Κατηγορίες
Αθλήματα

O Μάρεϊ άφησε εκτός 4άδας τον Τσιτσιπά (vids)

Τη μεγαλύτερη νίκη του από το 2016, τη χρονιά που ήταν στο Νο.1 του κόσμου και είχε κερδίσει δύο φορές τον Novak Djokovic, πανηγύρισε ο Andy Murray, ο οποίος επικράτησε του Νο.1 του ταμπλό και Νο.5 στον κόσμο Στέφανου Τσιτσιπά με 7-6 (4), 6-3, για να μπει στα ημιτελικά του BOSS Open στην Στουτγκάρδη.

Όπως αναφέρει το tennisnews, ο 35χρονος Βρετανός, πρώην Νο.1 στον κόσμο και κάτοχος 3 Grand Slam τίτλων, έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και σήμερα στην Στουτγκάρδη, σίγουρα το καλύτερό του στην εβδομάδα από τη γραμμή του σερβίς.

Πολύ καλός στο σερβίς ήταν και ο Στέφανος στο 1ο σετ, στο οποίο αντιμετώπισε μόνο ένα break point στο 7ο game και το έσβησε, για να κάνει το υπέρ του 4-3. Στο 12ο game είχε ο Στέφανος τη μεγάλη ευκαιρία, όχι μόνο για το break αλλά και για το σετ, αλλά ο Murray κατάφερε να σβήσει το set point στο 5-6, 30-40 και να κρατήσει το σερβίς του.

Έστειλε έτσι ο πολύ έμπειρος Βρετανός το σετ αυτό στο tie-break και εκεί παρέμεινε αλάνθαστος, για να αξιοποιήσει το μοναδικό mini-break που έγινε σε όλο το tie-break και να πάρει προβάδισμα με 5-3, ολοκληρώνοντάς το στο 7-4 λίγο αργότερα.

Στο 2ο σετ ο Murray κατάφερε να μην αντιμετωπίσει ούτε ένα break point, ενώ αξιοποίησε την πρώτη ευκαιρία που είχε για break στο σετ, για να “σπάσει” για 1η φορά το σερβίς του Στέφανου και να περάσει μπροστά με 4-2, χάρη σε ένα μεγάλο passing shot στο break point.

Έκανε και το 5-2 ο Βρετανός, με τον Στέφανο να παλεύει ως το τέλος, σβήνοντας διπλό match point στο 2-5, 15-40 για να κρατήσει τελικά το σερβίς του και να μειώσει σε 5-3, αλλά τον Murray να παραμένει πολύ καλός στο σερβίς και να “κλειδώνει” τη νίκη στο επόμενο game, έπειτα από 1 ώρα και 40 λεπτά αγώνα.

Θυμίζουμε πως ο Murray ξεκίνησε τη σεζόν του στο γρασίδι την προηγούμενη εβδομάδα, στο Challenger του Surbiton, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά. Τώρα προκρίθηκε σε έναν ημιτελικό ΑΤΡ 250 διοργάνωσης, πετυχαίνοντας σαφώς πολύ μεγαλύτερες νίκες και πραγματοποιώντας πολύ καλύτερες εμφανίσεις.

Στα ημιτελικά θα αντιμετωπίσει είτε τον Νικ Κύργιο, είτε τον Marton Fucsovics.

Όσο για τον Στέφανο, ήταν η πρώτη εβδομάδα στη σεζόν του γρασιδιού και μπορεί να μην ήταν η ιδανικότερη δυνατή, αλλά δεν ήταν καθόλου άσχημη. Θυμίζουμε πως ο 23χρονος Έλληνας τενίστας έπαιξε και στο διπλό, μαζί με τον αδερφό του Πέτρο, φτάνοντας και εκεί στα προημιτελικά. Συνολικά έδωσε δυο αγώνες στα μονά και δυο στα διπλά, ενόψει της επόμενης εβδομάδας, στην οποία θα αγωνιστεί στο 500άρι του Χάλε.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected