Κατηγορίες
Γ Εθνική LIVE!
Διάφορα - Συνεργάτες

«Δεν έχει σημασία τι σκέφτεται ο κόσμος για εσένα. Αυτό που σκέφτεσαι εσύ για τον εαυτό σου είναι αυτό μετράει.» (της Νίκης Κελεσίδου

Γράφει η συγγραφέας Νίκη Κελεσίδου

Καλοθελητές υπάρχουν πολλοί. Παντού και πάντα. Ξετρυπώνουν από εκεί που δεν το περιμένεις, την πιο άκυρη συνήθως στιγμή, για να σου θυμίσουν ό,τι στραβό έχεις πάνω σου και να σου δώσουν χίλιους λόγους για να μην κάνεις αυτό που σκέφτεσαι ή για να σε πείσουν πως η άποψη σου δεν είναι σωστή. Και το καλύτερο όλων είναι ότι μέσα σε όλο αυτό θα επαναλαμβάνουν συνεχώς πως ότι λένε είναι για το καλό σου και φυσικά οφείλεις να τους ακούσεις, γιατί αυτοί ξέρουν. Η πιο κατάλληλη απάντηση σε αυτά τα άτομα ξεκινά συνήθως με ένα άϊ…και η συνέχεια είναι στην ευχέρεια του καθενός. Βέβαια για αυτόν που γνωρίζει καλά τι του γίνεται, η σιωπή ή απλώς ένα χαμόγελο είναι η πιο λειτουργική και η πιο ασφαλής (για τους άλλους πρώτα) λύση.

Κανείς δεν είναι σε θέση να γνωρίζει με απόλυτη βεβαιότητα τι δυνατότητες έχει ο άλλος και μέχρι που μπορεί να φτάσει. Το θέμα είναι τι άποψη έχεις εσύ για τον ίδιο σου τον εαυτό και πόσο επιτρέπεις στους άλλους να εισβάλλουν στο μυαλό σου και να στο βομβαρδίσουν με τις δικές τους ιδέες και απόψεις. Ύψωσε τα τείχη σου χωρίς φόβο και με απόλυτο πάθος. Κλείσε τα αυτιά σου σε λόγια τρίτων και συγκεντρώσου στο στόχο σου. Τίποτα θετικό δεν πρόκειται να βγει αν δώσεις βάση στο τι σκέφτονται οι άλλοι για σένα. Απλά θα χαλαστείς και θα αποπροσανατολιστείς.

Γιατί αν αποθαρρυνθείς και αποστασιοποιηθείς έστω και λίγο από το σκοπό σου, κινδυνεύεις να τους πιστέψεις και να γίνεις ένα με αυτά που ακούς. Μη χάνεσαι λοιπόν. Να έχεις πίστη στις ικανότητες και στις δυνάμεις σου. Αφοσιώσου σε αυτά που θέλεις να πετύχεις και αν χρειαστεί κράτα και λίγο τις αποστάσεις σου, προκειμένου να παραμείνει το μυαλό σου καθαρό και ανεπηρέαστο. Δούλεψε με τον εαυτό σου, για να τον μάθεις καλύτερα και να μπορείς να αξιοποιήσεις κάθε πτυχή του προς όφελος σου. Να προσπαθείς για σένα, για τα δικά σου θέλω και για τις δικές σου ανάγκες. Το τι πιστεύει και σκέφτεται ο κόσμος δεν έχει καμία σημασία. Αυτό που σκέφτεσαι εσύ για σένα είναι που μετράει.

moserlx-gif-1
coffee-banner
error: Protected