Κατηγορίες
Διάφορα

Η Κίνα κάνει πράξη τις απειλές : «Περικυκλώνει» την Ταϊβάν με πραγματικά πυρά μετά την επίσκεψη της Πελόζι! (vid)

Άμεση ήταν η αντίδραση της Κίνας μετά την άφιξη της Νάνσι Πελόζι στην Ταϊβάν.

Όπως αναφέρει το newsbreak ο κινεζικός στρατός ανακοινώνει «στρατιωτικές ασκήσεις και εκπαιδευτικές δραστηριότητες, συμπεριλαμβανομένων ασκήσεων με πραγματικά πυρά» σε πολλές περιοχές γύρω από την Ταϊβάν, μεταξύ Πέμπτης και Σαββάτου.

Μία ματιά στο χάρτη με τις περιοχές που δέσμευσε η Κίνα, δείχνει ότι πραγματικά προβαίνει σε μία περικύκλωση του νησιού, από την Πέμπτη μέχρι και το Σάββατο, ενώ οι ασκήσεις με πραγματικά πυρά αφήνουν ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα.

Όσο για την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Νάνσι Πελόζι, προσγειώθηκε, τελικά, στην Ταϊπέι της Ταϊβάν πριν από κάμποση ώρα, αψηφώντας τις οργισμένες προειδοποιήσεις της Κίνας, με την πρώτη της δήλωση, με το που πάτησε το πόδι της στο έδαφος να είναι «η επίσκεψη της αντιπροσωπείας μας στην Ταϊβάν τιμά την ακλόνητη δέσμευση των ΗΠΑ να στηρίξουμε τη δημοκρατία της χώρας».

Το αεροσκάφος που μετέφερε την πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ έφτασε λίγο μετά τις 22.45 (τοπική ώρα) στο αεροδρόμιο Songshan της Ταϊπέι, το οποίο φιλοξενεί και στρατιωτική βάση. Η Αμερικανίδα πολιτικός, η οποία έγινε δεκτή στο αεροδρόμιο από πολυπληθή αντιπροσωπεία αξιωματούχων της Ταϊβάν, αποτελεί τον υψηλότερο αξιωματούχο των ΗΠΑ που επισκέφθηκε τα τελευταία 25 χρόνια την Ταιβάν.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected