Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα

Ανεξέλεγκτες οι φωτιές σε Έβρο και Ηλεία, τραυματίες πυροσβέστες, κοντά σε σπίτια οι φλόγες (vids)

Φωτιά ξέσπασε το απόγευμα της Πέμπτης (21/07) σε δασική έκταση στο Σουφλί Έβρου.

Για την κατάσβεσή της κινητοποιήθηκαν επίγειες και εναέριες δυνάμεις και συγκεκριμένα 102 πυροσβέστες με 4 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 29 οχήματα, 6 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα ενώ συνδρομή παρέχουν μηχανήματα έργου του Ελληνικού Στρατού και υδροφόρες ΟΤΑ.

Παράλληλα, σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα καθώς και Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς.

Όπως αναφέρει το e-evros.gr, δεν πνέουν δυνατοί άνεμοι στο σημείο, κάτι που διευκολύνει την προσπάθεια των πυροσβεστών.

*News247

Ανεξέλεγκτη φωτιά στα Άγναντα Ηλείας: Τραυματίες πυροσβέστες, κοντά σε σπίτια οι φλόγες

Εκτός ελέγχου καίει η φωτιά στα Άγναντα Ηλείας που πλησιάζει επικίνδυνα τον οικισμό Λουκά Πηνείας. Δύο πυροσβέστες τραυματίστηκαν, ενισχύονται οι δυνάμεις

Σε εξέλιξη βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Πέμπτης στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας, με τις φλόγες να έχουν εξαπλωθεί επικίνδυνα, απειλώντας τον οικισμό Λουκά Πηνείας.

Όπως αναφέρει το patrisnews, οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή κάνουν πολύ δύσκολο το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων, ενώ οι κάτοικοι είναι πολύ ανήσυχοι,καθώς οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια τους, και προσπαθούν να βοηθήσουν στην επιχείρηση κατάσβεσης, με όποιο τρόπο μπορούν.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύθηκαν και πλέον επιχειρούν 115 πυροσβέστες με 36 οχήματα, τέσσερις ομάδες πεζοπόρου, έξι αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.

Το έργο των πυροσβεστικών συνδράμουν εθελοντές πυροσβέστες, μηχανήματα έργου και υδροφόρα οχήματα της αυτοδιοίκησης, ενώ σε γενική επιφυλακή έχουν τεθεί όλες οι πυροσβεστικές υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου, έκανε γνωστό πως κρίθηκε απαραίτητη η απομάκρυνση κατοίκων από τα Άγναντα, με λεωφορείο του δήμου, ενώ το ίδιο ίσως συμβεί και με τους κατοίκους του Λουκά.

Φωτιά στην Ηλεία: Τραυματίστηκαν πυροσβέστες
Με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας”, της Πάτρας, ένας πυροσβέστης, ο οποίος συμμετείχε στην επιχείρηση κατάσβεσης, στην πυρκαγιά που καίει, στα Άγναντα του δήμου Ήλιδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ, φέρει εγκαύματα.

Λίγο μετά τις 5 το απόγευμα είχαμε και έναν δεύτερο τραυματισμό Πυροσβέστη. Όπως αναφέρουν οι πρώτες πληροφορίες, ο άνδρας έχει χτυπήσει στο κεφάλι, και έχει κληθεί ασθενοφόρο, για την άμεση διακομιδή του στο Νοσοκομείο.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected