Super League 1 - Super League 2

Προβάδισμα για τη Λαμία, 2-1 στη Βέροια (photos)

Το πάνω χέρι για την τελευταία “κενή” θέση της Super League 1 για τη σεζόν 2022/2023 πήρε η Λαμία.

Η ομάδα της Φθιώτιδας επικράτησε με 2-1 στη Βέροια και σε μία εβδομάδα, θα υποδεχτεί τη “Βασίλισσα του Βορρά” έχοντας σημαντικό προβάδισμα για να παραμείνει στη Super League 1 για ακόμη μία χρονιά.

Το παιχνίδι είχε καταιγιστικό ρυθμό, με τη Βέροια να παίζει με ψυχή, επιδιώκοντας την υπέρβαση, όμως η ποιότητα των “κυανολεύκων” έγειρε την πλάστιγγα στο τέλος, ειδικά μετά το γκολ του έμπειρου Μανούσου.

Για ένα ακόμη ματς, πέτυχε γκολ ο Γιάννης Πασάς, ισοφαρίζοντας στο 78′ το γκολ που πέτυχε ο Μπεχαράνο στο 7ο λεπτό, όμως δεν ήταν αρκετό στην ομάδα του Παύλου Δερμιτζάκη να πάρει ένα αποτέλεσμα που θα της δώσει σημαντικές ελπίδες ενόψει του επαναληπτικού της Λαμίας.

Το φιλμ

Το ματς είχε ρυθμό από την αρχή και η πρώτη τελική ήταν για τη Βέροια, αλλά στο 3’ η κεφαλιά του Φοφανά έφυγε άουτ.

Η Λαμία ανέβασε στροφές και στην πρώτη της φάση, στο 7’ άνοιξε το σκορ. Φάουλ από αριστερά με το αριστερό του Ταϊρόν, η μπάλα πέρασε απ’ όλους και ο Μπεχαράνο στο δεύτερο δοκάρι με κεφαλιά νίκησε τον Παπαδόπουλο. Το γκολ ελέγχθηκε στο VAR για το αν επηρέαζε κάποιος παίκτης της Λαμίας που ήταν εκτεθειμένος, αλλά μέτρησε κανονικά στο 11’.

Η Βέροια άγγιξε το 1-1 στο 20’. Ο Κάτσε έκανε την κάθετη στον Μούργο, ο οποίος με το κοντρόλ απέφυγε τον Μαρτίνεθ, αλλά το αριστερό πλασέ ήταν αδύναμο και μπλόκαρε ο Σαράνοφ.

Στο 24’ σε κόρνερ του Ταϊρόν, πρώτη κεφαλιά του Σιμόν, δεύτερη στο δεύτερο δοκάρι του Μπεχαράνο, έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι είχαν τον έλεγχο και στο 40’ πάλι έχασαν σπουδαία ευκαιρία για το 1-1.  Ο Πασάς με πλάτη στο ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, έβγαλε εξαιρετική πάσα στον Πεταυράκη, αλλά το δεξί πλασέ του απέκρουσε ο Σαράνοφ και κράτησε το 0-1.

Στο 45’+5’ ο Γιακουμάκης έκανε ωραία ενέργεια, αλλά το αριστερό σουτ απέκρουσε ο Σαράνοφ. Γύρισμα του Γιακουμάκη στην εξέλιξη, το σουτ του Μπουκουβάλα κόντραρε και στη συνέχεια νέο σουτ του Μούργου έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκάρι!

Η Βέροια μπήκε δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48’ σέντρα με το αριστερό του Μπουκουβάλα, κεφαλιά του Φοφανά στο ύψος της μικρής περιοχής έφυγε ψηλά άουτ. Στο 52’ βολέ του Πεταυράκη με το αριστερό, έδιωξε σε κόρνερ ο Σαράνοφ, ενώ στο 54’ σουτ του Πασά κόντραρε στον Αντέτζο κι έφυγε κόρνερ. Στο 56’ το δεξί σουτ εκτός περιοχής του Μούργου ήταν κακό και έφυγε άουτ.

Η ομάδα της Ημαθίας δεν είχε κόρνερ στο πρώτο μέρος και κέρδισε πέντε στα πρώτα 15 λεπτά του δεύτερου. Στο 58’ ο Σαράνοφ απομάκρυνε κόρνερ με τις γροθιές, ο Κάτσε έκανε το αριστερό βολέ από τα 25 μέτρα, αλλά η μπάλα έφυγε ένα μέτρο από το δεξί δοκάρι.

Η Λαμία είχε την πρώτη καλή στιγμή στο 63’ όταν η προβολή του Ρόμανιτς κόντραρε στον Δημόπουλο κι έφυγε κόρνερ. Στην εξέλιξη ο Παπαδόπουλος μπλόκαρε την κεφαλιά του Τζανετόπουλου.

Στο 74’ σε φάουλ με το δεξί του Γκέντσογλου, το πλασέ του Ρόμανιτς στο ύψος του πέναλτι, κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι, αλλά υποδείχθηκε οφσάιντ σε μία οριακή φάση.

Στο 77’ η Βέροια πέτυχε αυτό που κυνηγούσε με λύσσα. Σε βαθιά μπαλιά του Πεταυράκη, ο Τζανετόπουλος πήρε την κεφαλιά προς τα πίσω, ο Σαράνοφ απομάκρυνε προ του Γιακουμάκη, αλλά ουσιαστικά έδωσε στον Πασά κι αυτός με αριστερό πλασέ σε κενή εστία, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, ισοφάρισε!

Η Βέροια πλέον έδειχνε αποφασισμένη να κυνηγήσει την ανατροπή και τη νίκη, αλλά στο 84’ ο έμπειρος Μανούσος πάγωσε τους γηπεδούχους. Βολέ του Σαράνοφ, συνδυάστηκαν στο κέντρο Νούνιες, Καραμάνος, κάθετη του τελευταίου στον Μανούσο, ο οποίος μπήκε στη μεγάλη περιοχή και με δεξί σουτ εκτέλεσε τον Παπαδόπουλο για το 1-2!

Στο 92′ αριστερό σουτ εκτός περιοχής μπλόκαρε ο Σαράνοφ, ενώ το ίδιο έκανε στο 93′ ο Παπαδόπουλος σε διαγώνιο αριστερό σουτ του Ρόμανιτς. Στο 96′ σουτ του Μπουκουβάλα δεν βρήκε στόχο, ενώ πριν το τελευταίο σφύριγμα ο Καπνίδης αστόχησε σε κεφαλιά από τη μικρή περιοχή!

Συνθέσεις

ΝΠΣ Βέροια (Παύλος Δερμιτζάκης): Παπαδόπουλος, Μπουκουβάλας, Πεταυράκης, Δημόπουλος, Μαραγκός, Κάτσε (81’ Οικονόμου), Γαβριηλίδης (77’ Μπλέτσας), Μούργος (81’ Καπνίδης), Φοφανά (59’ Κουατένγκ), Γιακουμάκης, Πασάς.

Λαμία (Τζανλούκα Φέστα) : Σαράνοφ, Σιμόν, Σαραμαντάς, Μαρτίνεθ, Αντέτζο, Τζανετόπουλος, Τζανδάρης (57’ Νούνιες), Μπαχαράνο (70’ Γκέντσογλου), Ταϊρόν (46’ Ρόμανιτς), Μανούσος (89′ Προβυδάκης), Καραμάνος.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected