Αθλήματα

Ηράκλειο: Στην 8άδα Παύλου, Κοροκοζίδη και Σακελλαρίδης

© tennisnews.gr

Η Δήμητρα Παύλου, η Έλενα Κοροκοζίδη και ο Στέφανος Σακελλαρίδης προκρίθηκαν στα προημιτελικά των μονών στο τουρνουά των 15.000 δολαρίων του Lyttos Beach στο Ηράκλειο. Παράλληλα, στα ημιτελικά των διπλών συνεχίζουν Κοροκοζίδη, Έλλη Λογοθέτη, Ελένη Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα.

Μετά από 2,5 περίπου ώρες μάχης, η Δήμητρα Παύλου κατάφερε να επικρατήσει της Ιταλίδας Giuliana Bestetti με 6-1, 5-7, 6-4 και να μπει στις “8” καλύτερες της διοργάνωσης των 15.000 δολαρίων του Ηρακλείου, που φιλοξενείται στα χωμάτινα γήπεδα του Lyttos Beach.

Στα προημιτελικά πέρασε και η Έλενα Κοροκοζίδη, η οποία συνεχίζει τις πολύ καλές εμφανίσεις της στα γήπεδα του Ηρακλείου και απέκλεισε μια άλλη Ιταλίδα, την Arianna Zucchini, με 7-5, 5-7, 6-2, σε ακόμα μια μάχη που έφτασε τις 2,5 ώρες.

Εκτός προημιτελικών έμεινε η Μάρθα Ματούλα, η οποία γνώρισε την ήττα με 6-1, 6-2 από τη Σέρβα Lola Radivojevic, που ήταν η πρωταθλήτρια του τουρνουά της προηγούμενης εβδομάδας.

Στο ανδρικό τουρνουά, που φιλοξενείται στα σκληρά γήπεδα του Lyttos Beach, o 17χρονος Στέφανος Σακελλαρίδης, που ξεκίνησε την πορεία του από τα προκριματικά, έδωσε συνέχεια στο νικηφόρο του σερί αποκλείοντας και τον Ιάπωνα Shinji Hazawa, με 4-6, 6-4, 6-3, έπειτα από 2 ώρες και 37 λεπτά αγώνα.

Μεγάλες μάχες έδωσαν και οι Γιάννης Παπουνίδης και Αριστοτέλης Θάνος, που όμως έμειναν εκτός προημιτελικών, χάνοντας στις λεπτομέρειες. Ο Παπουνίδης κοίταξε στα μάτια το Νο.3 του ταμπλό, τον Ελβετό Jerome Kym, αλλά μετά από 3 ώρες αγώνα ηττήθηκε με 6-7 (6), 7-6 (3), 6-4.

Μάχη 2,5 ωρών έδωσε ο Αριστοτέλης Θάνος, ο οποίος “λύγισε” και αυτός στο 3ο σετ από τον Αυστραλό Matthew Dellavedova, με 4-6, 7-5, 6-3.

Εκτός από την επιτυχία και την πορεία στα προημιτελικά του μονού, η Έλενα Κοροκοζίδη προκρίθηκε και στα ημιτελικά του διπλού, όπου παίζει μαζί με την Έλλη Λογοθέτη. Οι δυο Ελληνίδες κέρδισαν σήμερα τις Βρετανίδες Soumeya Anane και Anna Popescu, Νο.3 στο ταμπλό, με 6-4, 6-3.

Στα ημιτελικά του διπλού μπήκαν και οι Ελένη Χριστοφή και Μάρθα Ματούλα, που ξεπέρασαν με walkover το εμπόδιο της Βελγίδας Tilwith Di Girolami και της Σλοβάκας Radka Zelnickova.

Στο διπλό των ανδρών, καλή προσπάθεια έκαναν ο Αλέξανδρος Σκορίλας και ο Καναδός Kelsey Stevenson στον προημιτελικό που έδωσαν με τους Ιταλούς Andrea Basso και Giorgio Ricca, No.2 στο ταμπλό, αλλά δεν απέφυγαν την ήττα με 6-4, 7-6 (5).

Αύριο η δράση στα γήπεδα του Lyttos Beach θα συνεχιστεί με τα προημιτελικά των μονών και τα ημιτελικά των διπλών. Η Κοροκοζίδη θα αντιμετωπίσει την Αυστραλή Gabriella Da Silva Fick (Νο.2 ταμπλό) στις 10:30 το πρωί στο Court Maria Sakkari, ενώ θα ακολουθήσει στο ίδιο γήπεδο ο αγώνας της Παύλου με τη Λιθουανή Iveta Dapkute.

Στο Court Stefanos Tsitsipas, στις 10:30 το πρωί ο Σακελλαρίδης θα αντιμετωπίσει τον κορυφαίο του ταμπλό, τον Ιάπωνα Shuichi Sekiguchi, πρώην Νο.259 και πλέον Νο.607 στην παγκόσμια κατάταξη της ΑΤΡ.

Στις 14:00 το μεσημέρι θα αρχίσουν παράλληλα οι ημιτελικοί του διπλού γυναικών. Κοροκοζίδη και Λογοθέτη θα αντιμετωπίσουν τις Νο.1 του ταμπλό, Da Silva Fick και Stephanie Judith Visscher, ενώ Χριστοφή και Ματούλα θα παίξουν με τις Νο.2 του ταμπλό, Noelia Bouzo Zanotti και Ani Vangelova.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected