Κατηγορίες
Basket

Εντυπωσιακή η Λάρισα ισοφάρισε τη σειρά στα ημιτελικά

Ισοφάρισε σε 1-1 την ημιτελική σειρά των playoffs της Basket League η Λάρισα καθώς νίκησε με 84-77 τον Παναθηναϊκό στο κλειστό της Νεάπολης ενώ έφτασε να προηγείται με 26 πόντους διαφορά.

H ομάδα του Φώτη Τακιανού άγγιξε το τέλειο παιχνίδι για να φέρει στα ίσια την ημιτελική σειρά, έχοντας πρώτο σκόρερ τον Ντεβόντε Γκριν με 19 πόντους. Ο Ουσμάν Κρουμπάλι τελείωσε με νταμπλ-νταμπλ (16 π., 12 ριμπ.) και σημαντικές λύσεις στο τέλος ενώ γι’ ακόμα μία φορά καθοριστικός ήταν ο Στέφαν Μούντι. Για τους «πράσινους» ο Ντάριλ Μέικον είχε 27 πόντους ενώ 19 σημείωσε ο Ιωάννης Παπαπέτρου.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να έχουν καλό ρυθμό τόσο στην επίθεση όσο και στην άμυνα, ωστόσο οι γηπεδούχοι όσο περνούσε η ώρα έβγαζαν ενέργεια και ήταν καταιγιστικοί επιθετικά. Εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη και την αστοχία του «τριφυλλιού» με συνέπεια να προηγηθούν με 26-13 στο τέλος της πρώτης περιόδου.

Η κυριαρχία των γηπεδούχων συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο με συνέπεια η διαφορά να φτάσει και τους 26 πόντους (43-17). Οι «πράσινοι» προσπάθησαν ν’ αντιδράσουν και με επιμέρους σκορ 19-4 μείωσαν (47-36), βρίσκοντας λύσεις με Μέικον και Παπαπέτρου.

Μάριτς και Μούντι κράτησαν τους γηπεδούχους μπροστά με διψήφια διαφορά αλλά ο Μέικον έμοιαζε ασταμάτητος προσπαθώντας να δώσει ώθηση στην ομάδα του που έδειξε καλύτερο πρόσωπο στην τρίτη περίοδο. Το πρώτο εύστοχο σουτ του Νέντοβιτς έφερε τη διαφορά στους τέσσερις στο ξεκίνημα του τελευταίου δεκαλέπτου, ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν τα παρατούσαν. Ο Παπαπέτρου με εύστοχο τρίποντο έφερε τη διαφορά στους δύο, όμως ο Κρουμπάλι απάντησε από τα 6.75 επαναφέροντας τη διαφορά ξανά στους επτά (80-73). Κάπου εκεί το ματς τελείωσε αφού οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν ν’ ανατρέψουν την εις βάρος τους κατάσταση και η Λάρισα πανηγύρισε μια πολύ σημαντική νίκη.

Τα δεκάλεπτα: 26-13, 50-38, 62-57, 84-77

τα στατιστικά του αγώνα ΕΔΩ

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected