Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Super League 1 - Μεταγραφές

Ο ΠΑΟΚ συμφώνησε με τη Μπενφίκα και φέρνει στην Ελλάδα τον Tiago Dantas (vid)

Ο Τιάγκο Ντάντας θα αποτελέσει την επόμενη προσθήκη στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, εκτός συγκλονιστικού απροόπτου.

Όπως αναφέρει το Sport24, o 21χρονος box-to-box μέσος πρόκειται να αποκτηθεί με τη μορφή δανεισμού, χωρίς να έχουν καθοριστεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την περίπτωση αγοράς του.

Ο διεθνής με την εθνική Πορτογαλίας Κ19 αναμένεται στη Θεσσαλονίκη έως το τέλος της εβδομάδας.

Ο Ντάντας είναι ένας ποδοσφαιριστής που ήθελε από τον Ιανουάριο ο αθλητικός διευθυντής του ΠΑΟΚ, Ζοζέ Μπότο. Η επιθυμία του δεν άλλαξε τους τελευταίους μήνες, παρότι δεν αγωνιζόταν στην Μπάγερν όπου είχε παραχωρηθεί δανεικός, αφού τον γνωρίζει καλά από της ακαδημίες της Μπενφίκα, τον εκτιμάει και η περίπτωσή του έχει τσεκαριστεί αρκετά.

Ποιος είναι ο Ντάντας
Ο Πορτογάλος κεντρικός μέσος γεννήθηκε μία μέρα πριν από τα Χριστούγεννα του 2000 στη Λισαβόνα και από μικρή ηλικία εντάχθηκε στις ακαδημίες της Μπενφίκα. “Αποφοίτησε” από αυτές το 2018, όταν προβιβάστηκε στη Β’ ομάδα και πήρε τα πρώτα λεπτά συμμετοχής του στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία του πορτογαλικού πρωταθλήματος.

Το 2018-2019 είχε 21 συμμετοχές, και την επόμενη σεζόν 23, ωστόσο άρχισε να υπολογίζεται από τον Μπρούνο Λάζε για τις προπονήσεις και της πρώτης ομάδας. Τον Δεκέμβριο του 2019 έκανε ολιγόλεπτο ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σε αγώνα κυπέλλου και κατέστη σαφές ότι το μόνο που του λείπει είναι λεπτά συμμετοχής.

Τη νέα σεζόν άρχισε να αγωνίζεται στην Μπενφίκα Β, αλλά τον Οκτώβριο του 2020 παραχωρήθηκε δανεικός στην Μπάγερν ΙΙ. Στην 3. Liga είχε επτά συμμετοχές, ωστόσο αγωνίστηκε και δύο φορές στην Bundesliga με την πρώτη ομάδα και μάλιστα τον Απρίλιο του 2021 ως βασικός κόντρα στην Ουνιόν.

Όταν έληξε ο δανεισμός του, η Μπενφίκα τον παραχώρησε ξανά, αλλά αυτήν τη φορά σε ακόμα πιο υψηλό επίπεδο. Η ομάδα του για το 2021-2022 ήταν η Τοντέλα, στην οποία πήρε 26 παιχνίδια στην Primeira Liga, τα έντεκα ως βασικός.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected