίας, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή (3/4), στο γήπεδο της Αλεξάνδρειας.

Στο συγκεκριμένο ματς, η ΑΕΛ είχε ηττηθεί με 2-1. Σύμφωνα με πληροφορίες του corfucorner, οι Λευκιμμιώτες κατέθεσαν ένσταση στην ΕΠΟ, με την αιτιολογία ότι ο Μέγας Αλέξανδρος δεν συμμετέχει στα Πρωταθλήματα Υποδομής της ΕΠΣ Ημαθίας.

Με αυτή της την ενέργεια, η Λευκίμμη επιδιώκει να της κατακυρωθεί ο αγώνας «στα χαρτιά» με τέρματα 0-3. Εάν κι εφόσον δικαιωθεί, τότε θα «σφραγίσει» την παραμονή της στην Γ’ Εθνική, ανεξάρτητα με την κατάληξη που θα έχει η υπόθεση με τον Μακεδονικό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, το εν λόγω στοιχείο εντόπισε ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας, Γιάννης Βλαχόπουλος, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας της ΕΠΣ Ημαθίας. Ο κ. Βλαχόπουλος ενημέρωσε σχετικά την Διοίκηση της ΑΕΛ, η οποία προσέφυγε στην Ομοσπονδία.

Η υπόθεση εκδικάστηκε σήμερα Παρασκευή (8/4), επομένως η απόφαση αναμένεται ν’ ανακοινωθεί από την ΕΠΟ στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας.

Ας δούμε τι αναφέρει το άρθρο 12 της προκήρυξης της ΕΠΟ :

“Όλα τα σωματεία υποχρεούνται να συμμετέχουν, με μία τουλάχιστον ομάδα στα πρωταθλήματα υποδομών της Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν.

Κάθε σωματείο υποχρεούται, πριν την έναρξη του πρωταθλήματος της Γ΄ Εθνικής ερασιτεχνικής κατηγορίας, να υποβάλει στην Ε.Π.Ο. αντίγραφο της Δήλωσης Συμμετοχής στα ανωτέρω πρωταθλήματα.

Εάν οι Ε.Π.Σ. δεν έχουν ξεκινήσει την διαδικασία για την έναρξη των εν λόγω πρωταθλημάτων τους και ως εκ τούτου τα σωματεία δεν έχουν αντίγραφο της δήλωσης συμμετοχής, υποχρεούνται να καταθέσουν αντ’ αυτής υπεύθυνη δήλωση (άρθρο 8 Ν. 1599/1986) με την οποία θα βεβαιώνουν ότι, θα συμμετάσχουν στα ανωτέρω πρωταθλήματα, όταν αυτά ξεκινήσουν.

Εάν η Ε.Π.Σ. στην οποία ανήκουν δεν διοργανώνει αντίστοιχα πρωταθλήματα υποχρεούνται να υποβάλουν σχετική βεβαίωση από την οικεία Ε.Π.Σ. Σε περίπτωση που ένα σωματείο δεν συμμετάσχει σε κανένα από τα πρωταθλήματα υποδομής της Ε.Π.Σ., του επιβάλλεται χρηματική ποινή 2.000,00 ευρώ και χάνει κάθε αγώνα με τέρματα 0 – 3, εφόσον υποβληθεί ένσταση από το αντίπαλο Σωματείο ή υποβληθεί καταγγελία από σωματείο που έχει έννομο συμφέρον.”

Σημειώνουμε ο Μέγας Αλέξανδρος Τρικάλων δήλωσε συμμετοχή στο πρωτάθλημα U12 της ΕΠΣ Ημαθίας, στο οποίο την πρώτη αγωνιστική πήρε το ματς στα χαρτιά λόγω αδυναμίας συμμετοχής του Αστέρα Τριποτάμου σήμερα αγωνίστηκε κανονικά με τον ΝΠΣ Βέροια (0-4)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected