Κατηγορίες
Αθλήματα

“Επιβίωσε” σε δύσκολη πρεμιέρα η Σάκκαρη (vid)

© Mutua Madrid Open

Για 1η φορά στη φετινή σεζόν η Μαρία Σάκκαρη κέρδισε αγώνα επιστρέφοντας από σετ πίσω, για να επικρατήσει της Madison Keys με 6-7 (8), 6-3, 6-4, σε 2 ώρες και 30 λεπτά στο court Manolo Santana της Caja Magica στη Μαδρίτη.

Όπως αναφέρει το tennisnews, η κορυφαία Ελληνίδα τενίστρια, η οποία βρίσκεται στο Νο.5 της παγκόσμιας κατάταξης και θα ανεβεί τουλάχιστον μια θέση ό,τι και αν συμβεί από δω και πέρα στο τουρνουά, έχασε ένα πολύ κλειστό σετ μετά από 68 λεπτά μάχης, καθώς καμία από τις δυο παίκτριες δεν έκανε break στο 1ο σετ και οδηγήθηκε στο tie-break.

Εκεί η Μαρία προηγήθηκε με 3-1 και με 4-2, ενώ είχε και το πρώτο set point στο 6-5. Η Keys ωστόσο κατάφερε να κερδίσει τους 2 επόμενους πόντους και στη συνέχεια πίεσε περισσότερο, έχοντας set points στο 7-6, στο 8-7 και στο 9-8, αξιοποιώντας τελικά την 3η της ευκαιρία για να πάρει το tie-break με 10-8 και το 1ο σετ.

Δεν είχε εύκολο έργο η Σάκκαρη, που έκανε όμως πολύ καλή δουλειά στο να διατηρήσει την ψυχραιμία της και να κάνει το πρώτο break της αναμέτρησης στο 6ο game του 2ου σετ, για να περάσει μπροστά με 4-2. Στη συνέχεια κράτησε τον έλεγχο μέχρι το τέλος του σετ και το έκλεισε στο 9ο game για το 6-3.

Πιο δύσκολο ήταν το έργο της Μαρίας στο 3ο σετ, στο οποίο βρέθηκε πίσω με 2-0, 40-15, αλλά έκανε break στο 3ο game και επέστρεψε στο σετ πριν να είναι αργά. Στη συνέχεια πέρασε μπροστά με break στο 4-3, αλλά η Keys απάντησε άμεσα και ισοφάρισε σε 4-4.

Ακολούθησε ακόμα ένα πολύ κρίσιμο game, στο οποίο η Ελληνίδα παίκτρια ανέτρεψε το 40-0 και έκανε νέο break, για να ανακτήσει το πάνω χέρι στο 5-4. Στη συνέχεια σέρβιρε επιτυχημένα για την ανατροπή και τη 17η φετινή της νίκη (17-7).

Ένα ακόμα δύσκολο ματς περιμένει τη Μαρία στον 2ο γύρο του Mutua Madrid Open, όπου θα συναντήσει την Daria Kasatkina. Η Ρωσίδα επέστρεψε επίσης από σετ πίσω, για να κερδίσει την προερχόμενη από τα προκριματικά Anna Bondar, με 4-6, 6-4, 6-3.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected