Κατηγορίες
Αθλήματα

Φιναλίστ ο Παύλος Τσιτσιπάς στην Τιφλίδα

Ο Παύλος Τσιτσιπάς και ο Γεωργιανός Aleksandre Shvangiradze πήραν τη 2η θέση στο διπλό της διεθνούς διοργάνωσης της ITF που φιλοξενήθηκε στην Τιφλίδα, Leila Meskhi Cup.

Ο 17χρονος Παύλος, μικρός αδερφός του Στέφανου και του Πέτρου Τσιτσιπά, έφτασε μέχρι τον τελικό στο διπλό του Leila Meskhi Cup, μαζί με τον Γεωργιανό Aleksandre Shvangiradze, καταλαμβάνοντας τη 2η θέση στο πρωτάθλημα της κατηγορίας J5 της ITF.

Όπως αναφέρει το tennisnews, οι δυο τενίστες κατάφεραν να κερδίσουν τρια δύσκολα παιχνίδια, για να προκριθούν μέχρι τον τελικό. Στον 1ο γύρο επικράτησαν του Ισραηλινού Itay Cohen και του Ρουμάνου Dev Kanbargimath με 6-2, 6-7 (5), 10-8. Στα προημιτελικά απέκλεισαν το Νο.2 ζευγάρι του ταμπλό, τους Ρώσους Ruslan Serazhetdinov και Roman Valetov, με 6-3, 4-6, 10-6.

Και στα ημιτελικά έδωσαν ένα πολύ κλειστό παιχνίδι, καταφέρνοντας στο τέλος να επιβληθούν των Τούρκων Erkut Aydin και Onder Balci, με 7-6 (4), 4-6, 11-9.

Στον τελικό Τσιτσιπάς και Shvangiradze αντιμετώπισαν το κορυφαίο ζευγάρι του ταμπλό, τους Ρώσους Victor Kuznetsov και Savilii Shpita. Και αυτό το παιχνίδι ήταν κλειστό, οι δυο Ρώσοι όμως ήταν καλύτερη στις κρίσιμες στιγμές και πήραν τη νίκη με 6-3, 7-5.

Ο Τσιτσιπάς είχε μια καλή πορεία και στο μονό, όπου απέκλεισε στον 1ο γύρο τον Καζάκο Ibragim Turgambekov, που εγκατέλειψε όταν ήταν πίσω με 5-1 στο 3ο σετ. Στη φάση των “16” ο 17χρονος Έλληνας τενίστας έπαιξε με το Νο.7 του ταμπλό, τον Ruslan Serazhetdinov, από τον οποίο ηττήθηκε στις λεπτομέρειες, με 6-2, 2-6, 6-4.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected