Κατηγορίες
Αθλήματα

Πρώτος τίτλος στο 2022 για τον Νόβακ Τζόκοβιτς, πάλεψε ο Τσιτσιπάς (vids)

© Peter Staples/ATP Tour

Ο Νόβακ Τζόκοβιτς επέστρεψε στον θρόνο του στη Ρώμη μετά από 2 χρόνια και αναδείχθηκε για 6η φορά στην καριέρα του πρωταθλητής στην “αιώνια” πόλη, επικρατώντας στον τελικό του Internazionali BNL d’ Italia με 6-0, 7-6 (5) του Στέφανου Τσιτσιπά.

Ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου δυσκολεύτηκε μόνο για ένα set κόντρα στον 23χρονο Έλληνα και έφτασε τις 38 Masters κατακτήσεις, επικρατώντας 6-0, 7-6(5) του Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης, μετά από μια ώρα και 36 λεπτά μάχης.

Κάθε εβδομάδα από τότε που ξεκίνησε η χωμάτινη σεζόν έπαιζε και καλύτερα ο Djokovic, με αποκορύφωμα την εβδομάδα του στη Ρώμη, όπου κατέκτησε τον πρώτο του φετινό τίτλο, παίζοντας στο καλύτερό του επίπεδο την καταλληλότερη στιγμή, αφού ο μεγάλος του στόχος είναι να υπερασπιστεί τον θρόνο του στο Roland Garros και να φτάσει τους 21 Grand Slam τίτλους.

Με τη σημερινή του επιτυχία, ο κορυφαίος τενίστας του κόσμου έφτασε τους 6 τίτλους στη Ρώμη, τους 38 τίτλους σε Masters 1000 διοργανώσεις (ρεκόρ) και τους 87 τίτλους καριέρας (5ο ρεκόρ στην open era), βελτιώνοντας το ρεκόρ σου τελικούς στο 87-38 νίκες (125 τελικοί).

*περισσότερα σε λίγο…

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected