Super League 1

Το γκολ του Σισέ έδωσε την φιλική νίκη στον Ολυμπιακό

Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 της Άλκμααρ στο έβδομο φιλικό προετοιμασίας και πρώτο στην Ελλάδα με κεφαλιά του Σισέ από κόρνερ του Ζινκερνάγκελ.

Ο Πέδρο Μαρτίνς επέλεξε να ξεκινήσει με τον Βατσλίκ κάτω απ’ τα δοκάρια, Σισέ και Σωκράτης βρέθηκαν στο κέντρο της άμυνας. Αριστερά έπαιξε ο Ρεάμπτσιουκ και δεξιά ο Βρσάλικο στο ντεμπούτο του με τον Ολυμπιακό. Μαντί Καμαρά και Κανέ ήταν τα αμυντικά χαφ, ενώ ο Αγκιμπού ξεκίνησε προωθημένος δίπλα σε Μασούρα, Ζινκερνάγκελ και πίσω απ’ τον προωθημένο Ελ Αραμπί.

Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μπει με ορμή στο παιχνίδι για να ζεστάνει και το κοινό του, αλλά και γενικώς ώστε να πάρει μπρος σιγά σιγά ενόψει των επίσημων υποχρεώσεων του. Πιέζοντας ψηλά έκλεψε την μπάλα με τον Μαντί Καμαρά και στη συνέχεια έγινε κάτοχός της ο Ελ Αραμπί, ο οποίος δεν μπόρεσε να εκτελέσει από θέση από την οποία συνήθως το… γράφει.

Για να βρούμε την επόμενη αξιόλογη φάση των Πειραιωτών και γενικότερα του αγώνα πρέπει να πάμε στο 17ο λεπτό. Σε μια επίθεση, που ξεκίνησε με κάθετη του… Σισέ για τον Ρέαμπτσιουκ, ο οποίος σέντραρε για τον Ελ Αραμπί, ο οποίος παρουσιάστηκε και πάλι… κρύος, καθώς αντί για σουτ έκανε κάτι σαν κοντρόλ και στη συνέχεια ο Μασούρας είδε τον Βάρχουλστ να μπλοκάρει εύκολα το σουτ του. Η πρώτη επικίνδυνη επίθεση από τους φιλοξενούμενους έγινε στο 26’, με τον

Παπασταθόπουλο να καθαρίζει τη φάση. Αμέσως μετά ο Σισέ πήγε να κάνει «δώρο» με κακό γύρισμα, αλλά ο Βατσλίκ έδιωξε σε κόρνερ.

Οι Πειραιώτες κρατούσαν το καλό για το τέλος του πρώτου ημιχρόνου. Λίγο πριν την ανάπαυλα, κέρδισαν κόρνερ, ο Ζινκερνάγκελ το εκτέλεσε από τα δεξιά, Σισέ και Παπασταθόπουλος πήδηξαν για κεφαλιά, την οποία πήρε ο πρώτος και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με την μπάλα να σκάει στο έδαφος. Μετά την ανάπαυλα, η μοναδική αλλαγή ήταν η είσοδος του Άβιλα αντί του Βρσάλικο, που δεν θα ήταν εφικτό να αγωνιστεί περισσότερο από 45 λεπτά.

Η πρώτη καλή στιγμή των πρωταθλητών Ελλάδος έγινε στο 55’ και ήταν κλασική ευκαιρία, αλλά ο Ζίνκερνάγκελ αδίκησε την καλή του προσπάθεια, κάνοντας άστοχο σουτ από θέση βολής. Ο ρυθμός δεν ήταν καλός στη συνέχεια και οι φάσεις μοιραία λίγες. Όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, οι ομάδες δοκιμάζουν πρόσωπα και σχήματα και οι αρκετές μαζεμένες αλλαγές από το 70’ χάλασαν το παιχνίδι.

Τίποτα δεν άλλαξε ως το φινάλε και ο Ολυμπιακός πήρε τη δεύτερη νίκη του στη φετινή προετοιμασία. Επόμενος αντίπαλος θα είναι ο Άρης στο φιλικό της Δευτέρας (11/07, 21.00, Novasports Prime).

Η σύνθεση του Ολυμπιακού: Βατσλίκ, Ρέαμπτσουκ, Βρσάλικο (46′ Άβιλα), Σισέ, Παπασταθόπουλος (72′ Μανωλάς), Αγκιμπού (83′ Βαλμπουενά), Μαντί (72′ Εμβιλά), Κανέ (83′ Μπουχαλάκης), Μασούρας, Ζινκερνάγκελ (72′ Ραντζέλοβιτς), Αραμπί (72′ Αμπουμπακάρ Καμαρά).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected