Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Ποδόσφαιρο Κόσμος

Πρόωρο τέλος στην Ευρώπη για τον ΠΑΟΚ

Ανέτοιμος, ασύνδετος, απροετοίμαστος και πολλούς χαρακτηρισμούς με το στερητικό α- για τον ΠΑΟΚ, στον επαναληπτικό της Τούμπας…

Ο “δικέφαλος” έφαγε τη…σάρκα του για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι και έδωσε απλόχερα την πρόκριση στη Λέφσκι, που δεν έκανε τίποτα παραπάνω από το να μελετήσει το…προβλέψιμο παιχνίδι της ελληνικής ομάδας. Με εννέα παίκτες τελείωσαν οι Θεσσαλονικείς, εξαιτίας αποβολής των Αουγκούστο, Βιεϊρίνια.

Ο ΠΑΟΚ, η ομάδα που έφτασε στα προημιτελικά του Conference League τη σεζόν που πέρασε είπε αντίο στην Ευρώπη Ιούλιο μήνα.

Και πως να μην πει με τους παίκτες του, χωρίς εξαιρέσεις, να κάνουν εγκλήματα στον αγωνιστικό χώρο και τον Ραζβάν Λουτσέσκου στον πάγκο, ο οποίος προσπάθησε να πάρει ανατροπή για την ομάδα του χωρίς φορ για 65 λεπτά. Κι όταν έκανε αλλαγές έβαλε τον Ζίβκοβιτς δεξί μπακ, έβαζε τον Σβαμπ αντί του Κάργα, ενώ οι δύο βασικοί χαφ είχαν κάρτα.

Τελικά στο 1-1, ο Αουγκούστο πήρε και δεύτερη στο 72′ κι εκεί τελείωσαν όλα. Ο Βιεϊρίνια πήρε κι αυτός στο 80′ και τέλος της σεμνής τελετής. Ένας λίγος ΠΑΟΚ για να αποκλείσει μία μέτρια ομάδα. Το 1-1 με 81%-19% κατοχή και 4-4 τελικές τα λέει όλα… Το θέμα είναι αν η νέα ομάδα που χτίζεται θ’ απορροφήσει τους κραδασμούς από το κάζο.

Με την ολοκλήρωση του αγώνα υπήρξαν μάλιστα έντονες αποδοκιμασίες στην Τούμπα.

Το φιλμ

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου σε ματς που ο ΠΑΟΚ ήθελε δύο γκολ μίνιμουμ για να πάει παράταση δεν ξεκίνησε Κούτσια ή Μπράντον. Πόνταρε στην ταχύτητα του εξτρέμ Νάρεϊ, αλλά αυτή βοηθάει σε ανοιχτές άμυνες και όχι με τη Λέφσκι που ήρθε συμπαγής και με τρεις πίσω.

Ο Ντάντας ήταν άφαντος σε ένα ακόμα ματς, οι παίκτες του ΠΑΟΚ ήταν φοβικοί, πιεσμένοι, νευρικοί με εύκολα λάθη σε πάσες και κοντρόλ. Κανείς δεν έπαιρνε πρωτοβουλίες πλην του Νάρεϊ, ο οποίος στο 16’ είχε άστοχο αριστερό σουτ.

Όπως αναφέραμε ο ΠΑΟΚ ήταν φοβικός και οι παίκτες του δεν έπαιρναν ρίσκα. Συχνά επέλεγαν την εύκολη δίοδο. Πάσα πίσω. Αυτό έκανε στο 25’ και ο Λύρατζης, αλλά απρόσεκτα. Η πάσα προς τον Κοτάτσκι ήταν αδύναμη, ο Ρονάλντο πήρε το δώρο, πέρασε τον Κροάτη γκολκίπερ και σε άδεια εστία εκτέλεσε για το 0-1.

Το γκολ φυσικά έκοψε τα πόδια των παικτών του ΠΑΟΚ. Πάσες δεξιά αριστερά και μπαλιές προς τον Νάρεϊ, ο οποίος παρά την ταχύτητά του έπρεπε να τα βάλει με τρεις. Η καλύτερη στιγμή του «Δικεφάλου» σημειώθηκε στο 45’ όταν σε σέντρα του Ράφα Σοάρες, ο Νάρεϊ στην καρδιά της άμυνας έκανε την προβολή, αλλά η μπάλα έφυγε άουτ.

Ο Λουτσέσκου άλλαξε την αριστερή πλευρά και ξεκίνησε στο δεύτερο ημίχρονο Βιεϊρίνια και Μπίσεσβαρ. Με τον ΠΑΟΚ να έχει περισσότερη ζωντάνια.

Στο 47’, όμως, η Λέφσκι είχε την πρώτη τελική, αλλά το πλασέ του Κράστεφ έφυγε άουτ.

Ο ΠΑΟΚ αναζητούσε χωρίς φορ γκολ και το βρήκε με μία τυχερή φάση στο 56’ από έναν χαφ. Ο Μπίσεσβαρ κέρδισε τις κόντρες και βγήκε πάσα προς τον Ντάντας, ο οποίος έφυγε τετ α τετ με τον Μιχάιλοφ και πλάσαρε εύστοχα για το 1-1.

Ο ΠΑΟΚ αναθάρρησε, αλλά συνέχισε να πιέζει χωρίς φορ! Στο 65’ φάουλ του Μιλάνοφ, μπλόκαρε ο Κοτάρσκι. Στο 66’ μπήκε ο Κούτσιας στο ματς με τον Ζίβκοβιτς να παίζει δεξί φουλ μπακ και τον Νάρεϊ μπροστά του.

Στο 72’ ο Λουτσέσκου έβαλε τον Σβαμπ αντί του Κάργα, ενώ Αουγκούστο και Κούρτιτς ειχαν εκνευρισμό και κάρτα! Και οι δύο για διαμαρτυρία χωρίς λόγο! Ο Βραζιλιάνος τελικά έκανε και ένα φάουλ στη μεσαία γραμμή και άφησε την ομάδα του με δέκα στο 72’. Πλέον, δεν γινόταν τίποτα.

Ο ΠΑΟΚ είχε κατοχή 81%-19% υπέρ του και ο Λουτσέσκου χαράμισε τον Νάρεϊ στην κορυφή να μάχεται χωρίς λόγο, ενώ η ομάδα του δεν μπορούσε να δώσει πλάτος. Στο 76’ σουτ του Μπίσεσβαρ έφυγε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 80’ ο Βιεϊρίνια δέχθηκε κάρτα για φάουλ στον Πετρίς, διαμαρτυρήθηκε και δέχθηκε δεύτερη κίτρινη για διαμαρτυρία. Ο ΠΑΟΚ έμεινε με εννέα παίκτες με τον Πορτογάλομ αρχηγό έξαλλο, να χειροκροτάει ειρωνικά και τον τέταρτο διαιτητή. Ακατανόητα πράγματα από όλους στην Τούμπα!

Το ματς τελείωσε με τον Ουέλτον να αστοχεί στο 92′ σε τετ α τετ.

Συνθέσεις

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Λύρατζης, Ράφα Σοάρες (46’ Βιεϊρίνια), Κάργας, Ίνγκασον, Αουγκούστο, Κούρτιτς, Κουαλιάτα (46’ Μπίσεσβαρ), Ζίβκοβιτς, Ντάντας, Νάρεϊ.

Λέφσκι Σόφιας (Στάνιμιρ Στοϊλοφ): Μιχάιλοφ, Πετρίς, Γκάλτσεφ, Κόρντομπα, Σόνκο, Κράστεφ, Φαν ντερ Καπ, Μιλάνοφ (85’ Πέτκοφ), Ρονάλντο (82’ Κράεφ), Μπαρί (92′ Μίτκοφ), Ουέλτον (92′ Τσουνάμι).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected