Αθλήματα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20: Η Μαρία Κάσσου το νταμπλ, σπουδαίες επιδόσεις και όρια από τις Μπερτσιμά και Λυρή

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κ20 ολοκληρώθηκε σήμερα στην πόλη των Σερρών με μια σειρά από δυνατούς τελικούς, που πρόσφερα θέαμα στους φίλους του στίβου, που γέμισαν από νωρίς τις εξέδρες του Δημοτικού Σταδίου.

Η Μαρία Κάσσου (Πανναξιακός) ήταν από τα πρόσωπα του διημέρου, αφού έκανε το νταμπλ και μετά τα 1.500 μ. επικράτησε και στα 3.000 μ. με 9.26.16 επιβεβαιώνοντας για μια ακόμη φορά φέτος πως διανύει πολύ καλή σεζόν. Η αθλήτρια του Σταύρου Καρρέ συνέτριψε το ατομικό της ρεκόρ στο αγώνισμα το οποίο ήταν 9.29.19 και πλέον στρέφει την προσοχή της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι. Η αθλήτρια καταφέρνει να πετυχαίνει σπουδαίες επιδόσεις τρέχοντας δίχως τον απαραίτητο συναγωνισμό, τον οποίο θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί στη διοργάνωση της Κολομβίας. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των Ανδρών ο Γιώργος Σγουρός (ΑΟ Σητειακός) δεν είχε κανένα πρόβλημα να φτάσει εύκολα στη νίκη με 8.39.16.

Η Γωγούλη νικήτρια στη σφυροβολία

Ο τελικός της σφυροβολίας ήταν το πρώτο αγώνισμα του απογευματινού προγράμματος, εκεί όπου η Αγορίτσα – Λυδία Γωγούλη (Ζευς Τρικάλων) ήταν νικήτρια με βολή στα 55,05 μέτρα. Η αθλήτρια άφησε στη δεύτερη θέση την Αφροδίτη Τζατζιμάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) 54,37 μ. και τρίτη η Ναταλία Μάγου (ΑΟ Ρόδου) με 52,34 μέτρα. Στους Άνδρες ο αθλητής το ΑΟ Φιλοθέης Ορέστης Εμμανουηλίδης έκανε από την αρχή γρήγορη κούρσα και τερμάτισε τελικά νικητής με 53.99 και νέο ατομικό ρεκόρ.

Η Ντραγκομίροβα τη νίκη στη σφαιροβολία

Η Αναστασία Ντραγκομίροβα (ΑΣ Κένταυρος) μπορεί να έχει επιστρέψει στο σύνθετο, ωστόσο έχει ήδη το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι στη σφαιροβολία. Η νεαρή ήταν νικήτρια σήμερα στη σφαιροβολία με 14,50 μ., ωστόσο η σκέψη της είναι ήδη στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα, εκεί όπου θέλει να διεκδικήσει το όριο για το Παγκόσμιο στο Κάλι. “Αρχίζω και βρίσκω το ρυθμό μου στα σύνθετα. Πιστεύω πως στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα θα μπορέσω να πιάσω το όριο. Αν δεν συμβεί, τότε στο Παγκόσμιο, θα αγωνιστώ στη σφαιροβολία. Η χρονιά είναι μεταβατική, μετά τον τραυματισμό που με είχε κρατήσει πίσω”, είπε η ταλαντούχα αθλήτρια. Δεύτερη στη σφαιροβολία ήταν η Μαρία Ανδρεάδη (ΓΣ Κερατσινίου) με 14,16 μ., η οποία προετοιμάζεται για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Κάλι. Τρίτη στη σφαιροβολία ήταν η Ελένη Μπασιάκου (Πρωτέας Ηγουμενίτσας) με 12,41 μέτρα.

Στα 400 μ. εμπ. η Βασιλική Μητσιούλη (Ζευς Τρικάλων) κυνήγησε μια γρήγορη κούρσα, ωστόσο κάποια λάθη στη διάρκεια της, της στέρησαν μια επίδοση καλύτερη από το 60.44, που της χάρισε το χρυσό μετάλλιο. Στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών νικητής αναδείχθηκε ο αθλητής του ΑΟ Φιλοθέης, Ορέστης Εμμανουηλίδης με 53.99.

Κόντα στο όριο ο Αργύρης

Στα 800 μ. Ανδρών ο Ηλίας Αργύρης (Ολυμπίας Πάτρών) βρέθηκε πολύ κοντά στο όριο (1.51.40) για το Παγκόσμιο Κ20, αφού τερμάτισε σε 1.51.40 και βελτίωσε το ατομικό του ρεκόρ.Ο νεαρός άφησε στη δεύτερη θέση τον Πέτρο Παπαιωάννου (ΠΓΣ) με 1.51.44 και στην τρίτη τον Ευστάθιο Ορφανίδη (ΓΣ Λαγκαδά) με 1.54.48.

Η Γεωργία – Μαρία Δεσπολάρη (Απόλλων Πύργου) μετά τη δεύτερη θέση στα 400 μ. αναδείχθηκε νικήτρια στα 800 μ. με 2.13.56, νικώντας οριακά πάνω στο νήμα της Μαρίας Σταυριανού (ΟΣ Παγχιακός) με 2.13.66 και τρίτη η Βασιλική Καλλιμογιάννη (ΝΓΣ Θεσσαλονίκης) με 2.14.37.

Ο Γκαμπριέλ Κολέτσι (ΓΕΗ) ήταν νικητής στον ακοντισμό με 64,20 μ. και ακολούθησαν ο 9ος πριν λίγες ημέρες στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ18, Αλέξανδρος Γρηγοριάδης με 61,5 μ. και στην τρίτη ο Αρτάν Κιόσα (ΑΟ Μεγάρων) με 58,51 μέτρα.

Σπουδαίες επιδόσεις και όρια από τις Μπερτσιμά και Λυρή

Εντυπωσιακός ήταν ο τελικός στο μήκος των Γυναικών Κ20, στο φινάλε του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Κ20 στις Σέρρες, με δύο αθλήτριες να πετυχαίνουν το όριο για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της κατηγορίας και να δείχνουν έτοιμες για ακόμη μεγαλύτερα άλματα.

Νικήτρια αναδείχθηκε η Κωνσταντίνα Μπερτσιμά (Ερμής Σχηματαρίου) με 6,21 μ. από το έκτο και τελευταίο άλμα, πλου της έδωσε τη νίκη, το όριο και το χρυσό μετάλλιο. Η αθλήτρια της Βενετίας Χατζηιωάννου μέχρι εκείνη την προσπάθεια ήταν στην δεύτερη θέση, αφού μπροστά της είχε την Μικαέλα Λυρή (ΟΦΚΑ Οδυσσέας). Η νεαρή, που επέστρεψε την Παρασκευή από το Ισραήλ, στο τρίτο της άλμα κι έχοντας νωρίτερα κάνει δύο άκυρα άλματα, σημείωσε 6,15 μ. (1,8) και βελτίωσε το ατομικό της ρεκόρ, το οποίο ήταν 6,04 μ. από φέτος.

Η Μπερτσιμά έκανε πολύ καλό αγώνα, αφού βελτίωσε διαδοχικά τρεις φορές το προηγούμενο ρεκόρ της (6,00 μ.) με 6,02 μ. στην τέταρτη προσπάθεια, 6,07 μ. στην πέμπτη και 6,21 μ. στην τέταρτη. Το χάλκινο μετάλλιο πήγε στη νικήτρια του τριπλούν Σωτηρία Ράπτη (ΟΦΚΑ Οδυσσέας), που πέτυχε 6,04 (3,6) και 5,95 μ. (0,6) με κανονικό άνεμο.

“Είμαι ενθουσιασμένη και ανακουφισμένη. Εδώ και καιρό ήξερα πως μπορώ να βγάλω μια επίδοση σαν τη σημερινή. Νιώθω ότι είμαι έτοιμη να πάω ακόμη καλύτερα. Είμαι αθλήτρια αγώνων και πιστεύω πως και στο Κάλι θα μπορέσω να προσεγγίσω τις επιδόσεις μου. Το επίπεδο των αγώνων θα είναι υψηλό σε κάθε περίπτωση εγώ θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό”, είπε η Μπερτσιμα εμφανώς ευχαριστημένη από τη σημερινή της εμφάνιση. Από την πλευρά της η 17χρονη Μιχαέλα Λυρή, η οποία ζει με την οικογένεια της στην Αυστρία, δήλωσε: “Στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα τα πράγματα δεν πήγαν καλά για εμένα. Η αλήθεια είναι πως σήμερα δεν περίμενα να βγει αυτή η επίδοση. Παρόλα αυτά κατάφερα να αντιδράσω μετά τα δύο πρώτα άκυρα άλματα και να βγάλω αυτή την επίδοση”.

Η Εμμανουηλίδου το ντάμπλ

Η Πολυνίκη Εμμανουηλίδου (ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας) μετά τη νίκη στα 100 μ. έκανε το νταμπλ επικρατώντας και στα 200 μ. με 23.96 (2,2) δείχνοντας να έχει επιστρέφει μετά τον τραυματισμό στη μέση, που την κράτησε πίσω στις προπονήσεις. Η αθλήτρια μετά το πρώτο τεστ στο Πανελλήνιο της Θεσσαλονίκης συμμετείχε και στις Σέρρες κι έδειξε πως είναι στη σωστή κατεύθυνση ενόψει του Παγκοσμίου. Δεύτερη ήταν η Άννα- Μαρία Ίβιτς (ΣΑΚΑ) με 25.16 (2,2) και τρίτη Βεατρίκη Ντούγκου (ΑΣ Ρήγας) με 25.17 (2,1), νικήτρια της πρώτης τελικής σειράς. Στου Άνδρες ο παίδας Βασίλης Κυριακίδης (ΓΣ Γλυφάδας) ήταν νικητής με 21.97 (0,8) βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ, ενώ οριακά πίσω του τερμάτισε ο Γεράσιμος Καμπίτσης (ΣΑΚΑ) με 22.01 (0,8) και τρίτος ένας άλλος αθλητής της ομάδας Κ18 της Ιερουσαλήμ, ο Πέτρος Παπαγιάννης (Βιτσέντζος Κορνάρος) με 22.15 (0,8).

Η Ρέτσα τη νίκη στο επί κοντώ

Η Αναστασία Ρέτσα (Αμεινίας Μεσογείων) ήταν πρώτη στο επί κοντώ με άλμα στα 4,00 μ., ενώ στη συνέχεια είχε καλές προσπάθειες στα 4,05 μέτρα. Δεύτερη με την ίδια επίδοση ήταν η Αλίνα Φλώρου -Δημητριάδου (ΓΣ Κηφισιάς), που επίσης έδειξε πως ήταν σε θέση να ανέβει υψηλότερα. Η Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) λίγες ημέρες από τη νίκη της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβε την τρίτη θέση με 3,90 μ. έχοντας δυνατή εξέδρα.

Ωραίος αγώνας στο ύψος

Μεγάλο ενδιαφέρον είχε και το ύψος των Ανδρών, εκεί όπου ο Ανδρέας Μίτα (ΑΣ Πρέβεζας) ανέβηκε πάνω από τα 2,12 μ. και στη συνέχεια δοκίμασε να υπερβεί τα 2,16 μ. για να πετύχει απόλυτο ρεκόρ. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Γρηγόρης Χάσσος (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος) με 2,09 μ. και το χάλκινο ο Πασχάλης Γεννίκης (ΟΦΚΑ Σέρρες) με 2,06 μ. και νέο ατομικό ρεκόρ.

Το κυνήγησε ο Σταματονικολός

Πολύ καλό αγώνα πραγματοποίησε ο Νίκος Σταματονικολός (ΓΣ Ηλιούπολης), που ωστόσο δεν κατάφερε να πετύχει το στόχο του, που ήταν η πρόκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Καλι (όριο 7,55 μ.). Ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλταδούρου πέτυχε 7,52 μ. (2,5), ενώ με κανονικό άνεμο είχε 7,45 μ. (1,7) . Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε ο Χρήστος Χήτας (Πυγμή Ευόσμου) με 7,23 μ. (2,3) και το χάλκινο ο Δημήτρης Μυλωνάς 7,18 μ. (0,4).

ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος και ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας τη νίκη στη βαθμολογία

Την πρώτη θέση στη βαθμολογία των Ανδρών κατέλαβε η ομάδα του ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος με 103,5 β. και ακολούθησαν ο ΓΣ Κηφισιάς με 90 β. και το Κολέγιο Αθηνών με 89 βαθμούς. Στις γυναίκες επικράτησε ο ΑΣΣ Αλέξανδρος Μακεδονίας με 72 και ακολούθησαν ο ΓΣ Σέρρες 93 με 68 βαθμούς και ο Αμεινίας Μεσογείων με 66. Πρώτο επαρχιακό σωματείο στους Άνδρες ήταν ο Βενιζέλος και στις Γυναίκες ο ΓΣ Σέρρες 93.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected