Κατηγορίες
Αθλήματα

Παγκόσμιο Κ20: Ο Νίκος Σταματονικολός στον τελικό του mήκους, o Ρούμτσιος προκρίθηκε στον ημιτελικό στα 110μ εμπ

Ο Νίκος Σταματονικολός από την πρώτη του προσπάθεια έδειξε ότι διεκδικεί δυναμικά θέση στον τελικό. Στο πρώτο άλμα προσγειώθηκε στα 7.53μ. μόλις 3 εκατοστά πίσω από το ατομικό του ρεκόρ (7.56μ.).

“Φυλάω το καλό άλμα για τον τελικό και εύχομαι να μου βγει. Είμαι σε πολύ καλή κατάσταση και το ότι αγωνίστηκα πρωί δεν με επηρέασε. Ο συναγωνισμός είναι σε υψηλό επίπεδο και μου έδωσε κίνητρο για καλύτερη προσπάθεια στον προκριματικό. Το πίστεψα ότι θα πάω στον τελικό όπου θέλω ένα μεγάλο άλμα..” μας είπε ο πρωταθλητής μας μετά τον αγώνα του.

Στη δεύτερη προσπάθεια ο αθλητής του Παναγιώτη Μπαλαταδούρου βελτίωσε άλλη μια φορά μέσα στη χρονιά το ατομικό του ρεκόρ με άλμα 7.62μ που τον έφερε στην 9η θέση του προκριματικού και τον… προσγείωσε στον τελικό του αγωνίσματος ο οποίος θα διεξαχθεί την Τρίτη 2/8 μετά τα μεσάνυχτα στις 00.15.

Ο πρωταθλητής μας αγωνίστηκε στο 1ο προκριματικό γκρουπ όπου πήρε την 5η θέση και συνολικά από τα δύο γκρουπ την 9η.

Δεν τα κατάφεραν στη σφαιροβολία Ντραγκομίροβα και Ανδρεάδη

Με καλύτερες επιδόσεις 14.21μ. και 13.58μ. Ολοκλήρωσαν την παρουσία τους στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του Κάλι στην Κολομβία η Μαρία Ανδρεάδη και η Αναστασία Ντραγκομίροβα καταλαμβάνοντας αντιστοίχως την 17η και 18η θέση στο σύνολο των δύο γκρουπ με συνολικά. Το όριο πρόκρισης ήταν 15.70μ και το ξεπέρασαν 4 αθλήτριες ενώ με επίδοση 14.63 έκλεισε η 12άδα του τελικού.

Η Μαρία Ανδρεάδη έριχνε πρώτη στο 2ο γκρουπ και στην πρώτη της βολή πέτυχε 13.58μ ενώ βελτιώθηκε στην 2η προσπάθεια που σημείωσε την καλύτερή της βολή με 14.21μ. και στη συνέχεια η αθλήτρια που γυμνάζεται με τον Τάκη Ανυφαντή ολοκλήρωσε τον αγώνα της με 13.84μ στην τρίτη προσπάθεια.

Στο πρώτο προκριματικό γκρουπ της σφαιροβολίας αγωνίστηκε η Αναστασία Ντραγκομίροβα που ξεκίνησε με 13.50μ. και στη συνέχεια σημείωσε 13.48μ. και 13.60 που ήταν και η καλύτερή της επίδοση. Η Αναστασία Ντραγκομίροβα που γυμνάζεται με τον Γιώργο Μποτσαριώβ θα αγωνιστεί στη συνέχεια (3/8) στο βασικό της αγώνισμα τα σύνθετα, το οποίο έχει ως στόχο για τη διοργάνωση.

10η Καλλιμογιάννη στην 1η προκριματική σειρά (γλίστρησε στη λίμνη)

Η Βασιλική Καλλιμογιάννη τερμάτισε στην 10η θέση της 1ης προκριματικής σειράς στα 3.000μ ΦΕ με χρόνο 10.58.34 που στάθηκε άτυχη γλιστρώντας και πέφτοντας στη λίμνη κάτι που τις στοίχησε σε χρόνο… Συνολικά από τις δύο προκριματικές σειράς η αθλήτρια του Ιάσωνα Ιωαννίδη κατέλαβε την 19η θέση ενώ προκρίθηκαν για τον τελικό 15 αθλήτριες με επίδοση της 15ης 10.37.77.

Η17χρονη που σημείωσε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα των Σερρών 10.34.13 και πέτυχε ατομικό ρεκόρ, ήταν άτυχη από το πέσιμο στη λίμνη και δεν κατάφερε να κάνει μια επίδοση κοντά στις δυνατότητές της, αποκομίζοντας όμως εμπειρίες για τη συνέχεια.

Ο Ρούμτσιος προκρίθηκε στον ημιτελικό στα 110μ εμπ.

Εκπληκτική εμφάνιση από τον Χρήστο Ρούμτσιο ο οποίος ολοκλήρωσε άψογα την κούρσα στον προκριματικό στα 110μ με εμπόδια όπου πέτυχε ατομικό ρεκόρ και προκρίθηκε για τον ημιτελικό του αγωνίσματος.

Ο αθλητής του Παναγιώτη Γούλα αγωνίστηκε στην 3η προκριματική σειρά στον τρίτο διάδρομο και τερμάτισε δεύτερος σε 13.82 βελτιώνοντας το ατομικό του ρεκόρ που είχε από τις 28 Μαΐου με 13.98. Νικητής στη σειρά του ο Αντουάν Αντριους από τις Μπαχάμες με επίδοση 13.36 που είναι εθνικό ρεκόρ.

Ο ημιτελικός θα γίνει αύριο Τρίτη 2/8 δεύτερη ημέρα του παγκοσμίου πρωταθλήματος στις 23.10 (ώρα Ελλάδας).

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected