Κατηγορίες
Αθλήματα

Χανιά : Εξαιρετικές επιδόσεις στα “Βενιζέλεια”

Μεγάλες βολές από τους Φραντζεσκάκη και Αναστασάκη

Το διεθνές μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά έγινε σήμερα στην πόλη των Χανίων με τη συμμετοχή κορυφαίων αθλητών και αθλητριών.

Το πρόγραμμα των αγώνων ξεκίνησε με τη σφυροβολία των Ανδρών με τη συμμετοχή των δύο κορυφαίων αθλητών μας, του Μιχάλη Αναστασάκη και του Χρήστου Φραντζεσκάκη.

Ο Χρήστος Φρεντζεσκάκης ήταν ο αθλητής που αναδείχθηκε νικητής, καθώς στην τρίτη του βολή πέτυχε 75,75 μ. και συνέχισε τις καλές εμφανίσεις στη σεζόν. Ο ρίπτης του Κωστή Παπαμαρκάκη προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο του Όρεγκον, την πρώτη κορυφαία διοργάνωση της χρονιάς. Ο αθλητής ξεκίνησε με 71,88 μ. και συνέχισε διαδοχικά στα 74,26 μ., 75,75 μ., 75,02 μ., 73,19 μ. και έκλεισε με άκυρη βολή. Καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και ο Μιχάλης Αναστασάκης, που παρότι ταλαιπωρείται με ένα πρόβλημα τραυματισμού έστειλε τη σφύρα στα 74,31 μ. και συνέχισε με σταθερές προσπάθειες τη χρονιά. Ο αθλητής είχε ακόμη προσπάθειες στα 73,01 μ., 73,82 μ., 71,65 μ., 73,72 μ. και ήταν άκυρος στην έκτη και τελευταία βολή.

Η τριάδα στο αγώνισμα έκλεισε με τον Ούγγρο Ντάνιελ Ράμπα με 73,62 μέτρα.

Οι δύο αθλητές με καταγωγή από τα Χανιά είχαν την υποστήριξη φίλων και συγγενών που βρέθηκαν στις εξέδρες στο στάδιο «Έλενα Βενιζέλου» κι έδωσαν όμορφη νότα στη διοργάνωση.

“Ήθελα κάτι παραπάνω, αλλά δεν βγήκε, ωστόσο ήταν μια καλή επίδοση. Στις 3 Ιουνίου θα ρίξω στο μίτινγκ του Μπίντγκοστς και στις 5 Ιουνίου στο μίτινγκ του Χορζόφ. Στόχος να βγει σε αυτούς τους αγώνες μια καλή βολή. Τώρα πια όλη η προετοιμασία και οι αγώνες είναι για τις δύο μεγάλες διοργανώσεις- στόχος της χρονιάς. Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα”, είπε ο Φραντζεσκάκης, που διανύει εξαιρετική σεζόν.

“Ήταν ένας αγώνα όπου θα μου δώσει βαθμούς ενόψει του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος. Έχω ένα θέμα τραυματισμού που με απασχολεί, ωστόσο το παρακολουθούμε και συνεχίζουμε”, είπε ο Φραντζεσκάκης, ο οποίος έχει ήδη το όριο για το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Μονάχου και είναι εντός πρόκρισης για το Παγκόσμιο του Όρεγκον.

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, τίμησε και φέτος με την παρουσία της τη διοργάνωση, σε μια πόλη όπου η ίδια έχει έντονες μνήμες και αναμνήσεις, καθώς πέτυχε παγκόσμιο ρεκόρ στον ακοντισμό.

“Είναι ωραίο να βρίσκομαι και πάλι στα Χανιά σε μια πόλη από την οποία έχω πολλές αναμνήσεις. Τα Βενιζέλεια- Χανιά είναι ένα μίτινγκ υψηλού επιπέδου, το οποίο κάθε χρόνο αναβαθμίζεται”, είπε η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, στο σύντομο χαιρετισμό της. Ο πρόεδρος του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και γενικός γραμματέας του ΣΕΓΑΣ, Γιώργος Γιατρουδάκης, ευχαρίστησε τη γενική γραμματεία Αθλητισμού και την Κυβέρνηση για τη στήριξη, καθώς και την Περιφέρειας Κρήτης και τον Δήμο Χανιών, που στέκονται αρωγοί στην προσπάθεια. Χαιρετισμό απεύθυνε τόσο ο πρόεδρος του ΑΟ Κύδων Χανίων Σάκης Κουβάτσος, αλλά και ο Δήμαρχος της πόλης, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Γρήγορες κούρσες στα 100 μέτρα

Η Ραφαέλα Σπανουδάκη επέστρεψε σε γρήγορες κούρσες, αφού ήταν δεύτερη σήμερα στα 100 μ. στο μίτινγκ Βενιζέλεια – Χανιά με 11.34, σε μια κούρσα, όπου θα μπορούσε να δει το χρονόμετρο να “γράφει” επίδοση κάτω από τα 11.30, αν είχε αποφύγει ένα λάθος στα τελευταία μέτρα.

Η Σπανουδάκη πραγματοποίησε στην ουσία τον πρώτο της αγώνα στη σεζόν, αφού η προηγούμενη παρουσία της ήταν στους διασυλλογικούς αγώνες όπου διένυε τον βασικό κύκλο της προετοιμασίας της. Νικήτρια στα 100 μ. με 11.29 (1,4) ήταν η Σανόν Ράι (ΗΠΑ) και τρίτη η Κύπρια Ολίβια Φωτοπούλου με 11.37.. Η Άρτεμις Αναστασίου ήταν έκτη στη σειρά της, ωστόσο με 11.54 βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ.

“Είμαι πολύ καλά και περιμένω να τρέξω σε ακόμη καλύτερους χρόνους. Φέτος η προπόνηση μου έχει επικεντρωθεί στα 200 μ., απόσταση στην οποία Θα τρέξω την Πέμπτη στη Βάρη. Το ατύχημα που είχα στην Κεφαλονιά με κράτησε πίσω στις προπονήσεις, ωστόσο τώρα είμαι καλά”, είπε η Σπανουδάκη.

Η Αναστασίου θα τρέξει την Τετάρτη (1/6) στη Φιλοθέη 100 μ. και την Πέμπτη (2/6) 200 μ. στη Βάρη.

Στην πρώτη σειρά η Αλάνα Μπέρν τερμάτισε σε 11.79 και βελτίωσε το ρεκόρ της.

Ατομικό ρεκόρ ο Εμπέογλου

Ο Νίκος Εμπέογλου ήταν η ευχάριστη ημέρα στους δρόμους των 100 μ., αφού από την πρώτη τελική σειρά των 100 μ. τερμάτισε σε 10.44 (1,3) και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ. Ο αθλητής του Περικλή Χατζηαναστασιάδη πέτυχε την καλύτερη επίδοση Έλληνα, αφού στη γρήγορη σειρά ο Κώστας Ζήκος πέτυχε 10.46 και ο Γιάννης Νυφαντόπουλος 10.47. Γρηγορότερος όλων ήταν ο Φράνκο Φλόριο (Αργεντινή) με 10.36. Στην πρώτη σειρά των 100 μ. καλή παρουσία πραγματοποίησε και ο Σωτήρης Γκαραγκάνης με 10.50, αλλά και οι Βροντινός και Μυριανθόπουλος με 10.50 και 10.51, αντίστοιχα.

Πανελλήνιο ρεκόρ από τον Κώστα Μπουζάκη στη δισκοβολία Ανδρών Κ20

Ο Κώστας Μπουζάκης κατάφερε να σημειώσει δύο φορές πανελλήνιο ρεκόρ Ανδρών Κ20 στη διάρκεια των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά και να χειροκροτηθεί από τους φίλους του στίβου που βρέθηκαν στις εξέδρες του σταδίου.

Ο αθλητής του Γιώργου Μήλιου αρχικά πέτυχε 60,90 μ. για βελτιώσει το δικό του 59,58 μ. και στη συνέχεια πέτυχε 61.42 μέτρα. Ο Μπουζάκης κατέχει πλέον την όγδοη επίδοση για φέτος στον κόσμο. Στο ίδιο αγώνισμα ο Αρτέμιος Αδαμάκης πέτυχε 58,74 μ. και έπιασε το όριο για το Παγκόσμιο Κ20.

“Έχω μια σταθερά ανοδική πορεία και αυτό είναι πολύ σημαντικό. Παρόλα αυτά ακόμη δεν έχω καταφέρει να ρίξω όσο μπορώ. Σήμερα έριξα περισσότερα με φυσική κατάσταση και λιγότερα με τεχνική, αφού έκανα αρκετά λάθη. Θέλω να διεκδικήσω μια καλή παρουσία στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20”, είπε ο αθλητής, που θα κάνει τον επόμενο αγώνα του στα Κνώσεια.

Τρίτη επίδοση όλων των εποχών από τη Γναφάκη στα 400 μ. εμπ.

Η Δήμητρα Γναφάκη ήταν ένα από τα πρόσωπα των αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά, που έγινε σήμερα στα Χανιά. Η αθλήτρια του Μιχάλη Μανουσάκη τερμάτισε σε 56.67 και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 57.00 από την περσινή χρονιά και έγινε η τρίτη Ελληνίδα όλων των εποχών στο αγώνισμα.

Η αθλήτρια έκανε πολύ καλή κούρσα, αφού επέλεξε να περάσει γρήγορα το πρώτο 200άρι, χωρίς ωστόσο να χάσει την φρεσκάδα της στο δεύτερο μισό της κούρσας. Η αθλήτρια μέσα από τις διαδοχικές κούρσες θα βρει τον ρυθμό της και θα είναι σε θέση να πετύχει ακόμη καλύτερες επιδόσεις, που θα της δώσουν το δικαίωμα να συμμετάσχει στις κορυφαίες διοργανώσεις της χρονιάς.

“Είμαι πολύ χαρούμενη για τη σημερινή μου εμφάνιση. Είμαι καλά και αυτό φάνηκε και μέσα στην κούρσα. Επέλεξα να πάω με 15 διασκελισμού στα πρώτα πέντε εμπόδια, ωστόσο το πέμπτο μου βγήκε κοντά και άλλαξα πόδι. Πιστεύω πως υπάρχει περιθώριο να τρέξω ακόμη γρηγορότερα. Πρώτη φορά ξεκινάω τη χρονιά με μία τέτοια επίδοση. Η προπόνηση που έχω κάνει μου έδειχνει πως είμαι σε θέση να τρέξω γρήγορα. Ο στόχος μου είναι να εξασφαλίσω τη συμμετοχή μου στο Ευρωπαϊκό του Μονάχου, Ευχαριστώ τον προπονητή μου Μιχάλη Μανουσάκη που είναι δίπλα μου”, είπε η Γναφάκη.

Νικήτρια στην κούρσα ήταν η Ντανιέλα Λεντέκα (Σλοβακία) με 56.36. Το ατομικό της ρεκόρ βελτίωσε η Βασιλική Μητσιούλη νικήτρια στην πρώτη σειρά με 59.80. Η νεαρή θα συμμετάσχει φέτος στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κ20, το οποίο θα γίνει στο Κάλι. Η αθλήτρια του Κώστα Χήτα είχε 60.21 από φέτος.

Εξαιρετική εμφάνιση από την Φέρρα

Πολύ καλό ήταν το ντεμπούτο της Ανδριάνας Φέρρα στα 400 μ., η οποία τερμάτισε σε 53.64 κι έδειξε πως σύντομα θα είναι σε θέση να απειλήσει το ατομικό της 53.25. Η έμπειρη αθλήτρια του Ανδρέα Λιναρδάτου επέλεξε να κρατήσει ένα ρυθμό τέμπο για το πρώτο μισό της κούρσας, προκειμένου να έχει τις απαραίτητες δυνάμεις στο τέλος. “Συνήθως φεύγω γρήγορα στα πρώτα 200 μέτρα. Ο προπονητής μου, μου είπε να κρατηθώ και το έκανα. Τα 400 μ. είναι ένα αγώνισμα που μπορείς εύκολα να παρασυρθείς και να μη πετύχεις αυτό που μπορείς. Χρειάζομαι κούρσες και θα τις επιδιώξω γιατί μέσα από αυτές θα βρω χρόνο ανάλογο με τις δυνατότητες μου”, είπε η Φέρρα. Η δεύτερη γρηγορότερη Ελληνίδα στο σύνολο των σειρών ήταν η Μαρίτα Αργυρού με 54.62 (δεύτερη στην πρώτη σειρά) και τρίτη η Δέσποινα Μουρτά με 54.78.

Φινάλε με δεκάδες χαρούμενα πρόσωπα

Κάτι παραπάνω από ελπιδοφόρο ήταν το φινάλε των φετινών αγώνων Βενιζέλεια – Χανιά. Με την ολοκλήρωση του αγωνιστικού προγράμματος στον αγωνιστικό χώρο μπήκαν δεκάδες μικρά παιδιά από τις ακαδημίες των σωματείων των Χανίων πήραν μέρος σε αγώνα σκυταλοδρομίας και γέμισαν χαμόγελα και γλυκές φωνές την εγκατάσταση. Στο τέλος οι εκκολαπτόμενοι πρωταθλητές έλαβαν από ένα αναμνηστικό μπλουζάκι από την πρόεδρο του ΣΕΓΑΣ Σοφία Σακοράφα και τον γενικό γραμματέα της Ομοσπονδίας Γιώργο Γιατρουδάκη.

Οι μικροί αθλητές και οι γονείς τους απόλαυσαν τις όμορφες στιγμές και έβγαλαν τις καθιερωμένες αναμνηστικές φωτογραφίες,

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected