Κατηγορίες
Αθλήματα

Η Στεφανίδη στην πέμπτη θέση του κόσμου (vid)

Η Κατερίνα Στεφανίδη βρέθηκε σήμερα σε έναν ακόμη τελικό μεγάλης διοργάνωσης, αυτή τη φορά στο 18ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που είναι σε εξέλιξη στο Όρεγκον, και διεκδίκησε μέχρι την τελευταία της προσπάθεια να ανέβει στο βάθρο των νικητριών.

Η έμπειρη αθλήτρια ολοκλήρωσε τον αγώνα της στην πέμπτη θέση με άλμα στα 4,70 μ., επίδοση που αποτελεί φετινό της ρεκόρ. Η αθλήτρια του Μίτσελ Κρίερ ξεκίνησε την προσπάθεια της με επιτυχημένο άλμα στα 4,45 μ., πέρασε με την πρώτη τα 4,60 μ. και με την τρίτη τα 4,70 μέτρα. Έπειτα ο πήχης ανέβηκε στα 4,80 μ., εκεί όπου η αθλήτρια μετά το πρώτο άκυρο – και γνωρίζοντας πως ακόμη κι πέρναγε το ύψος θα ήταν εκτός μεταλλίων – , δοκίμασε στα 4,85 μ., ύψος που δεν κατάφερε να υπερβεί. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του Ρίο και πρώτη το 2017 στο Λονδίνο βρέθηκε για τρίτη δορά στην καριέρα της σε τελικό μεγάλης διοργάνωσης, αφού το 2019 ήταν τρίτη στο Παγκόσμιο που έγινε στη Ντόχα.

Η ολυμπιονίκης του Τόκιο, Κέιτ Ναζότ αναδείχθηκε παγκόσμια πρωταθλήτρια για πρώτη φορά στην καριέρα της με άλμα στα 4,85 μ., σε μια χρονιά, όπου αντιμετώπισε πολλά προβλήματα. Η Σάντι Μόρις δεν κατάφερε ούτε αυτή τη φορά να κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο, ωστόσο για τρίτη διαδοχική διοργάνωση ανέβηκε στο δεύτερο σκαλί του βάθρου με άλμα στα 4,85 μέτρα. Οι δύο αθλήτριες ξεπέρασαν τις φετινές τους επιδόσεις και σημείωσαν την κορυφαία επίδοση στον κόσμο. Την έκπληξη έκανε η Νίνα Κένεντι (Αυστραλία), που ξεπέρασε τα 4,80 μ. πέτυχε φετινό ρεκόρ και κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο, το πρώτο της στη διοργάνωση. Μία θέση πάνω από την Στεφανίδη ολοκλήρωσε τον αγώνα της η Τίνα Σούτϊ με 4,70 μ. ωστόσο καλύτερες προσπάθειες από την Ελληνίδα.

Η διαδρομή της Κατερίνας Στεφανίδη στους παγκόσμιους στίβους ξεκίνησε πολλά χρόνια πίσω. Από το 2014 κι έπειτα μετρά 14 συμμετοχές σε τελικούς κορυφαίων διοργανώσεων ανοιχτού και κλειστού, έχει ακούσει πέντε φορές τον εθνικό ύμνο να παίζει για εκείνη, ενώ συνολικά έχει κατακτήσει επτά μετάλλια!

Η πρόεδρος του ΣΕΓΑΣ, Σοφία Σακοράφα, με το τέλος της προσπάθειες της Ελληνίδας αθλήτριας, δήλωσε: “Η Κατερίνα Στεφανίδη είναι μια τεράστια αθλήτρια κι έχει πολλές επιτυχίες ακόμα στη συνέχεια της λαμπρής της καριέρας. Συγχαρητήρια σε εκείνη και τον προπονητή της“.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη SEGAS (@segas.gr)

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected